Autor Tema: Audi mod na Kodiaq 2019 2.0 dizel (OBD11)  (Pročitano 2093 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže banjezeZapočeo temu

Audi mod na Kodiaq 2019 2.0 dizel (OBD11)
« poslato: 22. Maj, 2024. 14:59 »
Ćao.
ko koristi OBD11 video je d au aplikacijama ima opcija "increase engine responsiveness" koja treba da prebaci mod rada sa Skoda na Audi.
Šta ona uradi u stvari je da u control unit-u 01(engine) promeni long coding sa Skoda na Audi... ovo suštinki nikakvu promenu ne napravi...
Šta sam ja uradio i moram da priznam da je vožnja sada mnogo drugačija....

44 steering assist
security access 19249
adaptation
driving profile swtichover
set "incremental controlled over time" to "direct controlled over threshold value".
meni se čini da je odziv na gas dosta brži i to bez diranja kodiranja samog motora.

• Vozi: Kodiaq 2019 4x4

Na mreži zzeelljjkkoo

Odg: Audi mod na Kodiaq 2019 2.0 dizel (OBD11)
« Odgovor #1 poslato: 22. Maj, 2024. 15:33 »
Ако се не варам, код другара смо ово урадили на О3 1.6 дизел, и требало би да се зове "Throttle Pedal Response", илити на српском нешто као "Реакција педале гаса".
Он се одушевио, каже да има осећај да вози други ауто.  :bravo:

П.С.
Не било ти тешко, пребаци ово кодирање и у ону тему са ОБД11 кодирањем.  bravo2
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

« Odgovor #2 poslato: 22. Maj, 2024. 15:38 »
Ако се не варам, код другара смо ово урадили на О3 1.6 дизел, и требало би да се зове "Throttle Pedal Response", илити на српском нешто као "Реакција педале гаса".

П.С.

Vrlo rado ali ne znam kako :) nisam bas vest sa forumima iskreno :)

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #3 poslato: 22. Maj, 2024. 15:42 »
ОК.
Ја ћу пребацити, односно направити нови пост.  bravo2

Или када ово види, нека Админ пребаци твој пост у ту тему да се не гомилају постови.
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Van mreže fobia24

« Odgovor #4 poslato: 22. Maj, 2024. 17:31 »
Na prethodnoj oktaviji rs tdi 2018 sam to ukljucio i nikakvu razliku nisam primetio u odzivu na gas. To je vise subjektivni osecaj ko misli da je drugi auto. U pitanju su finese koje bi se mozda pokazale na dijagramu.

« Odgovor #5 poslato: 22. Maj, 2024. 19:35 »
Na prethodnoj oktaviji rs tdi 2018 sam to ukljucio i nikakvu razliku nisam primetio u odzivu na gas. To je vise subjektivni osecaj ko misli da je drugi auto. U pitanju su finese koje bi se mozda pokazale na dijagramu.
Može biti da je subjektivni osecaj. Ne znam.  Jednostavno je za podesiti ko ima Obd11 pa ko želi nek proba :)

Na mreži Skorpion

« Odgovor #6 poslato: 22. Maj, 2024. 21:58 »

П.С.
Tako je kolega. Kod 1.6 TDI 85 KW se bas oseti obzirom koliko je bila troma reakcijana gas. Auto isto vuce, ali gas reaguje kako se pipne.
  • Vozi: Škoda Octavia A7 Style 1.6 TDI 85Kw

Na mreži Skorpion

« Odgovor #7 poslato: 22. Maj, 2024. 22:02 »
Ako se ne varam RS ima modove voznje. Citao na Briskoda da ovo se primeti kod auta koji to nemaju.

Slikovito da kazem razlika je kao da uporedimo eko vs normal mode.

« Odgovor #8 poslato: 23. Maj, 2024. 10:08 »
Ako se ne varam RS ima modove voznje. Citao na Briskoda da ovo se primeti kod auta koji to nemaju.

Slikovito da kazem razlika je kao da uporedimo eko vs normal mode.
Ja imam modove na Kodiaq i primeti se razlika.
Suštinski ovim podesiš "brži odziv na gas" za regularni mod u kojem najčešće i voziš.
Kad menjaš modove, bar kod mene, on promeni razne parametre pa npr u sport modu poveća broj obrtaja pre kretanja, "očvrsne" amortizere, kasnije prebacuje u veću brzinu itd... ovde samo na "normalnom" modu menjaš odziv gasa...
meni se sviđa :)

Na mreži Skorpion

« Odgovor #9 poslato: 23. Maj, 2024. 11:48 »
Ja imam modove na Kodiaq i primeti se razlika.
Suštinski ovim podesiš "brži odziv na gas" za regularni mod u kojem najčešće i voziš.
Kad menjaš modove, bar kod mene, on promeni razne parametre pa npr u sport modu poveća broj obrtaja pre kretanja, "očvrsne" amortizere, kasnije prebacuje u veću brzinu itd... ovde samo na "normalnom" modu menjaš odziv gasa...
meni se sviđa :)
Tako je,bila je opcija u OBD11 i da se izmeni set up volana, da bude direktniji ali kod mene nije moglo da se primeni.