smederevac, Baki1975, Sica, srsa, darkman i 24 gostiju pregledaju ovu temu.
Ne razumem kako to dosuli 5 litara.Jeste im vi odneli toliko, pa nisu imali vise?U njega suvog izgleda staje 5.3 litara. Negde navode 4.7 kao kapacitet, verovatno za redovnu zamenu.Da bi ustanovili da li trosi, trebali ste pogledati nivo pre 2.500km.Uporedjujete nivo na sipci sa 5 litara dosutog ulja? Babe i zabe.Generalno, bolje je za motor da ulje ne bude na max na sipci, mozda su zato dosuli manje, cak i ako su mogli vise.Izmerite nivo ulja sada i pratite narednih 2.000km.Merite na isti nacin sad, i tad.Pretpostavljam da treba zagrejati motor na radnu temp, ugasiti i proveriti nivo nakon 5 ili 10 min da se ulje spusti u karter.Eventualno na hladno, ali onda merite i nakon 2.000km na hladno.
Ne razumem kako to dosuli 5 litara.Jeste im vi odneli toliko, pa nisu imali vise?U njega suvog izgleda staje 5.3 litara. Negde navode 4.7 kao kapacitet, verovatno za redovnu zamenu.ja sam i gledao pre zamene i bilo je ok uradjen veliki servis skidam karter opran kaiš uljne pumpe i sve sto treba i ustut je kanister od 5l i bilo je na max i sutradan posle 100kmbje bilo ja max onda posle 2500km fali 1dcl ulja Da bi ustanovili da li trosi, trebali ste pogledati nivo pre 2.500km.Uporedjujete nivo na sipci sa 5 litara dosutog ulja? Babe i zabe.Generalno, bolje je za motor da ulje ne bude na max na sipci, mozda su zato dosuli manje, cak i ako su mogli vise.Izmerite nivo ulja sada i pratite narednih 2.000km.Merite na isti nacin sad, i tad.Pretpostavljam da treba zagrejati motor na radnu temp, ugasiti i proveriti nivo nakon 5 ili 10 min da se ulje spusti u karter.Eventualno na hladno, ali onda merite i nakon 2.000km na hladno.