Autor Tema: Ottocast nema zvuk  (Pročitano 1668 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže voxxx70Započeo temu

Ottocast nema zvuk
« poslato: 02. Dec, 2025. 20:58 »
Pre par dana je stigao novi Kamiq 1.0 Essence, posle toga i Play2video Pro Ottocast. Koristim i Samsung i iPhone. Preko oba tel nema na Otyocast-u zvuka, sve ostalo radi kako treba. Ima li neko da pomogne oko konfiguracije Ottocast uredjaja? Probano je sa Megane IV i sve radi normalno sa zvukom.
  • Vozi: Skoda Kamiq 1.0 Essence

Na mreži hakkler

Odg: Ottocast nema zvuk
« Odgovor #1 poslato: 03. Dec, 2025. 22:44 »
To je kao neki adapter koliko sam pročitao ?
Zvuk nemaš ..a video ide ??!

Mozda Mib 3 multimedija i android auto ga ne podržavaju ? (Na stranici od tog outcasta pise da je podrzan kao Kamiq ..ali msm da je to više marketing 2018-2024 ??!

Kako se spajaš sa tim ?

Ako je samo muzika/glazba u pitanju ne razumijem zašto ne koristiš android auto i ap Play tube ?

Podržana je od android auta i imaš sve na ekranu. Odlično je i da može radit istovremeno sa Waze ap navigacijom.

Nikakvi kablovi i adapteri..upališ BT i Wifi na mobu..i sve je na ekranu od Kamiqa.

« Odgovor #2 poslato: 05. Dec, 2025. 07:49 »
Nije u tome stvar. Ovde imas i Netflix i YT i IPTV…da je do muzike ovo mi ne bi trebalo. Jako je cudno da nece na potpuno novom autu da radi, a radi na drugom 2017. godiste. Znaci uredjaj je ispravan.
Zato i pitam sve clanove ovde da li ga je neko koristio na novim modelima. Imam SmartLink+ na Skodi. Sve radi glatko, ali zvuk nikako da pusti.

Na mreži hakkler

« Odgovor #3 poslato: 05. Dec, 2025. 12:30 »
Ček..a video imaš ?

Samo zvuk nemaš?

Očito onda taj stick mib 3 ne podrzava...

« Odgovor #4 poslato: 06. Dec, 2025. 09:25 »
Imam nemi film, to imam. Na njihovom sajtu pise da je kompatibilan. Ne bih ga ni kupio da nije tako.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #5 poslato: 06. Dec, 2025. 09:58 »
Два, од неколико могућих роблема су, рецимо:

1. Могуће да је потребан апдејт фирмвера на МИБу.
2. Могуће и да је у модулу МИБа потребно кодирањем скинути блокаде неких функција, треба мало прочачкати по томе. 
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

« Odgovor #6 poslato: 06. Dec, 2025. 16:37 »
Pa ko ti moze da uradi? Znas li nekoga ko bi to mogao u Bgd? Da li moze na autu da se aktivira ona blokada kada stoji na uzbrdici, stop hill ili kako se vec zove?
« Poslednja izmena: 06. Dec, 2025. 16:42 voxxx70 »

Na mreži Warlock

« Odgovor #7 poslato: 06. Dec, 2025. 16:44 »
Moze on da ti sredi.
  • Vozi: Fabia

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #8 poslato: 06. Dec, 2025. 16:48 »
С обзиром да је возило 2025о годиште, то значи да има SFD2 заштиту (не на свим модулима), и колико знам, њу за сада "прескаче" само ODIS (официјелни софтвер за VAG групацију), тако да је избор између овлашћених сервиса (ако хоће то да раде) или независних кодера који имају ODIS.

Пробај код једног нашег форумаша - CodeGoat.rs

« Odgovor #9 poslato: 07. Dec, 2025. 02:35 »
Moze on da ti sredi.

Na koga tacno mislis i sta moze da sredi? hill hold ili ottocast

« Odgovor #10 poslato: 07. Dec, 2025. 02:42 »
Mislio sam da ima hill hold ali kada sam pazljivije procitao specifikaciju video sam da to imaju 1.0 85kw kao i moj, ali samo automatik. Inace, bio sam ubedjen da imam dok mi juce nije auto krenuo na semaforu u rikverc, bio sam sokiran! Tada sam shvatio da nesto nije u redu i prilicno je nezgodno uvek uskladiti vagu pa jos je i benzinac. Nisam pametan kako da resim ovo. Dobio sam ponudu za ovo od 350€ sto je poprilicna cifra, a onda mi je receno da ce trajati do prvog odlaska u servis. Time je ova ponuda apsolutno neprihvatljiva. Da li iko moze da pomogne malo vise oko resavanja ovog problema?

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #11 poslato: 07. Dec, 2025. 08:33 »
За све у вези кодирања слободно се обрати на адресу коју сам ти дао, и цене нису ни приближно страшне као што су ти рекли.

Не знам ко ти је рекао да ће ти Hill Assist трајати само до првог сервиса и да ти је за то тражио 350е, али тај је баш "мајстор" у сваком погледу (једино ако се у хардверу Камика није нешто баш значајно променило, а мислим да вероватно није осим тог додатог слоја заштите SFD2). Колико знам, овлашћени на редовним сервисима не чачкају по подешавањима модула осим ако за то има неке потребе, и оно што се искодира сигурно остаје док се, не дај Боже, не замене модули где се налазе подешавања.

Иначе, Камик, Скала и Фабиа мк4 су на истој VAG платформи, што ће рећи да су иста кодирања за сва три возила, и на преко неколико њих сам искодирао баш Hill Assist, и сервиси то не дирају, заправо и не знају да ли је нешто мењано. Мислим да они на редовном сервису само консултују Шкоду да ли за то конкретно возило треба да се евентуално апдејтује софтвер неког модула, и то само ако је нешто ургентно и проблематично, а на крају само ресетују податке о сервисном интервалу након завршеног сервиса.

Софтвер који ја користим још увек нема решење за SFD2 заштиту, надам се да ће и то ускоро да превазиђу, иначе бих ти решио бар тај Hill Assist.

П.С.
А ручна на узбрдици?  :))

« Odgovor #12 poslato: 07. Dec, 2025. 08:54 »
За све у вези кодирања слободно се обрати на адресу коју сам ти дао, и цене нису ни приближно страшне као што су ти рекли.

Не знам ко ти је рекао да ће ти Hill Assist трајати само до првог сервиса и да ти је за то тражио 350е, али тај је баш "мајстор" у сваком погледу (једино ако се у хардверу Камика није нешто баш значајно променило, а мислим да вероватно није осим тог додатог слоја заштите SFD2). Колико знам, овлашћени на редовним сервисима не чачкају по подешавањима модула осим ако за то има неке потребе, и оно што се искодира сигурно остаје док се, не дај Боже, не замене модули где се налазе подешавања.

Иначе, Камик, Скала и Фабиа мк4 су на истој VAG платформи, што ће рећи да су иста кодирања за сва три возила, и на преко неколико њих сам искодирао баш Hill Assist, и сервиси то не дирају, заправо и не знају да ли је нешто мењано. Мислим да они на редовном сервису само консултују Шкоду да ли за то конкретно возило треба да се евентуално апдејтује софтвер неког модула, и то само ако је нешто ургентно и проблематично, а на крају само ресетују податке о сервисном интервалу након завршеног сервиса.

Софтвер који ја користим још увек нема решење за SFD2 заштиту, надам се да ће и то ускоро да превазиђу, иначе бих ти решио бар тај Hill Assist.

П.С.
А ручна на узбрдици?  :))

Ne znam drug ko mi je rekao. Sinoc sam preko imstagrama kontaktirao nekog ko je iza naloga codegoat.ts. Iskreno prenerazio sam se kada sam cuo cenu. Voleo bih da mi to pomognes da resim jer cu se mnogo komotnije osecati. Bio sam opusten, misleci da imam ovo pa je krenuo auto malo u rikverc inod tada kada god je neka uzbrdica gadjam vagu i nije to toliki problem, ali jednostavno nisam opusten u voznji a to je najbitnije. Ako ikako mozes da mi to resis stvarno bi ti bio zahvalan, ili da me uputis na nekog. Meni takodje nema logike da mi servis npr. mali tu opciju resetuje. Zasto bi?! Drugo, ja sam milslio iskreno da ovo ne kosta vise od 50€, ali 350 € je za po meni preterano zaista, pa cak i da je trajna opcija. Ne mogu sada da nadjem, ali znam da sam nailazio na neke sevise koji sve zakljucane opcije  ne kostaju vise od 20€ po opciji…sto je po meni razumljiva skroz cena. Hvala ti drug, evo to i broj tel. 060 7575590 pa mi pisi ako hoces na Viber ili WA, brze je mnogo. Kako god, puno ti hvala za sve ovde napisano!  bravo2

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #13 poslato: 07. Dec, 2025. 09:46 »
Ооопппссссс...

На основу неких нових информација (морам да проверим, али делује логично) повлачим већину навода из свог претходног поста!
Наиме, изгледа да је VAG групација добрано затегла безбедност и заштиту возила 2025+, и то не само са SFD2 заштитом на самом возилу, већ у целом животном циклусу возила док је под њиховом контролом (гарантни период). Тако да ће она наша чачакарења "уради сам" изгледа бити скоро па неизводива.
За сада немам начина да све то проверим, али решења која се спомињу су крајње једноставна и лако изводива са њихове стране.

Не знам да ли имамо неког активног члана који ради у неком овлашћеном, он би био најпозванији и најверодостојнији да подели информације.

Надам се да се VAG неће враћати унатраг и то све примењивати и на старија возила!  :o

Na mreži hakkler

« Odgovor #14 poslato: 07. Dec, 2025. 21:54 »
Od zvuka do hill holda

Potrosio dvije minute i na vašem  konfiguratoru za Essence opremu koju ima autor teme ..NEMA u ponudi hill hold.
Niti u doplati. Tek u Selection i MC to ide kao standard. I u HR je isto.

Meni je fora..al bi mogao i bez njega.

Što kaže  @zzeelljjkkoo ..ručna ?

I jedino sa Odisom koliko i ja znam se moze (mozda) ukljuciti naknadno.
Taj sfd2 od 2024 na dalje je baš zaje*an.