Autor Tema: Problem sa DSG mjenjačem Škoda Superb 2.0  (Pročitano 1687 puta)

Y TDI i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže hirurg

Odg: Problem sa DSG mjenjačem Škoda Superb 2.0
« Odgovor #15 poslato: 31. Maj, 2024. 22:09 »
Ovlasteni servisi su za zaobici. Zali boze servisa u garanciji. Jednostavno covjek bude prisiljen zbog te garancije. Mehatronik se uspjesno da popraviti reparirati. Moja ti je preporuka da to odradis kod nekog ko garantuje.
Sto se tice senzora kvacila moguce je da je do njih. Ali to se vidi na dijagnostici. Senzor ostavi gresku.

Taj kod koga si bio prvi je izbrisao gresku i onda si dzaba isao dalje ako nisi imao onaj problem. Jer vagcom to vidi,

Po meni ako nemas lovu da sredis i ako puno izlazi. Razmisli da prebacis ma rucni mjenjac.

Jako malo km ima ako je stvarna km, znaci ozbiljno ostecen mjenjac, a sta je konkretno do tog dovelo.... Tesko saznati...

Ljudi se zajebavaju i sa zamjenama ulja, filtera, čišćenjem kartera itd. Sve to igra ulogu na pravilan rad, kao i da bude sto veci vjek trajanja.

Zao mi je sto te to zapalo.

Na mreži wkobre

« Odgovor #16 poslato: 31. Maj, 2024. 22:13 »
@hirurg daj života ti, linkuj ovde temu da vidi čovek šta je sve urađeno kod mene za 3000e, da ga ne lože tim pričama. Ja ne znam da baratam preko telefona, pojma nemam gde sam pisao o tome  :))
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Van mreže hirurg

Na mreži wkobre

« Odgovor #18 poslato: 31. Maj, 2024. 22:36 »
Hvala!

Na mreži soha93Započeo temu

« Odgovor #19 poslato: 01. Jun, 2024. 00:08 »
Auto je kupljen od prvog vlasnika, nije auto iz uvoza. Kupljen je u Porsche Auto BiH i tu je cijelo vrijeme održavan u redovnim intervalima, pa mislim da mu je to stvarna kilometraža.
Nadam se da nije ovo sad baš toliko težak slučaj da me vrati na manuelca, barem sudeći po iskustvima koje sam vidio na forumu i što sam čuo sa strane.
Svjestan sam da treba platiti da se to uradi na pravi način i ne bježim od toga.
Nego jednostavno, prvi put se susrećem sa ovakvim problemom, i ne bih želio otići u krivom pravcu, i zašto ne iskoristiti nečija iskustva.
Jer možda bih na kraju izgubio živce, nategnuo se i prihvatio onog što mi je rekao 3-4 hiljade za mehatroniku a sad vidim da bi to bila totalna ludost i da se to završava za mnogo manje para.
Upravo sam pročitao i vidio šta je čovjek uspio srediti za 3600 eura.
I vidim da vrijedi ovo napraviti, jer prvo što mi je bilo na umu, je da sredim mjenjač i odmah na prodaju, al ipak nije to toliko strašno jer vidim da se dešava i da se ta auta i dalje voze.
Hvala vam, vjerujte da ste mi pomogli i malo rasteretili.
Promjenio sam nekoliko automatika, uglavnom DSG mjenjaca, do sad nisam imao baš nikakvih problema s tim mjenjačima, uvijek sam se držao svog principa, srazmjerno mojim mogućnostima a da ima što manje pređenih kilometara. A svašta sam se naslušao i načitao svih tih godina, i onda kad se ovako nešto desi, krenuo sam se prisjećati tih priča, a nisam ih baš uzimao za realno prije.
I sad vidim zašto neki ljudi imaju strah od automatika, evo jednostavno imaš kvar, a ne znaš odakle da kreneš.
Imam još nekoliko dana fore da napravim izbor, gdje to napraviti, valjda bude pravi 😅
  • Vozi: Skoda Superb III 2.0 DSG 140/190 4x4

Na mreži wkobre

« Odgovor #20 poslato: 01. Jun, 2024. 17:35 »
Nema na čemu, drago mi je da ti je laknulo i da vidiš do koje mere ide popravka za te pare.
Još jednom bih te posavetovao kada se ustanovi koji problem ima, da tokom rešavanja odradiš i promenu ulja i filtera. Košta, ali jbg isprsi se i odradi kako treba. Na toj km sigurno nije rađen ni jedan servis, a kada je vozilo novo, prvom promenom izbaci se najviše opiljaka koji se stvore tokom razrađivanja menjača. Isto važi i za motor (ali to je do sad rešeno).
Nadam se da ćeš napraviti dobar izbor servisa/majstora i da će biti rešeno za pristojnu cifru. Nakon toga si bezbrižan. Nek ti to sad bude protiv uroka i da vidimo garažu sa veselijom pričom.  beer1
Javi ovde svakako kakav je krajnji ishod, možda nekome sa foruma bude od koristi  bravo2

« Odgovor #21 poslato: 03. Jun, 2024. 14:49 »
Naravno, obavezna zamjena ulja i filtera.
Evo samo još da nađem majstora koji će se primiti posla hahah
Auto i dalje radi bez ikakvog problema i svi su mi rekli da se javim kada se greška ponovo pojavi i da su ovako nemoćni.
A mene to pojede, želim to odmah rješiti i da sam miran.
Ishod ću svakako javiti.

Van mreže Kingsman

« Odgovor #22 poslato: 23. Nov, 2024. 09:08 »
Pozz, Soha jel rijesen problem?
Kod mene se sinoc ta stvar desila, s tim da imam neparne brojeve raspoložive za saltanje, stigao sam do Sarajeva sa ovom upaljenom greškom na manuelnom modu, jer automatski vrlo teško optereti rad motora…ista priča, ugasim auto i nakon 20tak minuta ista greska.
  • Vozi: Škoda Octavia 2018 110kw 4x4 dsg

« Odgovor #23 poslato: 23. Nov, 2024. 23:48 »
Pozz, Soha jel rijesen problem?
Kod mene se sinoc ta stvar desila, s tim da imam neparne brojeve raspoložive za saltanje, stigao sam do Sarajeva sa ovom upaljenom greškom na manuelnom modu, jer automatski vrlo teško optereti rad motora…ista priča, ugasim auto i nakon 20tak minuta ista greska.

Pozdrav komšija, jest rješen je problem, upravo u tvom Tešnju, kod Ejuba, Servis “BUBE”.
Sve preporuke.
I odmah zamjeni oba senzora i za parne i neparne brzine.
I pozdravi Ejuba 😅

Na mreži Bingodalton

« Odgovor #24 poslato: 24. Nov, 2024. 09:33 »
Napisi malo vise info kolega. Koliko para je to izaslo, kako ste ustanovili da je to bilo na kraju, jel na kraju izbacio gresku,...?

Da drugi kolega nije imao isti problem, ne bi ni znali da si ti resio svoj, a to je jedna od svrha foruma. Pomoc koju su ostali pruzili i ocekuju azurnost.

Izvini ako si vec napisao negde u svojoj temi resenje, moguce da ja nisam ispratio.
Pratim dosta foruma i vidim da ljudi rese (ili mozda i ne rese) problem, ali se vise nikad ne jave. Teme bez epiloga.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4

Van mreže Kingsman

« Odgovor #25 poslato: 24. Nov, 2024. 10:16 »
I ja sam se čuo sa Ejubom telefonom, odmah je znao šta je u pitanju, imaju dva senzora na kvačilu za parne i neparne brzine, jedan je dotrajao, kaže pravilo oba zamjeniti, i sa rukama cijena servisa 800 EUR. Inače je poznat kao vrhunski majstor za automatske mjenjace. Ja nisam još odvezao auto, i reče mi da mogu bez vecih problema doci nazad kući, i da ga odvezem na servis. Zanimljivo da sam ga jucer vozio na kracij relaciji, i da mi se ova greska nije upalila 😅 Ali ako se to vec pocelo javljati kad tad ce senzori morati promjeniti

« Odgovor #26 poslato: 25. Nov, 2024. 23:31 »
Napisi malo vise info kolega. Koliko para je to izaslo, kako ste ustanovili da je to bilo na kraju, jel na kraju izbacio gresku,...?

Da drugi kolega nije imao isti problem, ne bi ni znali da si ti resio svoj, a to je jedna od svrha foruma. Pomoc koju su ostali pruzili i ocekuju azurnost.

Izvini ako si vec napisao negde u svojoj temi resenje, moguce da ja nisam ispratio.
Pratim dosta foruma i vidim da ljudi rese (ili mozda i ne rese) problem, ali se vise nikad ne jave. Teme bez epiloga.

Naravno, red je da se tema zaključi, samo što sam ja to uradio na tuđoj objavi.

Tih dana kada sam ja rješio problem, neko od kolega je pokrenuo istu temu, samo što je tu bio Kodiaq u pitanju, i tu sam opisao sve.

Uglavnom, evo sve ponovo.
U pitanju je bio senzor položaja kvačila za neparne brzine, u funkciji je bio rikverc, druga, četvrta i šesta.
Ukoliko se senzor odmah ne zamjeni, greška se javlja sve učestalije.
Da budem iskren, majstor mi je odmah preporučio da zamjenim oba senzora, naravno ja sam zamjenio samo onaj neispravan. 😅😅
Nakon 5 mjeseci, ponovo problem, ovaj put sa rikvercom i parnim brzinama. Te je zamjenjen i drugi senzor položaja kvačila.
Cijena jednog senzora je oko 300-400€.

Eto toliko. 😁

Na mreži Bingodalton

« Odgovor #27 poslato: 26. Nov, 2024. 16:18 »
Super. Bice korisno nekome.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4

Van mreže Kingsman

« Odgovor #28 poslato: 27. Nov, 2024. 20:16 »
I kod mene sta prica kao kod Sohe, vratio sam se iz Sarajeva, vozim kuci krace relacije presao oko 60km, ne javlja mi vise gresku, iskreno samo Cekam da se ponovo upali da vozim auto kod Ejuba. I njegova preporuka je zamjena ona senzora odmah, isto kao kad se mjenjaju sijalice, zamjeni odmah u suprotnom ocekuj ponovo problem..znaci trosak oko 800 Eur, opet bolje I jeftinije nego ovo ostalo sto je navedeno..iskreno se nadam da ce to dugorocno rijesiti problem. Zanimljiva cinjenica da se ovo ne desava na dsg motorima sa 6 brzina, kazu da se oci sa 7 nisu pokazali

Van mreže Kingsman

« Odgovor #29 poslato: 27. Nov, 2024. 20:19 »
Samo jos da dodam, pokusavao sam pronaci senzore na internetu, Ali nisam pronasao adekvatne odgovore, jbg kad covjek razmislja u pitanju je senzor koji kosta cirka 300, 400 Eur, Ali to je tako..nek je sve u tome