Autor Tema: Cudan problem kod rada motora  (Pročitano 7658 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže hirurgZapočeo temu

Cudan problem kod rada motora
« poslato: 17. Feb, 2014. 05:48 »
Drugari imam neki cudan problem, upitanju je 74 kW 1.9 TDI. sjedam u auto hladan i krecem osjetim kao da ne prima bas gas, dodjem na semafor i osjetim kako motor radi nekako bucno i drndavo. Odrezem mu gas. Nije to to. Ugasim auto pa opet upalim. I on se ponasa normalno. Lampic3 mi se nikakve ne pale. Sta bi ovo moglo biti. Uradio sam promjene filtera skoro. Jer sam sumnjao da nije prljav pa da mu los dovod goriva. Dijagnostiku sam spajao. Nista ne govori da ima kvarova. Da li je ovo za voziti dalje ili ne?

Послато са SM-N9005

Odg: Cudan problem kod rada motora
« Odgovor #1 poslato: 17. Feb, 2014. 22:10 »
Niko nista da napise?

Послато са SM-N9005

Van mreže WEST 014

« Odgovor #2 poslato: 18. Feb, 2014. 00:04 »
Moze da bude svasta. Meni se desavalo na 1.9 da predje u safe mod, iskljuci tubinu i vuce se kao prebijen, ugasim ga upalim ide normalno. Prljava turbina, prljave dizne...

« Odgovor #3 poslato: 18. Feb, 2014. 16:47 »
Moze li se ista od tog cistiti u kucnoj radinosti? Da li moze uopste da se cisti ili zamjena odnosno reparacija turbine?

Послато са SM-N9005

Van mreže WEST 014

« Odgovor #4 poslato: 18. Feb, 2014. 17:52 »
Ne bih se time zamajavao kod kuce. Turbina je osetljiva stvar i ne treba svako da cacka. Odes kod majstora, pregleda sve, utvrdi kvar i resi ga. Ovde uzimaju max 50e za skidanje ciscenje i vracanje turbine.

« Odgovor #5 poslato: 18. Feb, 2014. 19:55 »
Mislim da to ne bi trebalo da je turbina jel se desava kad nije ni doslo do njenog paljenja...pogledacu dizne

Послато са SM-N9005

Van mreže aladdinprint

« Odgovor #6 poslato: 18. Feb, 2014. 21:27 »
Prijatelju moj ja sam imao slican problem skoro sa Fabiom 1.4 tdi.I uradio sam svasta mozes da procitas na forumu ( motor trokira 2000- 3000 obrtaja).I ja sam krenuo sa mozda je ovo a mozda je ono kad na kraju hidropodizaci i bregasta.Ako si iz Beograda predlazem da odes kod majstor Draska u Zemu polje da pogleda
http://forum.skodaforum.rs/dobra-losa-iskustva-kontakt-info/super-drasko/
Neki kazu da su skupi al ako resi problem onda nista nije skupo...
« Poslednja izmena: 18. Feb, 2014. 23:14 pedja »
  • Vozi: skoda fabia 1.4tdi 2007god

« Odgovor #7 poslato: 18. Feb, 2014. 22:21 »
Da al mi se to desava mozda jednom mjesecno i samo dok je hladna...nisam iz bg. Iz bih sam a ovde nemam neko povjerenje. Svi gledaju lovu na suvo da uzmu

Послато са SM-N9005

Van mreže WEST 014

« Odgovor #8 poslato: 18. Feb, 2014. 22:45 »
Turbina je upaljena onog trenutka kad okrenes kljuc, a ne kad ti osetis da auto povuce...

« Odgovor #9 poslato: 18. Feb, 2014. 23:04 »
Znaci sumnjas na to dvoje i predlazes da je dam na ciscenje? Ganjam po google. Ljudi spominju razne stvari na benzin motorima a dizel niko nije imao. Motor je presao kod mene ne punih 270 000

Послато са SM-N9005

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #10 poslato: 19. Feb, 2014. 05:12 »
@hirurg Kako god,imaš problem i moraš ga rešiti kod automehaničara.Sve druge DIY opcije su egzibicija i rizik da još nešto krene po zlu.

2 Busy from Sony Miro

Van mreže nemanja_vr6

« Odgovor #11 poslato: 19. Feb, 2014. 09:35 »
slican problem  imao prijatelj. problem smo resili tako sto smo ocistili konektore na diznama... dizne su potopeljene u ulju i desava se da konektori zbog toga izgube kontakt... skines poklopac dekla, ocisti konektere i stegni ih da crvsce legnu...

mi smo sa tim resili problem ... mozda uspe i kod tebe.Srecno ;)

Van mreže Turbo

« Odgovor #12 poslato: 19. Feb, 2014. 14:22 »
Mislim da to ne bi trebalo da je turbina jel se desava kad nije ni doslo do njenog paljenja...pogledacu dizne

Послато са SM-N9005
Turbina se ne 'pali' već se stalno vrti, i u leru.

HUAWEI P6 via TT

Van mreže milosgranice

« Odgovor #13 poslato: 19. Feb, 2014. 18:00 »
gumice,teflon ili kako vec dihtuje dizna, fals vazduh na spoju dizne i bloka
  • Vozi: fabia 1.9sdi

« Odgovor #14 poslato: 19. Feb, 2014. 19:49 »
Hvala turbu na ukazanom propustu. Nije do turbine sigurno jer auto radi perfektno tj vuce odlicno. Nemanja hvala i na tvojoj pomoci za vikend cu pregledati konektore.
Pitanje za milosa...kakvo je stanje oko zamjene tih zaptivaca ili sta su vec? Vidim da poznajes materiju. Pa me zanima mogu lu se to usuditi sam odraditi ili odvesti nekom majstoru koje kakvo iskustvo ima ne znam ni sam.

Послато са SM-N9005