Autor Tema: KAMIQ plan održavanja  (Pročitano 840 puta)

Sekin i 16 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže che_guevaraZapočeo temu

KAMIQ plan održavanja
« poslato: 14. Okt, 2024. 14:03 »
gde može da se nađe info šta se radi na redovnim servisima posle prve, druge, treće itd godine? tj šta je u sklopu servisiranja na određenoj kilometraži?
kriju ko zmija noge ili ja ne mogu da nađem
  • Vozi: Škoda Kamiq 1.0 81/110 i Hyundai i20 1.25

Na mreži zzeelljjkkoo

Odg: KAMIQ plan održavanja
« Odgovor #1 poslato: 14. Okt, 2024. 17:42 »
То је питање од милион долара!  :(
Само гуглање и можда нешто нацуњаш, знам да сам својевремено тражио за Ф3 и налазио нешто за британско тржиште, али ни то ми није било најјасније.  :(
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Van mreže oflogic

« Odgovor #2 poslato: 14. Okt, 2024. 21:03 »
https://forum.skodaforum.rs/index.php?topic=12448.0

Tu ima nekih odgovora pa i plan britskode
  • Vozi: Kamiq 1.5 TSI DSG

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #3 poslato: 14. Okt, 2024. 23:09 »
Јесте то тај неки британски план, али да ли је реално да баш за све моторе и возила буде исти план одржавања?!

Na mreži tmartin011

« Odgovor #4 poslato: 20. Apr, 2025. 15:03 »
Posto se cene menjaju iz dana u dan, da li je neko radio skoro mali servis u Skoda servisu i koliko košta? Sada mi dolazi prvi mali servis za Kamiq 1.0 TSI.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #5 poslato: 20. Apr, 2025. 16:19 »
Ако буде Кастрол уље, и ако мењаш и полен филтер, уз филтер уља, филтер ваздуха, и шта све друго треба, рачунај негде око 22к рсд.
Пардон, можда 2-3к мање, јер толико мене изађе, али уз додатну литру уља за резерву.

Na mreži tmartin011

« Odgovor #6 poslato: 20. Apr, 2025. 18:53 »
Hvala. Pitao sam 2 Škodina servisa ali oni ne mogu da mi kažu tačno, tj dovedite auto pa kada pregledamo, reći ćemo cenu delova i ruke.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #7 poslato: 20. Apr, 2025. 20:04 »
Невероватно!!!
Па први малио сервис је, тачно се зна шта се мења, колико времена, и колико кошта!!!
Мислим да се сличне ствари раде као и код мене, тако да је наведена цифра вероватно приближна.

Na mreži hakkler

« Odgovor #8 poslato: juče u 01:16 »
Posto se cene menjaju iz dana u dan, da li je neko radio skoro mali servis u Skoda servisu i koliko košta? Sada mi dolazi prvi mali servis za Kamiq 1.0 TSI.
Kod vas je vjerojatno povoljnije ali u HR su digli cijene za 100% unatrag dvije godine. Dobro da ne naplačuju zamjenu jednokratnih rukavica. Užasss.
Cifre su od 400-534 eura za 4l ulja,podlošku,filter kabine,promjena kočione tekućine i sitan materijal..i ono najbolje "inspekcijski servis". Malo laptop dijagnostika i vizualna provjera vozila..brisača,stanja guma i ostalih elemenata. Servis unutar servisa..i derii.
Kao da Rolsa voziš..
Ulje deru sa 39eura po litri (kupio oem za 12eura) ostalo..ma nemam riječi...

Mislio prebacit na jednogodišnji interval..ali radi malo godišnjih km ići ću prema planu škodinog održavanja. 2g. ili 30kkm..bit ću na nekih 20kkm plafon.

Kada dođe vrijeme za to..idu prvo "mail ponude" da vidim gdje je najmanja deračina..za ISTO. Slo nije daleko..a općenito kad sam napravio 600km u jednom danu i ustedio 1800 eura na cijeni auta..nije problem i za servis i tu garanciju napravit koji km..više.

Posalji na mail upit ovlastenima pa ces znati što te čeka na servisu..i "koliko".

Jedan SF račun za prvi servis na Kamiqu 1.0 tsi. u HR.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #9 poslato: juče u 07:42 »
Богами, ако ми у СРБ мислимо да нас деру, мало ми је "лакше" кад видим да су у ХР још "инвентивнији" и "иновативнији" и "креативнији"!  :(

Na mreži Neskela

« Odgovor #10 poslato: juče u 15:09 »
Kolega @tmartin011 ne vozim Kamiq ali vozil F4 sa tim motorom 1.0 TSi sa DSG menjačem.
Meni je na satu na prvom servisu bilo oko 8500 pređenih km.Kada sam došao u servis lik klasika daj saobraćajnu, još postavio par pitanja i kreno nešto da čeprka po kompjuteru.Rečeno mi je da će mi menjati samo ulje i filter ulja i neke kontrole trapa kočnica i milim antifriza, što je koštalo 13500 dinara.(imaš okačen račun u mojoj garaži)
Na moje pitanje za ostale filtere rečeno mi je da u mom slučaju nema potrebe da menjam, ali ako insistiram njima nije problem da mi zamene sve što hocu i da mi naplate to.
  • Vozi: Fabia IV 81kw 1.0 DSG Style+