Simply Clever
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Octavia
»
OCTAVIA 2020
»
Gašenje virtualnog cockpita u vožnji
Dole
Autor
Tema: Gašenje virtualnog cockpita u vožnji (Pročitano 338 puta)
cacak
i 13 gostiju pregledaju ovu temu.
stg44
Style
Like ukupno: 3
L&K ugled:
1
Gašenje virtualnog cockpita u vožnji
«
poslato:
24. Mar, 2025. 10:12 »
I tako, auto staro tri dana, ni 200km predjenih i jucer u toku voznje na brzoj cesti samo se ugasi display (glavni, ne onaj desni). Dakle auto ide, ne znam ni kojom brzinom, nakon mozda minut-dva se upali, prijavi 100 gresaka koje su se pomalo gasile. Zaustavim, ugasim auto, opet slicno. Nazovem asistencije, niko pojma nema!
Uglavnom auto sam vozio cio dan, to se javilo jos 4-5 puta, s tim da je recimo popodne samo ostala greska ona za check engine.
Ostavim auto par sati, dodjem i upalim: nema greske, sve OK. Vozio u vise navrata, mozda 50tak kilometara, nema problema.
Nazovem servis odmah jutros, pojasnim, kaze cudno je da bude neki update jer je novo auto pa uglavnom dodju s tim ali je moguce. I ako se ponovi da dovezem do njihm ali se ceka 5 dana na termin. I momak kaze da nece biti problema oko voznje (sve radi naravno) ali nemam uvid u brzinu.
Pitanje za vlasnike slicnog modela: da li se ikom desavalo slicno? Znam za te infotainment probleme ali rekose da su rijesili.
Jedino sto sam uradio jucer pije toga da sam aktivirao WiFi vezu, samo se ne sjecam na kom dugmetu
Nisam bas ocekivao odmah problematiku sa novim autom al sta je tu je.
1.5TSI, 85KW, manual mjenjac. Essence oprema
Vozi: Octavia IV, 1.5TSI, 85Kw, MAN6
vojkan85
Laurin&Klement
Like ukupno: 192
L&K ugled:
-6
Odg: Gašenje virtualnog cockpita u vožnji
«
Odgovor #1 poslato:
24. Mar, 2025. 10:18 »
Nemoj da biješ glavu šta je, nego pravac servis i neka menjaju odmah. Ne zanima te ništa ako je nov auto. Ako ti je za utehu, meni je na običnom cajgeru u toku vožnje u Sloveniji "nestao" ceo sadržaj i nakon par sekundi došao. Posle toga sve ok bilo.
Vozi: Škoda Superb 3 Combi L&K 2.0TDI
Fbia
Laurin&Klement
Like ukupno: 181
L&K ugled:
11
«
Odgovor #2 poslato:
24. Mar, 2025. 10:29 »
Auto star 3 dana... to je bas nocna mora...
Ne brini, to ce servis da sredi trajno, prosto naleteo si, ali stvarno saosecam sa tobom
Vozi: Fabia 1.0 tsi, 110 ks?
stg44
Style
L&K ugled:
1
«
Odgovor #3 poslato:
24. Mar, 2025. 11:51 »
A evo ako nista dali su termin za servis za 2 dana inace se ceka 5-10, ma ko ga sisa, pod garancijom je, nego ako se to desava pri nekom update-u iskreno ne bih ni vozio, vidjet cu kako ce to biti ovih dana dok ne odvezem na servis.
Da je negdje naci A5 FL da 1.9 77KW motorom novu,ne bih sekunde mislio da platim kao i ovu istu cijenu. Al sta cemo, sve ide na digitalizaciju, 100 potrebnih i manje potrebnih opcija, sam da se zakomplikuje.
vojkan85
Laurin&Klement
Like ukupno: 192
L&K ugled:
-6
«
Odgovor #4 poslato:
24. Mar, 2025. 11:53 »
Ako ti je za utehu, i na Audi modelima se dešavao takav problem. Ne znam tačno za virtual, ali i kod njih je nestajao običan cajger. Da je prijatno nije, da je rešivo, ne sumnjam. Možda je čak i optika loše povezana ili u prekidu, ili je ekran samog VC-a problem. No stress.
Vozi: Škoda Superb 3 Combi L&K 2.0TDI
stg44
Style
L&K ugled:
1
«
Odgovor #5 poslato:
24. Mar, 2025. 11:56 »
Od svega mi je bilo bitno da se auto nije ugasio i da sam normalno mogao da vozim, jedino sam morao paziti na brzinu gdje su kamere ali to sam vec nekako mogao.
A da je ugodno, nije bilo: Samo se ugasi display
Ko ce ga znati, nek vide i neka rjese
observer
Laurin&Klement
Like ukupno: 239
L&K ugled:
16
«
Odgovor #6 poslato:
24. Mar, 2025. 15:24 »
Jezivo. I umesto da ih mi, kupci, kaznimo bojkotom, mi tražimo još i još digitalizacije, virtuelnih pomagala za ovo i ono.
Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017
stg44
Style
L&K ugled:
1
«
Odgovor #7 poslato:
26. Mar, 2025. 21:20 »
Bio. Momak kaze da treba update softa. Ali to traje par sati total a ja kasno dosao i nije mi se ostavljalo auto, pa odgodili. Tri dana je sve ok pa kad nadjem vremena da ostavim auto vidjet cu kako ce biti
fobia24
Laurin&Klement
Like ukupno: 564
L&K ugled:
42
«
Odgovor #8 poslato:
juče
u 14:23 »
Nikad nisam imao takvu situaciju ni na facelift ni pre facelift modelu. Facelift evo se blizi 30.000km. Jedino kada su kise ili jace padavine ne radi nekad na kratko front assist sto je normalna pojava na osetljivost senzora na prljavstinu i vodu. Ne verujem da je do update-a jer bi to onda bila masovna pojava, a ne izolovan slucaj. Pre ce biti da je neki mehanicki nedostatak ili los kontakt sa kablovima.
Gore