Autor Tema: Emergency brake assist rear FL kamiq  (Pročitano 1042 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži hakklerZapočeo temu

Emergency brake assist rear FL kamiq
« poslato: 11. Maj, 2025. 14:09 »
Ovaj assist sam mislio da je vezan samo za platformu koja ima električnu ručnu..ali ima je i moj Kamiq sa vulgaris ručnom.
Da sam sretan s tom funkcijom..nisam i isključena je ! Hvala bogu da se prilikom ponovnog paljenja ne treba ponovo isključivati..kao lane assist i čitanje znakova,front assist,start stop.

Prvi put sam se susreo sa tim vožnjom po livadi u rikverc gdje p.senzori divljaju a za nus produkt su zadnji kotači zakočili kao da sam u stijenu udario !!
Drugi put pri malo bržem izlasku iz garaže na rikverc.. isto !! Tupi udarac..zakuca vas u sjedalo !! Vrlo vrlo neugodno!!
Ne zakoci polako.. nego bas divljacki !
Nema upozorenja kao front assist !!

Na videu kod enyaqa se to vidi kako funkcionira..usporiti na 1,5kmh ??! 0,37sek na videu pa dalje.
https://youtu.be/NWyTB0HoLqk?si=rv2oKw2B3i5S3szd

Da se razumijemo..sa tom uključenom funkcijom ćete moći udariti u zid,auto ili nešto ako se "šuljate". I recimo ignorirate p.senzore..kao ide još malo !! Isprobano..bar kod mene.

Neće vas zakočiti kao modele sa elektronskom ručnom !!

Čekam izlet..da vidim jer mogu sad bezbrižno po livadi u rikverc malo brže..ili polukružno se okrenut bez te blokade.

Kakva su vaša iskustva sa tom "kao pomoći" ?

Na mreži Lufti

Odg: Emergency brake assist rear FL kamiq
« Odgovor #1 poslato: 11. Maj, 2025. 14:35 »
Ja na skali imam ovo:
  • Vozi: Škoda Scala 1.0 TSI

Na mreži Lufti

« Odgovor #2 poslato: 11. Maj, 2025. 14:40 »
Ovu opciju sam dobio prilikom naknadne  ugradnje side assist. Kod mene funkcionise tako sto prvo zapisti ako pesak/bicikl/auto prolaze iza automobila a ako sam proceni da je isparkiravanje suvise brzo onda samostalno koci. Par puta su mi proleteli automobili prilikom isparkiravanja i sam je ukocio, ja ih ne bih video tako da je po meni odlican sistem. E sad, ja nemam fabricke senzore za parkiranje pa najverovatnije kod tebe taj sistem ne funkcionise na isti nacin kao kod mene, ja pozadi na coskovima ispod branika imam dva radara.
  • Vozi: Škoda Scala 1.0 TSI

Na mreži hakklerZapočeo temu

« Odgovor #3 poslato: 11. Maj, 2025. 16:25 »
Kod mene je "brzina" kretanja u pitanju.

Ako ideš vrlo polako bilo po livadi gdje senzori tu i tamo dođu u crveno radi neke travke ili npr ideš do zida ili auta u rikverc pa se zacrvene..a znaš da imaš još 20cm barem. Nije problem.
Isto tako možeš i udariti ako nisi dobro procjenio objekat iza.

S druge strane..ako je brzina kretanja u rikverc veća..i oni nesto signaliziraju. BAM..ukopaju zadnje kotače.

Sa fabijom sam se znao odvozit u rikverc par sto metara onako muški..30..40+ po cesti pod sva četri.
I okrenut se onda gdje ima mjesta za okret.
Kad sam npr izkrcao zenu na tramvaj..a da ne ulazim u tu glavnu zakrčenu ulicu prometom i radim nepotreban krug da bi se vratio kući.
Sa kamiqom se ne usudim tako odvozit radi tih po meni glupih sustava samopomoći.
Mozda snimim video u zbilji na livadi kako to funkcionira sa uključenom rear brake assist i BEZ nje.