Autor Tema: Kupovina Škode Favorit, 1991 god?  (Pročitano 4053 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži mihajloalaspZapočeo temu

• AS Petrović since 2014
  • Laurin&Klement
  • L&K ugled: 72
  • AS Petrović
Kupovina Škode Favorit, 1991 god?
« poslato: 14. Feb, 2014. 22:09 »
Evo jedne novosti :) Sutra idem da gledam jednog Favorita za dedu, ono što znam je da mora da se odrade rubovi i pragovi (uskoro uzimam CO2 aparat za varenje pa bih se malo igrao :) ), mora da se predihtuje ceo motor jer pušta ulje svud redom, ima ugrađen plin, nije registrovan, 150 evra i nije fiksna cena :))
« Poslednja izmena: 15. Feb, 2014. 20:00 pedja »
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

Van mreže dulefontana

Odg: Kupovina Škode Favorit, 1991 god?
« Odgovor #1 poslato: 14. Feb, 2014. 22:20 »
Xtra

• AS Petrović since 2014
  • Laurin&Klement
  • AS Petrović
« Odgovor #2 poslato: 14. Feb, 2014. 22:41 »
Pogledali smo par Jugića, jednog Golfa keca, jednog Kadetta E, svi u boljem stanju za skoro iste pare, neki su čak bili i registrovani, ali čovek hoće Škodu i to isključivo Favorita i ništa drugo ne dolazi u obzir, zna čovek šta valja :D

Van mreže dulefontana

« Odgovor #3 poslato: 15. Feb, 2014. 00:29 »
Vidi, ako ces sam da ga radis, uzimaj. Ako ces da placas majstorima za razne akcije, onda slobodno gledaj one od 300e, moze da se nadju lepi primerci sa manjim ulaganjima, a tek oni od 500e, ti su gotovo novi. :D

• AS Petrović since 2014
  • Laurin&Klement
  • AS Petrović
« Odgovor #4 poslato: 15. Feb, 2014. 00:55 »
Sve ću sam da radim, sad sam završio garažu pa mogu bez problema bilo šta da odradim :)

• AS Petrović since 2014
  • Laurin&Klement
  • AS Petrović
« Odgovor #5 poslato: 15. Feb, 2014. 15:28 »
Bio sam da pogledam auto, evo da napišem ono što sam zapazio pa prokomentarišite :)

Limarija: rubovi, desni prag, oba krila moraju da se rade, naprsla šoferka
Mehanika: Karter pušta ulje, semering na poluzi menjača takođe, luft u polugama menjača
Kočnice: Prednji levi bokira
Trap: Prednj desni lager za zamenu, desna spona takođe za zamenu
Zeza ili bendiks ili automat, neće svaki put da uzubi odmah.
Plin atestiran do 2015. Četri dobre gume, prednje Kleber Krisalp 3, zadnje neke Michelin letnje. Auspuh duva na sastavu srednjeg lonca i cevi. Glavi mu zadnja desna brava, prednja desna i zadnja leva kvake polomljene, mehanizam vozačevog prozora zaglavio, mada sve te delove imam.

Auto sam isprobao, vuče odlično, potpisuje odlično, menjač fino radi. Po rečima vlasnika nije paljen 3 meseca, iz drugi put je upalio na plin, radi odlično. >Koči odlično, ručna radi. Pod potpuno zdrav, svećice sam vadio, bile su čiste, ulje ne miriše ne benzin, ima lepu žutu boju i dosta je masno. Na benzin je samo na kratko radio jer nije imao više. Pustio sam ga da radi neko vreme, otvorio je termostat i upalio ventilator.
« Poslednja izmena: 15. Feb, 2014. 15:34 mihajloalasp »

Van mreže dulefontana

« Odgovor #6 poslato: 15. Feb, 2014. 17:05 »
Limarija: rubovi, desni prag, oba krila moraju da se rade, naprsla šoferka
Mehanika: Karter pušta ulje, semering na poluzi menjača takođe, luft u polugama menjača
Kočnice: Prednji levi bokira
Trap: Prednj desni lager za zamenu, desna spona takođe za zamenu
Zeza ili bendiks ili automat, neće svaki put da uzubi odmah.
Plin atestiran do 2015. Četri dobre gume, prednje Kleber Krisalp 3, zadnje neke Michelin letnje. Auspuh duva na sastavu srednjeg lonca i cevi. Glavi mu zadnja desna brava, prednja desna i zadnja leva kvake polomljene, mehanizam vozačevog prozora zaglavio, mada sve te delove imam.

Auto sam isprobao, vuče odlično, potpisuje odlično, menjač fino radi. Po rečima vlasnika nije paljen 3 meseca, iz drugi put je upalio na plin, radi odlično. >Koči odlično, ručna radi. Pod potpuno zdrav, svećice sam vadio, bile su čiste, ulje ne miriše ne benzin, ima lepu žutu boju i dosta je masno. Na benzin je samo na kratko radio jer nije imao više. Pustio sam ga da radi neko vreme, otvorio je termostat i upalio ventilator.
Limarija: rubovi, desni prag, oba krila moraju da se rade, naprsla šoferka – oko 100e
Mehanika: Karter pušta ulje, semering na poluzi menjača takođe, luft u polugama menjača – ovde i nije nista skupo, jedino taj luft u polugama me malo brine
Kočnice: Prednji levi bokira – odmah kupis dve nove (polovne) kandze i ne razmisljas, mada to moze i da kosta – oko 50e
Trap: Prednj desni lager za zamenu, desna spona takođe za zamenu – ovde bih zamenio obe spone i obe kugle, proveri silen blokove – max 50e
Zeza ili bendiks ili automat, neće svaki put da uzubi odmah. – ovo resavaj pod hitno, ja sam se isto tako zezao i na kraju sam obrijao zamajac
Auspuh duva na sastavu srednjeg lonca i cevi. – ocigledno nije original, odnosno losa kopija prednjeg lonca, uglavnom hoce tu da duva ako je lose napravljen prednji lonac

Kad saberes sve sto treba da se radi, vidi koliko ce te na kraju kostati. Mada ako ti nije dosta rada koji si imao na svom, onda kupuj i ne razmisljaj, nego sam popravljaj. :D

• AS Petrović since 2014
  • Laurin&Klement
  • AS Petrović
« Odgovor #7 poslato: 15. Feb, 2014. 17:16 »
Pazi, taj auto će da vozi deda, on ide jednom nedeljno do sela i nazad (40km u oba pravca), neki put po gradu ako treba nešto da se preveze i auto preko nedelje stoji, tako da menjam samo ono neophodno jer on godišnje pređe 2-3000km. Njemu je bitno samo da pali, da se kotrlja i da koči, ostalo nije važno. Pošto ima plin, njemu više odgovara :) Limariju planiram da probam sam da odradim, treba uskoro aparat za varenje da uzmem pa bih se zanimao :) Menjač ide kod mene jer ne pušta ulje, a ovaj sa mog auta prebacujemo kod njega, samo ćemo malo da ga prikrpimo :D Ima dosta da se radi, a ja kako sam mog (što se mehanike tiče) završio, ubijam se od dosade ovih dana, taman ću da imam zanimaciju :D Sa mog skidam i kuku i prebacujem na ovog. Ono što sam zaboravio da kažem je da je auto tamno crvene boje, "91 godište, ima deljivu zadnju klupu i neke čudne tapacire, nisam ih do sad viđao :) Vlasnik kaže da je prešao 180.000, sad kolko je to tačno, ne znam :) Primetio sam da je pumpa za vodu glanc nova, kao i glavni kočioni cilindar i posuda.

Van mreže dulefontana

« Odgovor #8 poslato: 15. Feb, 2014. 21:52 »
Retki su slucajevi da se lagalo oko kilometraze na Favoritima. Jedino ako ne vrti kilometar sat onda je sumnjivo. Stvarno nikog ne znam da je vracao kilometrazu. Ok, ja jesam vracao kod mene, ali zato sto sam stavio od Felicije km sat, koji je na sebi imao 230.000km, a u tom momentu sam ja na mom obrnuo na 100.000km, pa sam Felicijin vratio na 100.000km.
Sto se tapacira tice, bilo je nekoliko verzija, a pretpostavljam da je ta verzija koja na koju si naleteo upravo ona koja ispod stakla ima plastiku duz celog tapacira. Imam negde slike svih verzija tapacira pa cu u nekom momentu i da ih zakacim, posto sam uspeo da skupim sve slike verzija delova enterijera. Problem je sto smo mi bili pod sankcijama, pa mi ni pola nismo videli.

• AS Petrović since 2014
  • Laurin&Klement
  • AS Petrović
« Odgovor #9 poslato: 15. Feb, 2014. 22:17 »
Sad sam već i zaboravio kakvi su, ali mislim da su ovi :)

Van mreže dulefontana

« Odgovor #10 poslato: 15. Feb, 2014. 22:19 »
Ma da, to su ti sa plastikom duz celog tapacira, ova gore kod pipka za zakljucavanje.

Van mreže dusko zemun

« Odgovor #11 poslato: 16. Feb, 2014. 07:14 »
zdravo drugari,
posle svega sto ste gore napisali, vidim da  postoje js uvek entuzijasti i zaljubljenici veci od mene...
restauracia favorita i bilo koja ozbiljnija popravka je stvarno veliki luxuz u danasnje vreme...
mihajlo, auto o kome sii pisao je koliko vidim u nekom osrednjem stanju...
postavlja se pitanje cele matematike koliko sta kosta da se stavi u prvi stepen borbene gotovosti ...?
nabavka i ovo malo po malo ... ode cela prica ma sigurno 7-800 a za te pare mozes da biras feliciju .... a onda dolazi i 2015 za atest plina i ... ko zna koji jos trosak ... i kad se sve to sabere, uz kilometrazu koju deda prelazi, bolje je da se covek vozi taksijem ...
takodje...
upotreba vucnih kuka na vozilu ce uskoro doci na tapet i bice predmet nameta i atestiranja, a pogotovu upotreba fixnih vucnih kuka...
sve u svemu ...
dobro razmislite, vise puta meri pre nego li sto preseces i doneses odlluku ...
  • Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...

• AS Petrović since 2014
  • Laurin&Klement
  • AS Petrović
« Odgovor #12 poslato: 16. Feb, 2014. 19:45 »
Duško, hvala na odgovoru i savetima. Deda je ipak odlučio, probao je auto, svideo mu se, drugar mi je ubio cenu na 140 evra i došlepovali smo ga kući :) Uz auto sam dobio trokut, dizalicu, rezervni točak, radio i 1/4 boce plina :D

Van mreže itsipo

• Registrovan
  • L&K ugled: 0
« Odgovor #13 poslato: 27. Jul, 2014. 20:29 »
Pre neki dan sam pazario Skodu Favorit za celih 100 evra. 91 je godiste na motoru nema tragova ulja osim prasine od stjanja. nije imao akumulator pa sam done o svoj i upalio iz prve, sve funkcionise na njemu jedina mana rubovi trepne ostalo nema tragova rde. Auto je od mog poznanika koji je drzao stalno u garazi. Inace na satu je 57hiljada i koji kilometar koje je sigurno svarno stanje.
  • Vozi: skoda favorit 91

Van mreže Vlada SD

« Odgovor #14 poslato: 31. Jul, 2014. 23:04 »
 :bravo:
  • Vozi: vw golf mk1