Anketa

Škoda: Benzin ili Dizel?

Benzin
62 (51.7%)
Dizel
58 (48.3%)

Ukupno glasova: 120

Autor Tema: Benzin ili Dizel, pitanje je sad? +anketa  (Pročitano 20124 puta)

0 članova i 53 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Filip

Odg: Benzin ili Dizel, pitanje je sad? +anketa
« Odgovor #165 poslato: 18. Avg, 2016. 17:49 »
ova oba benzinca su bila sa malim km koliko se secam

Sent from my HTC One_M8  

• Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže voyager

« Odgovor #166 poslato: 18. Avg, 2016. 19:05 »
I vozila ih neka baba ;)
  • Vozi: Octavia A7 vRS 2.0TDI 6M

Van mreže adamGT

« Odgovor #167 poslato: 18. Avg, 2016. 19:10 »
Sa kraćom nogom

Sent from my Redmi 3S  

Na mreži hakkler

« Odgovor #168 poslato: 18. Avg, 2016. 20:56 »
Kod nas ima na oglasu jedna jedina O3 sa 1.2 tsi..i to več cca 3 godine
Ajd da nije ambienta na čeličanama..mozda bi netko i kupio.Nego gola..vulgaris.

Van mreže mlax

« Odgovor #169 poslato: 18. Avg, 2016. 22:08 »
Ma bio je jedan 1.4 (125ks) tsi sa malom kilometrazom u oglasima ali ipak je to slab motor za superba. Osim toga bio je u najnizem paketu opreme (manuelna klima, plasticni volan itd.) a cena neka nerealna s obzirom na cenu novog.
Poenta je da je vrlo malo dobrih superba u ponudi a vecinom su dizelasi. Tako je i za ostale marke kada se radi o vecim automobilima. Naci benzinca u toj klasi je stvarno tesko.
  • Vozi: Superb 2.0tdi 2020

Na mreži Peja

« Odgovor #170 poslato: 18. Avg, 2016. 22:18 »
Zato sto je to loša kombinacija, veliki auto na benzin
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže Filip

« Odgovor #171 poslato: 19. Avg, 2016. 00:10 »
veliki auto uz, za njega, slab benzinski motor

Sent from my HTC One_M8  

• Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

« Odgovor #172 poslato: 19. Avg, 2016. 11:34 »
Octavia 1.9 tdi zakon
Rado bih ga vozio...

Van mreže Amir

« Odgovor #173 poslato: 19. Avg, 2016. 20:59 »
Ja sam glasao za Dizel;

jednostavno, čist suicid je računati 2000€ ili više razlike u cijeni a svakako kupimo auto koje je prešlo 100k km dakle samo si na uštedi. Dijelovi koje neki spominju, otkriju se jednostavnim pregledom auta za 25€ u malo boljem servisu,i izuzev za gume, diskove i kočione pločice čista je budalaština kupovati nove imaš ih na svakom koraku i iako su polovni ipak imaju prefix "prva ugradnja" tako da po mom mišljenju bolje je uzeti Dizel varijantu.

Napisao bih još nešto, "onaj" ko je postavio ovu anketu upšte nije vodio računa o tome da izuzev što pokreću kola, Dizel i benzinski motori uopšte nisu uporedivi, jer se razlikuju od teorije pa do praktične izvedbe i po meni Dizel je u puno boljem položaju od benzinca ma kakve izvedbe.

U "točkovima" imam bar 500k km na benzinu + LPG  ali to se nikako ne može porediti sa kolima koja imaju Dizel motor bar po meni.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.2 2003 + TNG

Van mreže Zarko

« Odgovor #174 poslato: 19. Avg, 2016. 21:10 »
Ja sam glasao za Dizel;

jednostavno, čist suicid je računati 2000€ ili više razlike u cijeni a svakako kupimo auto koje je prešlo 100k km dakle samo si na uštedi. Dijelovi koje neki spominju, otkriju se jednostavnim pregledom auta za 25€ u malo boljem servisu,i izuzev za gume, diskove i kočione pločice čista je budalaština kupovati nove imaš ih na svakom koraku i iako su polovni ipak imaju prefix "prva ugradnja" tako da po mom mišljenju bolje je uzeti Dizel varijantu.

Napisao bih još nešto, "onaj" ko je postavio ovu anketu upšte nije vodio računa o tome da izuzev što pokreću kola, Dizel i benzinski motori uopšte nisu uporedivi, jer se razlikuju od teorije pa do praktične izvedbe i po meni Dizel je u puno boljem položaju od benzinca ma kakve izvedbe.

U "točkovima" imam bar 500k km na benzinu + LPG  ali to se nikako ne može porediti sa kolima koja imaju Dizel motor bar po meni.
25€ da proveris stanje automobila ???

Sent from my iPhone  

Van mreže Amir

« Odgovor #175 poslato: 19. Avg, 2016. 21:21 »
Da 25€!

Ako daješ 5-6k € onda to uopšte nije puno.
Vidi možda djeluje iritantno ali, prije pola godine sam imao namjeru dati 7k€ za kola koja nisu tema ovog foruma ono "plati i vozi" nikakva ulaganja veliki servis, mali servis i ostala s.anja koja se pojavljuju u reklamama. Nakon testa pumpa ima 1050 bara a treba da ima 1800, dvije dizne samo što nisu krepale a uopšte se ne čuju, nosači izduvne grane paljena žica a "pletenica" varena na strani motora. Sada ti meni reci da li sam bacio te pare?

EDIT: izmjere ti i kvalitet rashladne tečnosti, ulja za kočenje i volana i po pravilu to sve bude za zamjeniti.
« Poslednja izmena: 19. Avg, 2016. 21:32 Amir »

Van mreže Amir

« Odgovor #176 poslato: 19. Avg, 2016. 21:46 »
I EDIT i OFF: Vezano uz gornji post!

I pošto sam pop.dio otjeram tog "predstavnika renomirane auto-kuće" al se više nemam ćime vratiti u Sarajevo, okrenem se po ISTOM TOM servisu i vidim Škodu (eno mi je u potpisu) šta ovo radi ovdje pitam, kažu, ma .ebaji ga neka kompenzacija, jel ide pošto je .. milja i po maraka a poslužiće do Sarajeva sigurno ima i plin. E vidiš za nju nisam dao 25 € i već sutradan sam postao član ovog foruma  =)) =)) =))

Na mreži Peja

« Odgovor #177 poslato: 11. Sep, 2016. 16:44 »
Ova tema će poprimiti sasvim drugi tok, kada (ako) se cena sirove nafte vrati u normalu, a pri tome nameti države ostanu isti.

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #178 poslato: 11. Sep, 2016. 16:51 »
Šta hoćeš da kažeš?
Benizin će biti 250 a dizel 240 dinara? :P

Na mreži Peja

« Odgovor #179 poslato: 11. Sep, 2016. 17:02 »
pa oko 200 ce i biti, pa ce onda 30% (najmanje) jeftinija voznja na dizel i te kako imati smisla. Naravno, u međuvremenu će 70% vozača na D konvertovati u BMB, jer se digla hajka na D