Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA forumi
»
Uradi Sam - DIY (Do It Yourself)
»
Zvucna izolacija
Dole
Autor
Tema: Zvucna izolacija (Pročitano 1682 puta)
2 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.
aldabic
Style
Ugled: 0
Zvucna izolacija
«
poslato:
09. Nov, 2025. 22:11 »
Pozdrav,
Da li je neko od vas radio, ili zna nekoga da radi (idealno u Novom Sadu), postavljanje zvucne izolacije (pregrada kabine i motora, vrata, hauba, blatobrani)?
Imam superba 2023, fl model, a imao sam superb 3, 2018. Ovaj novi ima primetno losiju izolaciju, losije materijale, sve zivo krcka i suska. Razmazio me stari model. Sam sam udenuo komad kartona u vrata, izmedju plastike i lima, izludjivalo me sto skripi, plastika ne naleze na lim, nego ima 0.5-1cm lufta. Mozda nije namesteno kako treba, mozda je tako normalno, ali meni je to katastrofalno za auto od 30k. Gledao sam snimke da ljudi sami nesto postavljaju i budze, ali kontam nesto cu izlomiti..
Vozi: Skoda Superb
(1 Like)
Mareska
Laurin&Klement
Ugled: 1
Odg: Zvucna izolacija
«
Odgovor #1 poslato:
10. Nov, 2025. 02:24 »
Moj je 2023 i nista ne krcka i ne suska pre ce biti da je do ličnog osećaja ili do konkretnog primerka auta.
Vozi: Superb
wkobre
Laurin&Klement
Ugled: 22
«
Odgovor #2 poslato:
10. Nov, 2025. 07:45 »
Ja sam dobio u PP preporuku za to još odavno, ali se nalazi u Beogradu. Ako ti to ne radi posao kaži, da ne kopam bezveze.
Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K
Filip BG
Laurin&Klement
Ugled: 16
«
Odgovor #3 poslato:
10. Nov, 2025. 08:29 »
Poštovani,
Na našem novom Superbu 3 (pretpostavljam da je kao i Vaš, proizvodnja 2023, a kupljen je 2024) je dolazio zvuk iz zadnjih vrata. Primetio sam da je jedna žabica prilikom fabričke montaže bila iskrivljena što je prouzrokovalo „zveckanje“ plastike o lim. Nakon reklamacije (zamene žabice) u Auto Čačku sve je leglo na svoje mesto, i od tada nema nepotrebnih zvukova.
Pretpostavljam da je i kod Vas neka žabica loše „legla“ u fabrici. Možda i dve ako zvukovi dolaze sa različitih mesta. Imao sam priliku da vozim i da se vozim i u Oktaviji 4 pre facelift i Oktaviji 4 facelift u isto vreme kada i u našem Superbu 3 FL. Superb 3 FL je mnogo bolje izolovan, ili ti ušuškan u odnosu na Oktaviju, što potvrđuje i član Mareska.
Vozi: Superb mk3 1.5 TSI
sebekkg
RallyeSport
Ugled: 2
«
Odgovor #4 poslato:
10. Nov, 2025. 09:44 »
Ako mi to ne reši problem onda možeš otići do scorpion servisa kod plavog mosta (bg) ili audio manija (ledine) možda pre oni. Oni to rešavaju bez problema.
Bingodalton
Laurin&Klement
Ugled: 19
«
Odgovor #5 poslato:
10. Nov, 2025. 15:04 »
Auto manija resava cesto u roku od 1 dana, ujutro ostavis, uvece pokupis auto.
Deluju posteno sa cenama i posveceni poslu. Dobio sam profi ponudu, sve navedeno, objasnjeno, stavku po stavku, sto se ne secam kad sam dobio, za bilo koju uslugu/posao.
Tako da samo toliko pozitivnog iskustva imam, jer se nisam dalje upustio, ali se takodje razmisljam o zvucnoj izolaciji.
Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4
(1 Like)
Lufti
RallyeSport
Ugled: 4
«
Odgovor #6 poslato:
10. Nov, 2025. 15:20 »
Kod mene na skali iz 2019. krckaju plasticni rukohvati i to sva cetiri sto je po meni nedopustivo. To je bukvalno prva stvar za koju se covek uhvati kada sedne u automobil. Iritantno je maksimalno s obzirom da je ostatak enterijera uklopljen ok, nema nepredvidjenih zvukova.
Vozi: Škoda Scala 1.0 TSI
aldabic
Style
Ugled: 0
«
Odgovor #7 poslato:
10. Nov, 2025. 17:05 »
Hvala
@wkobre
, za sada cu probati u ns. Ako se ne snadjem, zamolicu te da potrazis
Vozi: Skoda Superb
wkobre
Laurin&Klement
Ugled: 22
«
Odgovor #8 poslato:
10. Nov, 2025. 19:01 »
Nema problema, tu sam kad zatreba
Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K
Sheky
Ambition
Ugled: 2
Firma ilegal
«
Odgovor #9 poslato:
danas
u 19:49 »
Pripremi raznovrsnog damping materijala, ljepka, silikona, pa i stiropora i započni po toplom vremenu- lakše se čupaju žabice, plastika je elastičnija i bolje se lijepi.
Vozi: Octavia CAYT525 1,6 tdi 77 kw 2012
Gore