Ovaj assist sam mislio da je vezan samo za platformu koja ima električnu ručnu..ali ima je i moj Kamiq sa vulgaris ručnom.
Da sam sretan s tom funkcijom..nisam i isključena je ! Hvala bogu da se prilikom ponovnog paljenja ne treba ponovo isključivati..kao lane assist i čitanje znakova,front assist,start stop.
Prvi put sam se susreo sa tim vožnjom po livadi u rikverc gdje p.senzori divljaju a za nus produkt su zadnji kotači zakočili kao da sam u stijenu udario !!
Drugi put pri malo bržem izlasku iz garaže na rikverc.. isto !! Tupi udarac..zakuca vas u sjedalo !! Vrlo vrlo neugodno!!
Ne zakoci polako.. nego bas divljacki !
Nema upozorenja kao front assist !!

Na videu kod enyaqa se to vidi kako funkcionira..usporiti na 1,5kmh ??! 0,37sek na videu pa dalje.
https://youtu.be/NWyTB0HoLqk?si=rv2oKw2B3i5S3szdDa se razumijemo..sa tom uključenom funkcijom ćete moći udariti u zid,auto ili nešto ako se "šuljate". I recimo ignorirate p.senzore..kao ide još malo !! Isprobano..bar kod mene.
Neće vas zakočiti kao modele sa elektronskom ručnom !!
Čekam izlet..da vidim jer mogu sad bezbrižno po livadi u rikverc malo brže..ili polukružno se okrenut bez te blokade.
Kakva su vaša iskustva sa tom "kao pomoći" ?