0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.
Nigde nisi pomenuo motor, a on je najbitniji u svemu.
Mislim da je najlogicniji izbor Superb sa 2.0TSI 280ks. Ako resis da uradis Stage 1 dobijas prilicno brz auto.
Hvala ti. Ovaj koji gledam je i dalje pod garancijom, a to bi svakako bila prva stvar kada istekne. Mnogo ozbiljna masina cak i bez Stage 1. Zaljubljen sam u auto, bukvalno, zena ce da me ostavi.
Sve razumem, i ja upravo stedim za taj auto
Ovaj put se slazem sa kolegom gore, malo vise si trebao napisati sta ti je bitno.Pomenuo si da naginjes benzincima, ali ne i da je to jedina opcija.Modeli koje si naveo su tu i tamo drugaciji, SUV i limuzine.Od benzinaca postoji i 1.5 koji je svakako potentniji od tvog 1.2 i mozda si i sa njim zadovoljan.Ako bas zelis najbrzu opciju onda ides na 2.0 tsi 280 u FL varijanti. Evo 4 motor, 7 brzina menjac, ali se svakako mozes pomiriti sa potrosnjom od min 10 litara proseka.Octaviu mozes pazariti novu sa 204ks benzinac, ne znam koja je tacno oznaka motora, isto Evo4 i ne znam koji je potencijal nadalje. Na kraju, to je nov auto, nov model, za razliku od Superba. Klasa nize, istina, ali prostora ne manjka.Kodiaq je tromiji, ali je SUV. Cak i 245ks ga vuce osetno losije nego Octaviu recimo.Sportline je spusten za mislim 1.5cm, dok Style ako ima DCC je samo trunku visi, tj u odnosu na normalnu verziju 1cm je nizi. Unutarsnjost je alkantara vs koza.Spolja crni ili hrom trim uz spojlercic koji ima Sportline. Ostalo je manje vise isto. Sportline ne moze sa DCC.Ako naginjes kao Superb 280, onda zaista ne vidim kako tu Kodiaq moze da mu parira, sem ako ne kazes da ti je bitnije da ima vise prostora.Octavia je povoznija, laksa, ali je prednja vuca. Ako ti ne treba 4x4, onda je i ona dobar izbor, neki RS i izgleda sportskije od Superba.Trebalo bi svoje afinitete da izneses i pomoci cemo ti.Odrzavanje je slicno rekao bih.Da, DCC amort kosta vise, isto tako diskovi i plocice su skuplji za jace verzije.2.0 motor je zaista dobar i nema nekih izrazenih mana, sem vodene pumpe.Menjac sa druge strane moze imati neke probleme. Stariji DQ250 je robusniji od novog, ali je 6 stepeni i vise trosi. Svakako gledas noviji model, pa je to nebitno.Ja bih mozda pre naginjao na Octaviu. Agresivnije izgleda, bolji je za voznju od Superba, noviji dizajn spolja i iznutra, laksi. Prostora ima i kad vas je 4, a ima i gepek kad zatreba.
A sasvim sigurno je pre 4 god nije kupio za 39k, nego za manje para. Ali ok, da to zanemarim.