Autor Tema: Pomoć pri izboru - Kodiaq, Superb ili Octavia  (Pročitano 4413 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži sebekkg

Odg: Pomoć pri izboru - Kodiaq, Superb ili Octavia
« Odgovor #60 poslato: 02. Sep, 2025. 07:07 »
Bez one drvene mreže?

Na mreži Sreten

« Odgovor #61 poslato: 03. Sep, 2025. 15:00 »
Mislim da je do sedišta. Kod mene je drastična razlika u modovima.

Mislim da sam nasao problem, na autu imam 235/45 18 XL gume, i bile su naduvane na 2.5 bara. Sada sam ispustio pritisak na 2.3 bara, i voznja je mnogo udobnija u svim modovima. Ne znam kako se ranije nisam toga setio.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 272KS 4X4 DSG

Na mreži Sreten

« Odgovor #62 poslato: 03. Sep, 2025. 16:17 »
Zanemariti moje zapažanje, nakon muke da nadjem gde se nalazi nalepnica sa preporučenim pritiscima, vratio sam na prethodno stanje jer tako fabrika trazi, nebitno da li su XL gume ili SL. Videću kakva ce biti situacija preko zime kad montiram zimske gume na ove felne, gledaću da uzmem SL zbog mekših bočnih zidova.

Van mreže Sheky

« Odgovor #63 poslato: 03. Sep, 2025. 19:01 »
Upravo " kuburim" sa gumama i felgama.  Em što su bučne, neudobne još i tresu na 120km/h ove Sava eskimo HP2 225/45/ R17 ne bih nikome preporučio. Zimska bi morala biti udobnija zbog mekše sirovine i viših bolnih strana a ispravan pritisak je 2.5 bar.
  • Vozi: Octavia CAYT525 1,6 tdi 77 kw 2012

Na mreži sebekkg

« Odgovor #64 poslato: 03. Sep, 2025. 20:05 »
Za zimsku gumu, ko može da priušti, samo continental ts870 i nema brige.
Tihe, dobre, mogu i po autoputu da se peglaju i po 200.
Savu sam koristio za letnju (intensa uhp2) i to je ista smesa kao fulda sportcontrol2 (koju sam takođe vozio) su žešće njesra, uzeo sam na akciji ps5 i pc7 koje su takođe izvanredne tako da ako se želi kvalitetna guma mora i da se plati. Nema zajeba sistema. Može se proći sa nekim hankookom ili za baš nezahtevne neki matador ali budite spremni da već u drugoj/trećoj sezoni te gume neće imati uopšte iste karakteristike.

Na mreži Mareska

« Odgovor #65 poslato: 03. Sep, 2025. 23:08 »
Fulda zimska odnos cene kvaliteta tooop,letnja nexen isto.... Ne pricamo o sumaherima i njegovim iskustvima nego o vozacima koji prelaze 60k+ godišnje u Srbiji...
  • Vozi: Superb

Na mreži wkobre

« Odgovor #66 poslato: 03. Sep, 2025. 23:11 »
Mislim da sam nasao problem, na autu imam 235/45 18 XL gume, i bile su naduvane na 2.5 bara.

Sve je tako i kod mene. Mislim da su tvrđa sedišta u sportline opremi (kadice su zar ne?). Ukoliko nije to, onda ili je DCC samo softverski: što menja odziv gasa, način rada DSG-a i volana. Treće nagađanje ako nije ništa od toga već "full" DCC, možda zaista nešto nije kako treba, kao što reče neko ranije   :(
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Na mreži Sreten

« Odgovor #67 poslato: 04. Sep, 2025. 00:22 »
Nije softverski, pravi je dcc, imam konektore na amortizerima. 🙂
Mislim da je samo period navike u pitanju, već sam napisao sta sam pre toga vozio. Na A6 allroad sam imao felne 20x9 sa gumama 255/35 i taj auto apsolutno ništa nije osećao na putu, pravi žderač kilometara. Kad god naidjem na neki lošiji put, jako mi nedostaje. Jedino sto mi sigurno neće nedostajati su servisi i registracija za 3.0 motor  :))

Na mreži m@c|-|oR

« Odgovor #68 poslato: 04. Sep, 2025. 08:12 »
Postoje zasebne teme o gumama, korisnije bi bilo da se tamo raspravlja o njima.
  • Vozi: Superb III FL, 2.0 TDI 4x4