Autor Tema: Pregorevanje osigurača ventilatora kabine  (Pročitano 31 puta)

bigor i 8 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži ugljesa50Započeo temu

Pregorevanje osigurača ventilatora kabine
« poslato: danas u 19:48 »
Nekoliko puta mi je pregoreo osigurač u dva dana. U kućištu se jako grejao. Video sam da je prethodni vlasnik promenio kućište na tabli sa osiguračima zato što je prethodno izgorelo a na nekim stranim forumima pročitao da to nije retka pojava. Nisam hteo da ponovo uzimam podnožje osigurača na tabli sa osiguračima. Naručio sam kućište koje je napravljeno za osigurač 40A ( osigurač ventilatora kabine je 25A)- Otkačio sam žice osigurača  provukao ih, stavio nove ženske buksne i priključio ih na novo kućišzte.  Nekoliko dana sam vozio bez poklopca osigurača. Osigurač je bio jedva mlak što me je zadovoljilo tako da sam vratio poklopac osigurača na mesto
  • Vozi: Skoda Fabia MK1 1.4 MPI

Van mreže bgdvinko

Odg: Pregorevanje osigurača ventilatora kabine
« Odgovor #1 poslato: danas u 21:27 »
Sto nisi najpre kod majstora otisao da pogleda zasto ti ventilator vuce preveliku struju jer ti to prouzrokuje veliko grejanje osiguraca. Nije ti resenje stavljanje jaceg osiguraca ili vodova.
Znaci, treba ustanoviti zasto potrosac na tom vodu vuce preveliku struju pri radu. Moze biti vise razloga za takvo ponasanje u ovom slucaju ventilatora. Skinuti ventilator pa ga pregledati a propratiti i vodove do njega ako bi se dalo.
  • Vozi: Skoda fabia 1.2 htp 2007...Seat Leon copa 1.4 tsi 2012

Na mreži ugljesa50Započeo temu

Odg: Pregorevanje osigurača ventilatora kabine
« Odgovor #2 poslato: danas u 23:10 »
Prvo sto sam uradio je skidanje i provera ventilatora. Ležajevi  su bili odlični kao i rad. Ventilator je 300w. Radi sve odlično. Majstor sam ja, nije potrebno da  idem kod bilo koga.
  • Vozi: Skoda Fabia MK1 1.4 MPI