Autor Tema: trokira na 2000 obrtaja i izbacuje beli dim  (Pročitano 11396 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže aladdinprintZapočeo temu

trokira na 2000 obrtaja i izbacuje beli dim
« poslato: 09. Feb, 2014. 22:21 »
Postovani,
Treba mi pomoc imam problem sa mojom skodom 1.4tdi 2007godiste a problem je sledeci...
Auto normalno upali al nece da radi kad dodje do 2000obrtaja pocne da trokira i dimi belo a sto stipa za oči to je neverovatno.Oteram auto kod Samardžića i oni na dijagnostici po nekim vrednostima kazu da ne valja protokomer, ja ga zamenim i malo bolje odem kod drugog majstora on mi ocisti EGR ventil skine i proveri turbinu kod plavog mosta, ocitsti one cevi oko EGR-a i skine katalizator.Kad smo to sve uradili auto ide ko ne vreme, al ne lezi vraza posle 3 dana opet isti kvar 2000trokira i nema snage...odem ja opet kod majstora i sa njim kod drugog koji ima istu skodu u delovima i skinemo protokomer,map senzor,ono gde idu creva za vakum zamenimo i opet nista...Jel moze neko da mi pomogne ili da mi da kontakt nekog servisa poludeo sam.
Na kompu i dijagnostici ne prijavljuje ni jednu gresku a bio sam na dijagnostici u samardžiću,moj majstor,kit komerc 3 razlicite dijagnostike a auto ne radi

MOLIM ZA POMOĆ
  • Vozi: skoda fabia 1.4tdi 2007god

Van mreže zero cool

Odg: trokira na 2000 obrtaja i izbacuje beli dim
« Odgovor #1 poslato: 09. Feb, 2014. 22:28 »
Pukao ti je dihtuung glave, a to belo što izlazi i štipa za oči je antifriz koji izlazi na auspuh.
  • Vozi: Skoda Octavia A5 FL 1.9 TDI Sport + Revochip remap

« Odgovor #2 poslato: 09. Feb, 2014. 23:13 »
Dal  je moguce cini mi se da tecnosti u boci ima dosta.Na leru nema dima al kad dodje do 2000 pocne da trokira
i na auspuh izlazi dim.Kao iz onih starih kamiona sto stipa za oci

Van mreže zero cool

« Odgovor #3 poslato: 09. Feb, 2014. 23:36 »
Pa pazi, pošto je dizel - beli dim ni pod razno ne može da izlazi zbog (recimo) prebogate smeše ili slično, znači ostaje samo rashladna tečnost da je u pitanju, tj. antifriz. Neće d počne da gubi vodu mnogo ako je dihtung u pitanju, ali ako pukne glava - biće šou.

« Odgovor #4 poslato: 10. Feb, 2014. 00:02 »
jel moze merenje kompresije to da pokaze ili skidanje glave pa sta bog da!!!
Jel ima neki majstor koga znas da mu oteram auto da pogleda.Bio bih ti mnogo zahvalan
« Poslednja izmena: 10. Feb, 2014. 00:42 pedja »

Van mreže Turbo

« Odgovor #5 poslato: 10. Feb, 2014. 00:41 »
Popuni Lokaciju u profilu da bi znali ljudi odakle da ti preporučuju.

« Odgovor #6 poslato: 10. Feb, 2014. 06:14 »
Hvala nov sam dok se ne snadjem....Daj neki savet ko boga te molim

Van mreže dulefontana

« Odgovor #7 poslato: 10. Feb, 2014. 10:32 »
Ja se ne razumem uopste u dizele pa gledam i da se ne mesam, ali kod benzinca ako krene beli dim znaci da je poceo da ubacuje vodu u kompresioni prostor. Da li moze turbina da pravi neki problem, pa da pocne da ubacuje nesto u kompresioni prostor?

« Odgovor #8 poslato: 10. Feb, 2014. 17:20 »
Danas zamenio gumice na diznama i nestao dim sad samo trokira i izbacuje crni dim.AL ME ZEZA

Van mreže milosgranice

« Odgovor #9 poslato: 10. Feb, 2014. 19:39 »
proveri kontakte na senzorima i vakume, kad ste skidali i posle vratili proradio je (dobar kontakt), posle opet nece (los kontakt), kontakt na senzoru za gorivo, prvo pretresi sve to
  • Vozi: fabia 1.9sdi

« Odgovor #10 poslato: 10. Feb, 2014. 23:50 »
Hvala to cu sutra prvo da uradim.pozdrav

Van mreže zero cool

« Odgovor #11 poslato: 11. Feb, 2014. 00:07 »
Ja se ne razumem uopste u dizele pa gledam i da se ne mesam, ali kod benzinca ako krene beli dim znaci da je poceo da ubacuje vodu u kompresioni prostor. Da li moze turbina da pravi neki problem, pa da pocne da ubacuje nesto u kompresioni prostor?

Isto je i kod dizela.

Van mreže zero cool

« Odgovor #12 poslato: 11. Feb, 2014. 00:08 »
Danas zamenio gumice na diznama i nestao dim sad samo trokira i izbacuje crni dim.

Nestao beli dim? Sad se pojavio crni?

Van mreže Nesas

« Odgovor #13 poslato: 11. Feb, 2014. 14:16 »
Koliko je auto presao, kada su menjani filteri za gorivo. To sto trokira kod starijih dizela je znacilo da uvlaci vazduh, pravstina na pumpi niskog prituska, zimi kada se nakupi parafin u filterima, na kraju pogledaj i brizgaljke. Beo dim moze da bude i od vode u gorivu a crni trosi ulje ili od siromasne smese  (najcesce bude prljav filter za vazduh ). Kada niie ovo onda gledas brizgaljke i pumpu visokog pritiska i turbinu.  Na dijagnostici mora pokazati ako je lose sagorevanje po cilindrima.
« Poslednja izmena: 11. Feb, 2014. 14:21 Nesas »

« Odgovor #14 poslato: 11. Feb, 2014. 19:21 »
Danas sam bio u servisu za turbine kod plavog mosta i decko je krajnje profesionalno uradio dijagnostiku i ustanovio da su dizne i turbina uredu,filteri za gorivo i vazduh novi.Dijagnostika je konstatovala da protokomer ne radi dobro a kupljen u kit komercu pre 10 dana a razlika u ocitavanju. stvarna vrednost mase 236 necega a zadata 436  necega a to ne valja.Kaze i da EGR ostaje otvoren al verovatno zbog toga.Cak smo i kompresiju merili i dobra je a sutra cu napisati i kolika je.Da napomenem da je protokomer ociscen detaljno...Ovo do sad nije vidjeno a moj majstor Voja iz Tabanovacke ulice čupa kosu.Sutra idem da reklamiram protokomer pa javljam sta se desava.Ako neko ima neku ideju neka pise svaka pomoc je dobro dosla...

Auto je presao pravih 189000 prvi i jedini vlasnik.Kupljen u Samardžiću
« Poslednja izmena: 11. Feb, 2014. 21:16 pedja »