Autor Tema: Zeder, Igla, Alarm, Kasko... ili šta? Diskusija  (Pročitano 74528 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže slobodanalex

Odg: Zeder, Igla, Alarm, Kasko... ili šta? Diskusija
« Odgovor #90 poslato: 01. Mar, 2017. 15:39 »
Čuo sam od prijatelja iz Slovačke da je slovačka firma VAM Security napravila neki dobar sistem (VAM R1) za zaštitu i da je jedan od naj zastupljenijih sistema u Češkoj i Slovačkoj, a prodaju ga i u Nemačkoj, Austriji...
http://www.autoalarm-vamos.sk/
« Poslednja izmena: 01. Mar, 2017. 15:46 slobodanalex »
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Van mreže mlax

« Odgovor #91 poslato: 01. Mar, 2017. 15:45 »
Ja imam šapa sistem na supruginom autu,a na svom imam zeder i mogu ti reci da je zeder mnogo praktičniji, šapa je nekako mnogo nabuzdena i meni lično smeta nogama kad vozim, čak sam išao i da reklamiram pa su je podigli malo vislje ali opet to nije to, sad nekako landara kao da će da spadne. I što se tiče zaključavanja/otkljucavanja zeder je mnogo lakši za upotrebu,kad zakljucavam šapu moram bukvalno da cucnem pored auta da bih video gde se stavlja kljuc

Sent from my Redmi 3tSi

Hvala na odgovoru.
Razmisljam sta da stavim, nije moj auto u pitanju. Radi se o fabiji I 2007, pa mi je malo pitanje i svrhe stavljanja nekih skupih sistema. Pored toga vlasnik je stariji covek pa je i prakticnost i lakoca upotrebe bitan faktor.
Moze se staviti neki jeftini alarm za 100 evra ali je pitanje da li to ima ikakvog smisla i da li ce takav jedan alarm ista koristiti buduci da se lako provaljije. Mehanicke zastite kostaju minimum 250 evra (igla, klin, zeder itd.) pa je pitanje da li se isplate na autu od 3000-3500 evra.
Vidim ovi iz sape imaju neku akciju gde ti montiraju tri stvari - sapu, alarm i izmestanje OBD za 300 evra. Pa reko mozda se to najvise isplati ako bi covek odlucio da investira malo vise
  • Vozi: Superb 2.0tdi 2020

Van mreže frodo

« Odgovor #92 poslato: 01. Mar, 2017. 15:57 »
Kvalitetan i dobro ugrađen alarm sa blokadama motora košta kao ta šapa sa njihovim poklon alarmom i izmeštenim OBD konektorom i duplo je bolja zaštita nego to što će oni da ugrade kao 3 u 1.

Sent from my Samsung Galaxy S7 Duos via Tapatalk

• Vozi: Audi A4 B8

Van mreže marko nis

« Odgovor #93 poslato: 01. Mar, 2017. 16:09 »
Koji alarm je kvalitetan , interesuje me naziv firme i model . Naravno i ko ugradjuje neki kontakt.
I zbog kojih karakteristika je taj alarm dobar? Naravno da svi automobili sa zastitama mogu da se obiju ali pitam jer razmisljam o ugradnji jednog alarma.Meni u Nisu nude Excalibur alarm sa ugradnjom i garancijom od dve godine za 120 evra.
  • Vozi: Skoda fabia vrs mk1

Van mreže mlax

« Odgovor #94 poslato: 01. Mar, 2017. 16:17 »
Kvalitetan i dobro ugrađen alarm sa blokadama motora košta kao ta šapa sa njihovim poklon alarmom i izmeštenim OBD konektorom i duplo je bolja zaštita nego to što će oni da ugrade kao 3 u 1
Meni se samo namece pitanje isplativosti takve investicije. Da na zastitu covek da 10% vrednosti auta, nije mi bas logicno.
Sta biste vi radili da ste na njegovom mestu?
  • Vozi: Superb 2.0tdi 2020

Van mreže frodo

« Odgovor #95 poslato: 01. Mar, 2017. 16:20 »
Uopšte nije bitan proizvođač već je bitan onaj ko ugrađuje. Pisao sam detaljno na prethodnoj strani, kako analognim, tako i o digitalnim alarmima.
Raniji problemi koji su postojali sa digitalnim alarmima u vidu nemogućnosti da se ugradi nezavisna blokada motora su rešeni tako da sam poslednjih pola godine uspevao da izvučem maksimum iz Cobra alarma i sprovedem čitav niz blokada motora koje savršeno rade.
Radio sam i sa Excaliburom, reći ću ti samo da te ne zavarava garancija, svaki alarm ima 2 godine garancije, ali taj Excalibur ne može biti kvalitetno urađen za 120 evra.
Analogni alarm poput Excalibura traži niz prilagođenja da bi se ugradio u noviji auto.
Ko ne zna, ugradi bez tih adaptacija i posle počne cirkus na instalacijama.
Ugradnja alarma kako je zapoveđeno da valja traje dva - tri dana, a to za jedan dan što ugrađuju samo narušava ugled alarmu kao kvalitetnoj zaštiti i inicira priče kako je alarm sranje koje se lako probija.
Za 21 godinu ugradnje nisu mi probili nijedan alarm, a bilo je pokušaja i po Beogradu, Novom Sadu, Sarajevu... pisano je na drugom forumu o tome detaljno od strane vlasnika tih automobila, možda su neki i čitali.

Van mreže batke

« Odgovor #96 poslato: 01. Mar, 2017. 16:26 »
Koji alarm je kvalitetan , interesuje me naziv firme i model . Naravno i ko ugradjuje neki kontakt.
I zbog kojih karakteristika je taj alarm dobar? Naravno da svi automobili sa zastitama mogu da se obiju ali pitam jer razmisljam o ugradnji jednog alarma.Meni u Nisu nude Excalibur alarm sa ugradnjom i garancijom od dve godine za 120 evra.
Svaki takav alarm koji se ugrađuje za 2 sata je po pravili laka meta za obijače. Pitanje je samo da li im se isplati da obijaju vozilo sa alarmom jer ima i tu posla odnosno kolimo mogu da dobiju novca za takav auto. I lopovi znaju za tehnoekonomsku analizu. Najbolje je ugraditi custom alarm koji nije već opšte poznat. Mogu da preporučim čoveka koji to radi koji je inače i član ovog foruma ali se u poslednje vreme se ne oglašava. Ima i članova kojima je dotični gospodin ugradio jedan takav alarm. Za detalje pošalji PP.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže batke

« Odgovor #97 poslato: 01. Mar, 2017. 16:28 »
Frodo druže pa gde si ti? Ja te upravo pominjem.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže marko nis

« Odgovor #98 poslato: 01. Mar, 2017. 16:31 »
Frodo ja se ne razumem u alarmne sisteme uopste na sta bi trebalo da obratim paznju tj sta bi trebao reci majstoru da uradi da bi video da li kod njega da ugradim ili ne?
On je ovlasceni diler Exalibura i rekao mi je da auto mora stajati kod njega dva tri dana.Da li trebam da mu napomenem da izmesti Odb jedinicu ili sta bi on meni trebao da kaze da bi znao da ce lepo da mi ugradi alarm.Ja ne moram kod njega da ga ugradim i ovo pitam jer sam samo kod njega bio i samo njega pitao.
Pozdrav
  • Vozi: Skoda fabia vrs mk1

Van mreže frodo

« Odgovor #99 poslato: 01. Mar, 2017. 16:35 »
Meni se samo namece pitanje isplativosti takve investicije. Da na zastitu covek da 10% vrednosti auta, nije mi bas logicno.
Sta biste vi radili da ste na njegovom mestu?
Druže, sam znaš koliko si lako ili teško zaradio novac za auto.
U skladu sa tim možeš i da proceniš sam.
Ja nisam ništa nikada dobio, morao sam da zaradim krvavim radom.
Zato je moj stav bio uvek da svojoj imovini posvetim dovoljno pažnje.
Alarmirao sam sve, kola, stan, vikendicu... meni to vredi više od troška ulaganja u zaštitu.

Van mreže frodo

« Odgovor #100 poslato: 01. Mar, 2017. 16:36 »
Frodo druže pa gde si ti? Ja te upravo pominjem.
Evo me, čitam ja šta se piše :-)
Nemam mnogo vremena za pisanje, uvek sam u poslu, ali pratim svoju omiljenu temu ;-)

Van mreže batke

« Odgovor #101 poslato: 01. Mar, 2017. 16:39 »
Kad imaš vremena da odradimo LED na mojoj O3? Pošto nije tema možemo da komuniciramo preko PP.

Van mreže frodo

« Odgovor #102 poslato: 01. Mar, 2017. 16:45 »
Frodo ja se ne razumem u alarmne sisteme uopste na sta bi trebalo da obratim paznju tj sta bi trebao reci majstoru da uradi da bi video da li kod njega da ugradim ili ne?
On je ovlasceni diler Exalibura i rekao mi je da auto mora stajati kod njega dva tri dana.Da li trebam da mu napomenem da izmesti Odb jedinicu ili sta bi on meni trebao da kaze da bi znao da ce lepo da mi ugradi alarm.Ja ne moram kod njega da ga ugradim i ovo pitam jer sam samo kod njega bio i samo njega pitao.
Pozdrav
Ja ne znam čoveka, ne znam kako radi, ali znam po kojoj ceni nabavlja alarme, zato mi krajnja cena od 120 evra smrdi na traljavost.
Ja ne mogu da vas učim kako se alarm ugrađuje, ima tu mnogo načina, fazona za ugradnju, stvari na koje se mora obratiti pažnja.
Pisanjem o tome, otkrio bih deo poslovne tajne, a verujte da mi nije cilj da obučavam konkurenciju, pogotovo što je sujeta ogromna jer je konkurencija velika pa se svi pljuju.
Ja nikoga ne pljujem, svako se bori za svoje parče hleba i misli da je to što radi jedino ispravno... ja to poštujem.
Na krajnjem korisniku je da proceni ko mu šta nudi za koji novac.
Ja sam ti dao smernice, ugradnja tog alarma "da valja" košta duplo više, toliko mogu da ti pomognem.
Cobra je još skuplja u paketu sa svim onim što joj nadogradim... ali onda ti ne trebaju Zederi, Šape, Kandže, izmešten OBD i slične egzibicije, to što sam ugradio je garant da taj auto niko neće ukrasti, čak i da pokuša.

Van mreže frodo

« Odgovor #103 poslato: 01. Mar, 2017. 16:47 »
Kad imaš vremena da odradimo LED na mojoj O3? Pošto nije tema možemo da komuniciramo preko PP.
Imaš broj, javi se pa ćemo videti da spojimo tvoje želje sa mogućnostima :D

« Odgovor #104 poslato: 01. Mar, 2017. 21:48 »
Mnogi kazu: Sta god da ugradite; dal mehanicka ili elektronska zastita, nemojte stavljati nikakve nalepnice na stakla.
Dal je to pametno?