hakkler, Nenad78 i 25 gostiju pregledaju ovu temu.
Da, i kod mene se čuje “caktanje”, kao zveckanje kad je hladno, traje kratko i prestane. Tako je bilo od početka (prvi sam vlasnik) pa sam pretpostavio da je to ok i ignorišem
Pisali smo o tome u nekoj temi....To je tkzv grejanje katalizatora kod novijih TSI motora.Posle paljenja, ne bitno da li je hladan ili na radnoj temp., drzi visoke obrtaje i "grubo" radi neko vreme.Mene to strasno nervira, ali bas bas.Tjuneri mogu remapom da ugase to.
Sale - hvala puno na brzom odgovoru. To me je mnogo zabrinulo kada sam upalio auto. Pogotovo zato sto sam do sada sve 2.0 TDI motore vozio. Takodje vlasnik mi je rekao da mu trosi motor otprilike 1L ulja na 15.000km. Radio je servise sve kod Skode po planu na svakih 30.000 (sto je meni totalno ludilo). Nalazim se u Austriji, tako da sam odlucio da odem na provjeru u auto moto savez da pogledaju ipak auto. Vozilo ima 100.000 na satu. Kakva su vasa iskustva sa potrosnjom ulja? Ovdje tolerisu 1l ulja na 1.000 km !!! Zamislite. Grejanje katalizatora? Na youtube svi pricaju da je neki "westgate" defektan i da se problem resava zamjenom turba. DA li si ti to kod tjunera iskljucio? Znas li koga da radi to kod nas? Hvala
Grejanje katalizatora? Na youtube svi pricaju da je neki "westgate" defektan i da se problem resava zamjenom turba. DA li si ti to kod tjunera iskljucio? Znas li koga da radi to kod nas? Hvala