Nisam našao sličnu temu tu na forumu pa otvaram novu. Ako več slična postoji slobodno se spoji ili preusmjeri.
Naime nedavno sam uzeo, po prvi put, auto sa panoramskim krovom.
Kamiq Monte Carlo...nije bilo ni izbora jel to hoću ili neću nego je to išlo pod standardnu opremu.
Znam da sličnu opciju imaju i scale i još neki modeli a u nekima je to dodatna oprema koja se plaća oko 1000€
Dakle krov je stakleni, zatamnjeni, ima iznutra zastor koji se navuče ako ne želiš staklo. Super radi i lijepo je za vidjeti. Stakleni dio nema opciju otvaranja, znači samo staklo na krovu umjesto lima.
Pošto sam ja takav kakav jesam svašta nešto sam čitao po stranim forumima i iskreno me strah jer su ljudi pisali da im iz ničeg je to staklo znalo napuknuti, pojavile se crte i sl. Nekad je to garancija pokrivala nekad nije.
Znam da po forumima najčešće ljudi pišu kad imaju neki problem, a tisuće drugih ništa ne piše, jer valjda nemaju problema.
Mene zanima ako netko ima sličan krov duže vrijeme jel ikad imao ikakvih problema sa pucanjem stakla bez vidljivih vanjskih razloga (kamen ili nešto drugo)?
Čak sam i razmišljao da navučem još dodatno nekakvu zaštitnu foliju preko njega, i za dodatnu zaštitu od oštećenja i od prevelikog pregrijavanja...jel to pametno ili je nepotrebno bacanje novaca (košta red veličine oko 100-200€ ovdje) ?