Autor Tema: Problem sa vibracijama i bučnijim radom motora dok je auto hladan  (Pročitano 171 puta)

Aleksandar72 i 12 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže markop993Započeo temu

Zdravo ljudi. Kupio sam prije pola godine Skodu Octaviu karavan 2015 godiste 2.0TDI DSG. Na autu je prije kupovine promijenjen plivajući zamajac, odrađeni su kompletni mali i veliki servis, a skoro su provjerene i zamijenjene stopa mjenjaca i stopa motora. Međutim auto dok je hladan radi malo bučnije (kad otvorim haubu imam utisak kao da nešto reže) i osjećaju se blage vibracije na volanu a kasnije je sve idealno. Provjerio sam prošle nedelje sve četiri dizne (testirane su "na stolu" kod majstora kome je to usko zanimanje) i po riječima majstora dizne rade odlično iako postoji odstupanje na 2. i 3. dizni otprilike oko 1,2-1,3 (ne znam tacno koja je jedinica za izrazavanje). Inače auto se većinom vozi na otvorenom putu i radi bez ikakvih problema. Da li na postojanje problema ukazuje i potrošnja goriva koja na bordu računara pokazuje prosječnu potrošnju oko 18-20 litara, iako je realna potrošnja oko 6,5 litara (ručno sam provjeravao).
Novi sam član na forumu pa bih vas zamolio da podijelite neke savjete i slična iskustva ako ste ih imali. Zahvaljujem se unaprijed!
  • Vozi: Skoda Octavia karavan 2015 2.0TDI DSG

Na mreži DJM

Odg: Problem sa vibracijama i bučnijim radom motora dok je auto hladan
« Odgovor #1 poslato: 10. Okt, 2025. 14:06 »
Po pitanju tog problema možda će zvučati glupo i neuvjerljivo ali nekoliko takvih problema sa nemirnim radom motora na leru je nakon svih muka sličnih tvojima rezultiralo da je promijena male električne recirkulacione pumpe za grijanje koja se nalazi dole blizu uljnog filtera e to je riješilo problem izgleda nelogično i nepovezano ali je tako riješeno zamijenom nove prvo smo na predlog čovjeka koji je imao iskustvo sa tim stvarima poslušali i skinuli tu pumpu sa auta koje radi ispravno i probali što i tebi savjetujem da posudiš i probaš sa drugog jer problem je riješen tako.
to je poznat kao problem na EA 288 agregatima kao tvoj pogotovu na škodama
  • Vozi: OCTAVIA IV 2.0 TDI 85KW