Autor Tema: Karoq 1.5 TSI DSG Servis menjaca  (Pročitano 68 puta)

sebekkg, Darkoar, nikola_ns, brkati, Warlock (+ 1 sakrivenih) i 8 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži brkatiZapočeo temu

Karoq 1.5 TSI DSG Servis menjaca
« poslato: danas u 14:43 »
Pozdrav ekipa,

Doterao sam karoqa od preko pre 4 meseca i prezadovoljan sam autom, presao je oko 94k. Naravno poceo sam da razmisljam sta cu za servis, sto motora sto dsg-a. Pregledam malo forum sta se prica o majstorima i odlucim se da kontaktiram Slavka iz Jakova za DSG servis (DQ200).

Kaze on meni taj menjac se ne servisira zato sto je sa suvim kvacilom i ulje u mehatroniku ne treba da se dira jer je odredjene kolicine...
Pozovem ja i ovlasceni servis cirinac na karaburmi kazu mi to isto.

Zasto ovo pitam, pa procitao sam da moze i treba da se zameni ulje u mehatroniku, verovatno i u menjacu gde su brzine i naravno jutube, ima brdo primera gde se taj menjac servisira.

Da li je neko radio servis tog menjaca?
  • Vozi: Karoq 1.5 TSI DSG

Na mreži wkobre

Odg: Karoq 1.5 TSI DSG Servis menjaca
« Odgovor #1 poslato: danas u 15:03 »
Ja sam radio. Ne menja se ulje u mehatroniku. Ali se menja ono drugo, takoreći u mehaničkom delu, kao kod manuelca.
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

« Odgovor #2 poslato: danas u 15:10 »
Gde si radio ako nije tajna, jel za dq200 ?

Na mreži Warlock

« Odgovor #3 poslato: danas u 16:47 »
Mehatronika ulje ne dirati. Ulje u zupcanicima se moze menjati ali nije za moranje. Malo si presao. Svakako ide set kvacila na oko 200k mozda i ranije tako da tad se to zavrsi sve. Tako da moj savet da ne diras nista. Vozi i uzivaj.
  • Vozi: Fabia

Na mreži wkobre

« Odgovor #4 poslato: danas u 16:49 »
Gde si radio ako nije tajna, jel za dq200 ?

https://maps.app.goo.gl/wupfmmLkLdTmZNos6

Da, DQ200. Imam i DQ381, ali to je druga priča.
Ja sam na 200 radio na km baš tu otprilike gde si ti sad. Definitivno mu je trebalo, potpuno je crno ulje.

« Odgovor #5 poslato: danas u 17:10 »
https://maps.app.goo.gl/wupfmmLkLdTmZNos6

Da, DQ200. Imam i DQ381, ali to je druga priča.
Ja sam na 200 radio na km baš tu otprilike gde si ti sad. Definitivno mu je trebalo, potpuno je crno ulje.

sta si radio tacno. pitam zato sto ne znam sta sve treba da se radi.

« Odgovor #6 poslato: danas u 17:49 »
Mehatronika ulje ne dirati. Ulje u zupcanicima se moze menjati ali nije za moranje. Malo si presao. Svakako ide set kvacila na oko 200k mozda i ranije tako da tad se to zavrsi sve. Tako da moj savet da ne diras nista. Vozi i uzivaj.

To mi je rekao i slavko, medjutim nesto mi je bas cudno da se ne dira nista, u smislu ulje u motoru se menja a u menjacu ne a potrosna je roba tj ne moze vecno da bude 'nov'

Na mreži wkobre

« Odgovor #7 poslato: danas u 18:13 »
To ulje je "for life", ako veruješ u to ne diraj ništa, pa će doći nekada trenutak da mu se ubaci novi život kad tad  :)
Može i ova opcija što kaže @Warlock , kad dođe do crkavanja mehatronika ili promene kvačila (šta bude prvo) da se tad zameni i ulje. Na DQ200 promena je na našu ruku, nema interval zamene kao drugi modeli. A može se zameniti ulje i filter.