Autor Tema: Prekrsajna prijava....  (Pročitano 6029 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže StefanZapočeo temu

Odg: Prekrsajna prijava....
« Odgovor #15 poslato: 01. Feb, 2014. 09:14 »
Imam plasticnu dozvolu kao licna karta nova,i na njoj pisu sledece kategorije: AM,B1,B,C1,M i u cekam jun da upisem C....nije mi jasno kako M imam,a nemam F?

Na mreži BALKANIJA

« Odgovor #16 poslato: 01. Feb, 2014. 11:57 »
gradjevinske masine i poljoprivredne masine su drugacije kategorisane. Mislim da su bas F i M . A ti u junu dobijas C i C1.

« Odgovor #17 poslato: 01. Feb, 2014. 12:41 »
Ne,ne...ja sad imam C1,a C dobijam u junu kad napunim 21....ne mogu da verujem kako su napravili zakon da ne mogu da vozim traktor a mogu gradjevinsku masinu...

Na mreži BALKANIJA

« Odgovor #18 poslato: 01. Feb, 2014. 20:08 »
Nisam znao stara C kategorija je valjda po novom C i C1.

Van mreže dulefontana

« Odgovor #19 poslato: 01. Feb, 2014. 21:33 »
Evo moje dozvole, ali ja sam prvo polagao za PSP (poznavanje saobracajnih propisa). Inace ja sam jednom trazio suocenje s pandurom, zato sto me je pustio, i posle godinu dana sam dobio da je slucaj zastareo.

Van mreže Turbo

« Odgovor #20 poslato: 01. Feb, 2014. 21:58 »
Pričao sam sa ovim drugarom, ako nemaš F u dozvoli ne možeš ništa da uradiš. To je presudno i jedino merodavno. Takođe mi je rekao da se ni najmanje ne uzdaš u suočavanje jer se po pravilu veruje službenom licu(a ovde nema šta da se dovodi u pitanje jer si de fakto vozio bez dozvole).
Žao mi je zbog loših vesti :(

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #21 poslato: 01. Feb, 2014. 22:07 »
samo mi popisao dokumenta u svesku i rekao mi "Vozi i uzivaj"

Ovako ti je policajac rekao? Onda nema šta da brineš, samo to reci sudiji.
  • Vozi: Yeti

« Odgovor #22 poslato: 01. Feb, 2014. 23:02 »
Dule,ja nisam polagao PSP mozda je u tome problem....
Nema veze,bolje da mi kazete kako jeste nego da me lazete pa kad odem tamo da se nadjem u neobranom grozdju...hvala na informacijama...
Da,Pedja tako mi je rekao i vratio mi dokumenta i ja sam racunao da nece nista stici,a da mi je odmah rekao da ce da pise mozda bih pozvao nekog i ne bi mozda nista ni bilo....

Van mreže DUTJA ZP

« Odgovor #23 poslato: 02. Feb, 2014. 10:17 »
Pogledaj clan 195 Zakona o bezbednosti u saobracaju  http://www.mup.gov.rs/cms/resursi.nsf/Zakon%20o%20bezbednosti%20saobracaja%20na%20putevima.pdf
Koliko vidim sa B ne mozes voziti traktor,cak ni sa C osim ako nemas posebnu dozvolu za F, mada nelogicnost je i meni jer ja imam samo B a u saobracajnu mi je upisana i F...
Tako da ce sudija pretpostavljam samo utvrditi da nemas F i da si u prekrsaju,ali zasto te je pandur samo upisao pa kaznio i zasto ti odmah nije upisana u saobracajnu F kategorija to vec ne znam zasigurno. Nadam se da sam ti bar malo pomogao da se ne razocaras kod sudije

P.S. mozda ti ove podkategorije nisu automatski upisane jer si vozac pocetnik,moguce da ce ti to dodati pri prvoj promeni dokumenata ili na licni zahtev nakon par godina. Ovo mi je jedini logican razlig,jer npr. na traktoru nemas gde voziti starijeg vozaca onaj period dok ne smes sam u saobracaj itd...

« Odgovor #24 poslato: 02. Feb, 2014. 11:10 »
Razumem ja tebe u potpunosti,ali za ovih 10 godina koliko sam intezivno na traktoru niko me nije dirao za dozvolu,zaustavljali me i sa probnom i nista....Ne bezim ja od toga da polozim i za F,ali te kategorije nema nigde u Beogradu i  okolini...Ni meni stvarno nije jasno zasto me je pustio pa posle napisao,zasto mi odmah nije rekao da ce da pise i kraj....
Sta bude,bice...videcemo kakva presuda bude...
Hvala vam ljudi svima na pomoci...

Van mreže olajkris

« Odgovor #25 poslato: 03. Feb, 2014. 14:32 »
To sto si 10 godina vozio i niko te nije dirao to je tvoja sreca. Nista vise. A za traktor mora da postoji negde da se polaze jer ima mesta u dozvoli kao postojeca kategorija. A sto te zaustavio pa posle pisao to je najverovatnije zbog bonusa njihovog koji nije ispunio pa je vadio iz sveske, kandidate da bi dostigao bonus. Nazalost tvoja nesreca je sto  si bio medju njima koji su mu bili potrebni za njegov bonus. Idi samo vidi raspitaj se da nije slucajno izostavljena f kategorija.

Van mreže bk

« Odgovor #26 poslato: 03. Feb, 2014. 16:50 »
brate placanje ti ne gine svakako,ali aKO imas vremena i volje ne daj im pare tako lako,nek se taj pandur dovuce na sud,pa  raspravljaj sa njim,pa uzmi mu zivaca i vremena,kao sto i on tebi para,to je stvarno bezazlen i banalan prekrsaj.da si vozio alkoholisan i sl. ja bih te osudio ovako te podrzavam u potunosti(ako to uopste nesto znaci)
  • Vozi: fabia sdi 2002

« Odgovor #27 poslato: 03. Feb, 2014. 17:42 »
Olajkris-zaustavljali me sa ovom dozvolom nekoliko puta i niko mi nije ukazao na gresku,da su mi rekli ne bih vozio dalje....
Bk-necu im sigurno tako lako platiti,nisu male pare u pitanju....da sam vozio u alkoholisanom stanju(sto se ne desava)ne bih se bunio jednog jedinog momenta,ali ovo je bas krajnjee....

Van mreže olajkris

« Odgovor #28 poslato: 03. Feb, 2014. 19:28 »
Ok sve to stoji. Ali su te pustali ili nisu obracali paznju ali je cinjenica da ne sme to jest ne mozes da vozis ovako traktor. A to sto ti nisu rekli, dosta sluzbena lica ce ti reci nije moje da te ucim i opominjem moje je da te kaznim.  Ja razumem da si ogorcen, ali time sto mi pisemo ovde ne pomaze ti apsolutno nista. Ides do policijske uprave vidis da ti nije greskom izostavljena kategorija. I odes do auto skole gde si polagao vidis kod njih kada si polagao za b dal je to pokrivalo i sadasnju F kategoriju. Ili se raspitas kod advokata. Ovo ovde ti nece pomoci ni malo. Znam da nisu male pare, zato nemoj nista cekati pripremi se za sud.

Van mreže Turbo

« Odgovor #29 poslato: 03. Feb, 2014. 22:20 »
Teško da sada šta možeš da uradiš, jedino da nisi primio pa da juriš zastaru, al to sada nije bitno. U svakom slučaju, više ne primaj pozive, a ako dođu, ti opet kuliraj. Ne uzdaj se u suočavanje.