Ф4, Скала и Камик су иста платформа, тако да претпостављам да је иста прича око услуга и сервиса.
Ако твој МИБ уређај има техничке предуслове, а претпостављам да има по нивоу опреме, онда бежичну конекцију са телефоном мораш докупити као сервис, уколико је већ немаш у пакету. То су сада тзв. опције FeC или SWaP, где се плате ти неки кодови за активацију. Провери, мислим да та опција за бежично повезивање телефона кошта око 7-8.000 рсд, и може да се купи само у Шкоди. Колико сам пратио, МИБ3 уређаји још не могу да се хакују и да се та опција укључи за Џ, као што је ранијих година могло. Опет, најбоље питати колегу
@dixon Ситуација са апдејтом модула на возилу, па тако и МИБа, није ми баш најјаснија. Када искенирам Ф са ОБД11 он ми пријави да неки модули имају новију верзију софтвера-фирмвера, и када то дискретно кажем на малом сервису у овлашћеном, они ми само одговоре да када они прикаче возило на дијагностику софтвер сам понуди који модули треба да се апдејтују и то је све, тако да они то не раде по мопјој жељи већ како сервисни софтвер каже. Подразумева се да је то бесплатно у гаранцији, кажу да је бесплатно и ван гарантног рока ако се сервиси раде у овлашћеном.
Објашњавали су и мени да се то ради и аутоматски преко тог неког "овер д аир" или како год, али нисам их схватио како то функционише, односно да ли и коју услугу Шкода Конекта или шта год треба да имам да би то радило.
Тако да је можда најбоље отићи у АЧ или АЦ Стојановић па се распитати на лицу места.