Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA forumi
»
Ostalo u vezi Škoda vozila
»
Made in China
Dole
Autor
Tema: Made in China (Pročitano 1838 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Karlheinz
Administrator
Like ukupno: 282
L&K ugled:
103
Made in China
«
poslato:
01. Feb, 2014. 22:42 »
Evo jednog od razloga zašto Škoda (i ostali) okupira tržište Kine: jeftina radna snaga!
Tako da u budućnosti treba očekivati štampu "made in china" i to sve više na originalnom pakovanju kod dilera.
Vozi: Yeti
vlada320
Laurin&Klement
Like ukupno: 1
L&K ugled:
42
Škoda - best for money
Odg: Made in China
«
Odgovor #1 poslato:
02. Feb, 2014. 00:04 »
Bar lepo i iskreno piše Made in China! A i sigurno ispunjava neke standarde kvaliteta, bez obzira gde je proizvedeno.
Mene mnogo više nervira kada me u pojedinim prodavnicama Škoda auto-delova (npr. Favorit promet) ubeđuju da je neki deo original iz Češke i Slovačke, čak i piše na nalepljenoj deklaraciji i identično izgleda kao original, a onda ustanovim da deo potiče iz SHANGHAI CARSTAR AUTO PARS CO LTD i da je kvalitet nula. Ne znam kako VW grupacija uopšte dozvoljava da se na tržište plasiraju kopije delova iz Kine sa znakom VW ili Škode!?
Neki prodavci su, opet, iskreni i ne skrivaju da je nešto Made in PRC (npr GB-Lucas) i daju cenu u skladu sa kvalitetom, pa ko šta voli i može da priušti ... ima i original u ovlašćenom ko hoće.
Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v
krcaerdoglija
Laurin&Klement
Like ukupno: 7
L&K ugled:
54
ERDOGLIJA KINGDOM
«
Odgovor #2 poslato:
01. Mar, 2014. 21:56 »
ja sam ipak za kvalitet a ne za neko s..nje koje ce vishe novca da ti izbije iz dzepa nego originalan deo!!!a kako prepoznati originalan deo u malim radnjama auto delova??
Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000
jovan.ilic.89
Laurin&Klement
Like ukupno: 22
L&K ugled:
51
«
Odgovor #3 poslato:
31. Okt, 2014. 20:06 »
Није "Made in China" али је занимљиво гдје се производи оригинални филтер ваздуха VAG групе, тј. италијански UFI, али је свакако брендиран (фотографисан стари филтер из мог возила, уграђен прије 15.000km):
Turbo
Laurin&Klement
Like ukupno: 3
L&K ugled:
16
«
Odgovor #4 poslato:
31. Okt, 2014. 20:32 »
Moji su bili iz Španije OEM, mislim da su bili Knecht
Huawei P6 TT
jovan.ilic.89
Laurin&Klement
Like ukupno: 22
L&K ugled:
51
«
Odgovor #5 poslato:
31. Okt, 2014. 20:49 »
Не знам који су били прва уградња, и да ли мијењају произвођаче, али ето...овај је са претходног сервиса на 75.000 па ми ово "Tunisia" западе за око када су у сервису узели да баце старе дијелове након што сам им рекао да ми не требају
Не знам ни "одакле" је овај који је сада стављен...али ћу сазнати на следећем сервису ако Бог да
djordjebg
Laurin&Klement
Like ukupno: 11
L&K ugled:
47
«
Odgovor #6 poslato:
31. Okt, 2014. 23:59 »
Neko se isto tako cudi kada na amblazai vidi Made in Serbia, verovatno su i neki potencijalni kupci Fiat-a 500L odustali bas iz tog razloga.
A svet je u danasnje vreme globalizovan, ako su zadovoljeni standardi proizvodjaca, ako postoji adekvatan vid transporta nije problem taman da se posluje preko pola sveta.
Sto se konkretno Kine tice, nema razloga za podozrenje, ljudi proizvode sve i u stanju su da zadovolje najstroze standarde i ponude uslove kao niko drugi. Od visokotehnoloskih proizvoda do bofl robe, za svakaga po nesto.
Turbo
Laurin&Klement
L&K ugled:
16
«
Odgovor #7 poslato:
01. Nov, 2014. 00:07 »
500L je najnepouzdaniji automobil u USA, na nekom 259. mestu, trenutno po pouzadnosti.
http://www.foxnews.com/leisure/2014/10/28/consumer-reports-names-fiat-500-l-least-reliable-car/
djordjebg
Laurin&Klement
Like ukupno: 11
L&K ugled:
47
«
Odgovor #8 poslato:
01. Nov, 2014. 00:16 »
Mislis li da je tome razlog Srbija ili je do Fiata kao proizvodjaca?
zare
Laurin&Klement
Like ukupno: 28
L&K ugled:
18
«
Odgovor #9 poslato:
01. Nov, 2014. 10:15 »
Ameriku i njihove "standarde" u takvim stvarima ja bas i ne uzimam previse ozbiljno.
Mnogo ljudi to ne zna, znate li kako je Audi zavrsio svoju odiseju u Americi pre 15-tak ili vec koliko godina?? To je ono vreme kada se pojavio prvi A4 pa A6.
Neka americka guska je pri pokusaju da izbaci auto iz garaze umesto u rikverc ubacila u prvu brzinu i svoje dete koje je stajalo ispred kola zakucala u zid garaze
. Odmah su sva udruzenja za zastitu potrosaca proglasila Audi nebezbednim jer da je bezbedan ne bi bilo moguce slucajno ubaciti u prvu umesto u rikverc
. Posle toga se prodaja merila prstima jedne ruke i bila je gotova prodaja u Americi.
Turbo
Laurin&Klement
L&K ugled:
16
«
Odgovor #10 poslato:
01. Nov, 2014. 11:38 »
Taj slučaj sa Audijem je doveo do preko 700 nesreća sa 6 smrtnih ishoda, tako da nije baš bilo banalno. Radilo se o Audiju 5000, koji je imao neobjašnjiva ubrzanja kada pedala gasa nije pritisnuta, a radilo se o problemu sa ler gasom, koji se povećavao, a to je bio jedan od ranijih tipova drive-by-wire kontrole gasa.
Audi već desetak godina unazad prodaje po oko 150.000 automobila godišnje u Severnoj Americi.
Gore