Octavia A7 Ambition 2019 - instalacija u zadnjim vratima

Započeo ArhiPK, 20. Jun, 2024. 19:31

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

ArhiPK

Pozdrav. Moja nova -polovna Octavia nema zvučnike u zadnjim vratima (na moje iznenađenje, ne obratih pažnju prilikom kupovine, a i nije neka mana s obzirom na stanje auta). Moje pitanje  ( da ne rasturam kablove bzv) : da li postoji u vratima zadnjim bar instalacija za naknadnu ugradnju zvučnika?
  • Vozi: Škoda Octavia A7

hirurg

Ovo je uzas procitati u današnje vrijeme. Ja vjerujem da nema instalaciju. Do sad je takva praksa bila...

ArhiPK

Iskreno, ja sam bio spreman za  kompromis po pitanju dodatne opreme, s obzirom na to da je auto u perfektnom stanju, sa 87000 , potpuno uredne dokumentacije, odrzavan u ovlascenom servisu....sve OK što se kaze. Ali nisam ni razmisljao da dotle idu sa uštedom da zvučnike ne stave.

Baltazar

I meni je bilo cudno na cemu sve stede. Posle razmisljam, koncern VAG proizvodi oko 10 000 000 automobila godisnje.
Ako ustede 100 e po autu koliko je to para?
  • Vozi: Škoda Rapid 1.2 tsi 2014

hirurg

Nije to ušteda. Jednostavno imaju konfiguratore gdjr svako sklapa sta hoce da ima u autu za toliko para. Auto je vjerovatno sluzbeno. Tada kupci gledaju da ima tockove sjedala svjetla :) ostalo ih ne zanima toliko :)

Baltazar

Moja Fabia iz 2007 nije imala zice za zadnje zvucnike a tada nije bilo konfiguratora.

hirurg

Uvek je bilo kod vw. Samo ne u elektronskom fazonu kao danas. Sjedne se i spisak pred sebe i biraj.

Znalo se sta je serijska oprema a sta dodatna i to je to. Ta politika i danas, užasno. Al sta da se radi... Opet ih ljudi vole.

ArhiPK

Ma sve to stoji, ali od kad to zvučni u zadnjim vratima nisu deo osnovne standardne opreme? To čak u Zastavi bio standard. Žena vozi Grande Punto u osnovnoj opremi , pozadi Blaupunkt zvučnici, bio službeni...

hirurg

Izvini molim te zastava nekad nije imala ni zvučnike ni radio. Sad fijat mozda ima.
Golf 2 nije imao nazad zvučnike...
Da ne nabrajam dalje.
Fabia mk1 isto nema..
Mk2 isto nema
Mk3 isto nema

Itd

zzeelljjkkoo

Yugo 55 - 1989
Yugo 45 - 1990
Нису имали радио нити звучнике у стандардној опреми, али су имали извучене каблове са букснама за звучнике у предњим вратима и позади, у гепеку, изнад задњих точкова.

И Југић је тада имао опцију да ти, ако заборавиш да их угасиш након гашења мотора и скидања контакта, не остану упаљена кратка светла него пребаци на позиције. То нису имала понека кола и по 10-15 година новија после њега.
  • Vozi: Kamiq 1.5 TSI 150 ks 6G Selection 2026; Fabia IV 1.0 MPI 80ks 5G Ambition 2023

hirurg

Zastava 101 mediteran gp1986 nista od ovog nije imala
Zastava 128 skala nista od ovog nije imala :)

ArhiPK

Moje poređenje Zastave sa Škodom nije bilo bukvalno, već više retoričko, skoro pa sarkastično. Nije mi bila namera da ulazim u sitna crevca elektro instalacija i takmičim se u poznavanju opreme svih modela ikad proizvedenih. Ne bih da pominjem koji model i marku sam prethodno vozio, isto nije bio neki od premium brendova. Jednostavno ,  samo sam kao potpuni laik priložio zapažanje i interesovao se kod iskusnih vlasnika marke Škoda , kako da "problem" rešim. Očigledno je da odgovor neću dobiti već ću sam morati da pronađem nekog majstora koji radi upgrade i detailing, ko ugrađuje zvučne sisteme. Javljam kad rešim ako ikog bude interesovalo.

Baltazar

Citat: hirurg poslato 21. Jun, 2024. 19:45
Uvek je bilo kod vw. Samo ne u elektronskom fazonu kao danas. Sjedne se i spisak pred sebe i biraj.
Dok ti biras majstori provlace zice za zadnje zvucnike.

zzeelljjkkoo

Нажалост, онда је можда једина права адреса неки овлашћени сервис, па да можда на основу ВИНа погледају да ли је та инсталација уграђена или не.
У Фабии 3 из 2018е, Амбитион опрема, није постојала извучена инсталација за звучнике у задњим вратима, пример.
  • Vozi: Kamiq 1.5 TSI 150 ks 6G Selection 2026; Fabia IV 1.0 MPI 80ks 5G Ambition 2023