Nemam ništa protiv (Sunoco-a), mislim i da sam pisao o njima (davno) na blogu.
Btw.
1) Ako odluku pravite po savetu majstora, nemojte mi trošiti ono malo vremena koje mogu posvetiti forumu ili blogu (zaista nema smisla, ali uopšte).
2) Kod nas majstor MORA biti ubedljiv ili će ga smatrati tunjavim i nikakvim. Da, poznato mi je to (veoma ubedljivi). Ovde ipak treba biti oprezan jer njihovo ubeđenje NE mora biti uvek na osnovu činjenica (često i nije). Iskustvo znači, ali ne mnogo (čak i izbor koji nije idealan "drži vodu", a i blago pogrešan se neće ispoljiti u jednoj ili par zamena ulja, pa ono "Pera, Mika i Laza" koriste to i "super je", nije jače od čamovog eksera.
Često "majstor" ("drugar") ima i zaradu od preporučenog (prodaje ulja ili ima "dil" sa prodavcem). Na sreću ovo je čak i ispod 50% (često je samo "suvo znanje").
Naravno, ima majstora koji znaju znanje ali i tad je u 80% slučajeva više naredba (bukvica) nego preporuka (jednostavno to im je stil esnafa, kao i 110% sigurnost, 99% nije dovoljno).
Ovo uopšte (ne samo za poslednji slučaj).
3) A kad smo kod poslednjeg slučaja, nadam se da onih 10k km nije takođe savet majstora. Sve ispod 15000 km je bacanje para (i plus doprinos zagađenju, čak i ako ode na "reciklažu", kod nas je to samo ublaženo a ne potpuno rešeno). Naravno, ostaje onih 12 meseci (±1) kao (dobar) razlog za skraćenje servisnog intervala.