Autor Tema: AC Stag sekvent  (Pročitano 801 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže ugljesa50Započeo temu

AC Stag sekvent
« poslato: 26. Sep, 2025. 09:42 »
AC Stag kompjuteri za sekvent plin su najrasprostanjeniji u Srbiji. Može se kupiti kabal za povezivanje AC stag kompjutera auta sa računarom. Softver i uputstva se mogu besplatno skinuti sa AC Stag sajta  https://www.ac.com.pl  Kabal sam platio 22 evra. Sada počinjem da ucčim podešavanja plina na autu. Voleo bih da čujem iskustva drugih sa AC stag sekventima i njihovom podešavanju.
  • Vozi: Skoda Fabia MK1 1.4 MPI

Na mreži Warlock

Odg: AC Stag sekvent
« Odgovor #1 poslato: 26. Sep, 2025. 10:47 »
:) nemoj da ga brikujes samo :))
  • Vozi: Fabia

Na mreži wkobre

« Odgovor #2 poslato: 26. Sep, 2025. 11:57 »
Nisam čitao, jer me to apsolutno ne zanima, ali evo link ako uopšte ima ikakve veze sa tim:
https://www.stag.gr/sites/default/files/eng-stag-200_stag-4_stag-300_plus_stag-300_premium_manual.pdf
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Na mreži Warlock

« Odgovor #3 poslato: 26. Sep, 2025. 14:46 »
To je mnogo mator uredjaj i dosta dosta malih mogućnosti za fino podešavanje. Ako bi nasao q box sa obd to bi se dalo podesiti da radi do perfekcije.

« Odgovor #4 poslato: 26. Sep, 2025. 20:39 »
Imam sve manuale. Ipak hvala. Stag 4 radi posao.  Zadovoljan sam performansama i potrosnjom plina. Supruga i ja smo išli na odmor na Taru. prešli smo 800 km. Od toga je 400 km planinska i brdska vožnja. Prosečna potrošnja je ravno 8 litara plina mereno od čepa do čepa. Jako sam zadovoljan. Znam da Stag 4 plus nema sva podešavanja. Vremenom ću ga zameniti. za sada ću učiti na Stagu 4.

Na mreži Warlock

« Odgovor #5 poslato: 26. Sep, 2025. 20:43 »
Sve ok ali taj uredjaj je moze se reci nemoguće podesiti da motor nije u siromašnoj smeši. I na njemu moras da podesis recimo da imas letnju i zimsku mapu, isto tako moras da podesis da imas letnji i zimski pritisak na isparivacu. Tad je blizu perfekcije ako su neke solidne i brze dizne. Baracuda, Hana itd da ne nabrajam.

« Odgovor #6 poslato: 27. Sep, 2025. 10:15 »
Stag 4 plus se prvi put proizveo 2013 i dalje se proizvodi i prodaje. Mana mu je što može samo za motore sa 4 cilindra. Tačno je da neke opcije nema ali ima sve bitne. Na plinskim forumima nisam našao da se neko žalio na stag 4 plus. Stag 4 i Qbox nemaju iste konektore, tako da bi pinovi morali da se stavljaju u drugi konektor ili menja potpuno instalacija. Za sadsa ostaje Stag 4 plus.

Na mreži Warlock

« Odgovor #7 poslato: 27. Sep, 2025. 10:29 »
Stag 4 plus je proizvodnja 2009 do sredine 2014. Tu se zavrsava. Q box naravno mora i instalacija jer nije slicna. Lako se zameni. Jer je sve na jednom snopu.
Obavezno odradjuj nadogradnju racunara. Dok ti nudi jer ima dobra poboljšanja.
I naravno da stag 400 plus ide i na motor sa 6 klipova samo ima verzija za odredjen broj klipova. Instalacija je druga.

« Odgovor #8 poslato: 27. Sep, 2025. 11:04 »
Još uvek se proizvodi u malim serijama i prodaje.

https://stag.rs/proizvodi/ac-stag-4-plus/
https://europromet.rs/product/Wo5iG

Na mreži Warlock

« Odgovor #9 poslato: 27. Sep, 2025. 11:06 »
Ne, to sa lagera se prodaje. Uvaljuje se ljudima pod haube.

« Odgovor #10 poslato: 27. Sep, 2025. 11:10 »
Lager traje 11 godina? Neko je kupio milion komada? Neki servisi baš ugradjuju Stag 4 plus. Meni to nema logike.

Na mreži Warlock

« Odgovor #11 poslato: 27. Sep, 2025. 11:28 »
Kakvih crnih milion komada. Bio sam u fabrici. Tj prizemlje malo vece kuce tad bilo. Radio sa njima. Cifre koje su dosle u Bosnu i Srbiju su jako male. Pogotovo tad kad se pojavio stag 3 i stag 4. Sve radnje sto prodaju opremu za plinsku instalaciju imaju na lageru po par komada. Proizvodnje sigurno nema. Jer su Q box, q max, Q next i go fast zamenili tu starudiju. Usavrseni za sve motore, cak i za direktno ubrizgavanje.

Pa 90% servisa u Srbiji nije nikad otislo na nekakav seminar. Da ne pricamo o tom kako ne znaju rec nekog stranog jezika a rade sa softverom. Laptop od 100e za windows xp, interfejs sa AliExpress od 10e itd.

Na mreži aldabic

« Odgovor #12 poslato: 27. Sep, 2025. 11:55 »
Cisto iz radoznalosti, da li se ugradjuje plin na 1.5tsi?
  • Vozi: Skoda Superb

« Odgovor #13 poslato: 27. Sep, 2025. 11:58 »

Na mreži Warlock

« Odgovor #14 poslato: 27. Sep, 2025. 12:02 »
Da radi se plin. Idu DPI sistemi. Tu ide ubrizgavanje benzina i plina u omjeru obicno 20 do 30% benzin ostalo LPG
Ugradnja specificna i dosta skuplja od obicne. Nema prostora za greske. Oprema je isto skuplja znatno.