0 članova i 45 gostiju pregledaju ovu temu.
Znam da stoji pod uglom, ja sam taj savet inace dobio od jednog majstora iz NS koji samo skode radi, inace i ja odrzavam kod njega... I kao sto rekoh uspelo je
Citat: Skorpion Jun 05, 2016, 10:47:25 posle podneMobil super3000Mislim da je bolje da se što duže držite 5W-40. Prelazak na 10W-40 nije obavezan kao što se stiče utisak (obično posle 200k km), ali je moguć i ranije (jer je 10W-40 sasvim o.k. za Vaš motor). 10W-40 ulja su za vaše uslove korišćenja (i interval zamene) sasvim o.k. Dakle, možete odmah preći i na 10W-40, u principu ćete malo uštedeti ali sa 5W-40 možete slobodno menjati i na 15000km (20k km je ipak za novije motore, do 100k km), jer nemate mnogo stani-kreni vožnje.Mobil je o.k. nemate potrebe da posebno menjate brend, pogotovu što ste zadovoljni uljem i nemate vidljivu potrošnju istog.(naravno dolaze u obzir sva renomirana ulja u 5W-40 (za motore sa manje km i 0W-40), za vaš motor je ACEA A3/B4-04 sasvim dovoljno a to imaju sva 5W-40, pogotovu sintetička).
FIAT 9.55535-N2 je u principu (samo) aCEA A3/B4-04.Dakle, (praktično) svako 5W-40 ulje je dovoljno dobro (kao što ste napisali i HX7).Mobil je dakle više nego dovoljan (i preko), ali uz sličnu cenu Shell može biti još bolje rešenje (makar akademski gledano).Helix Ultra ima glavnu prednost u ispunjenju zahtevnijih Fiat specifikacija, kao i u činjenici da se pravi od GTL baznih ulja (sintetička, grupa VI po ATIEL).Ipak, za veću razliku u ceni se ne bi isplatilo (za Vaš slučaj).Svakako, vredi (bar) probati.Pozz
Postovani Stalker,Imam jedno pitanje u vezi motornog ulja za skodu octaviu tour mk1, 1.9TDI 90KS. Do sada sam koristio po preporuci EKO ulje (generalno sam zadovoljan), pa me zanima Vas savet, da li nastaviti sa istim i mozda menjati (preporuka za neko bas dobro ulje)?