0 članova i 76 gostiju pregledaju ovu temu.
jedan kasni update... na povratku sa mora sam imao nekih drugih i vecih problema od ulja, pa nisam ni pisao... uglavnom, sto se tice potrosnje ulja, situacija je bila daleko daleko bolja! ista meta-isto odstojanje, samo je sad spustio nivo ulja sa max za dva do tri milimetra! uglavnom, svakako sam ga morao terati kod majstora zbog nekih drugih stvari, pa je nakon pregleda od strane dva nezavisna majstora bila preporuka da uradim zamenu gumica, sto se pokazalo tacnim. da ne duzim, resio sam da zamenim i ulje i ovaj put sam hteo da sipam castrol EDGE 5w-40, ali... u euroautu, gde je navodno original castrol prodaju samo castrol edge 5w-40 turbodiesel! moje pitanje je: moze li edge 5w-40 turbodiesel da se sipa u benzinca 1,4 16V 74kw, 2002 god.? unapred hvala i pozdrav!
Ja sipam 502.00 5W30. To što je 502 ne znači da je viskozitet ograničen.Stalkeru, jel tačno da upotreba 5W30 odnosno 504.00/507.00, u odnosu na 502.00 5W40 kod TSI motora rezultuje manjim nakupljanjem oil sludge-a koji je inače simptomatičan kod ovih motora?