Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Octavia
»
OCTAVIA 2004-2013
»
octavia fl AMBIENTE vs ELEGANCE, zvucna izolacija
Strana:
«
1
2
3
»
Dole
Autor
Tema: octavia fl AMBIENTE vs ELEGANCE, zvucna izolacija (Pročitano 7775 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Karlheinz
Administrator
Like ukupno: 282
L&K ugled:
103
Odg: octavia fl AMBIENTE vs ELEGANCE, zvucna izolacija
«
Odgovor #15 poslato:
20. Sep, 2015. 09:55 »
Moj prijatelj koji je sa O2 prešao na O2 facelift, a vozi duge ture - autoputem, među prvim stvarima je primetio tj. pretpostavio da se retrovizori "čuju" više.
Vozi: Yeti
zare
Laurin&Klement
Like ukupno: 28
L&K ugled:
18
«
Odgovor #16 poslato:
20. Sep, 2015. 10:00 »
Vrlo verovatno je u pravu. Retrovizori najvise kvare aerodinamiku i najveci su problem pri dizajniranju vozila. Nikako se ne moze pomiriti estetika i funkcionalnost
.
Turbo
Laurin&Klement
Like ukupno: 3
L&K ugled:
16
«
Odgovor #17 poslato:
20. Sep, 2015. 13:38 »
Moj auto (Civic EK3) je ceo izolovan dynamatom nakon ugradnje glasnog auspuha, i ogromna je razlika. S tim da dynamat nije jeftin, ali je najbolja stvar za tu namenu.
P8 Lite TT
Peja
Laurin&Klement
Like ukupno: 37
L&K ugled:
41
«
Odgovor #18 poslato:
20. Sep, 2015. 13:51 »
Pre škodilaka sam vozio rumunobil kome sam ubacio Azmafon na ceo pod, krov, sva vrata ( +zvučna barijera), hauba (itison+Azmafon). Dodao sam i izolaciju na firewall (od dci verzije auta)...
Najveći benefit sam imao od izolacije koju sam stavio na haubu (zvuk motora) i izolacije koju sam stavio između neba i krova (zpoljnji zvuci).
Po slikama koje sam pronašao, škodilak već ima filc ispod krovnog lima, mada kada kuckam svoj krov, ne odaje mi utisak da to postoji (moja oprema je nešto između Ambience i Elegance). Skinuću plafonjeru i proveriću šta postoji iznad. Ako nema ničega biće neki DIY. Na haubi imam fabričku izolaciju, ali nekako mi to sve tanko i neubedljivo izgleda, tako da će i tu biti pojačano.
Po ruskim forumima sam pronasao najvise sadrzaja na tu tematiku
http://www.drive2.ru/b/392003/
http://auto-loker.ru/noisebuster/octavia2/
http://12v-auto.ru/noiseprotect/noiseprotect-skodaoctaviaa5.html
Bitumenske samolepive ploće, jesu najbolje rešenje za vibracije, ali nisu protiv šuma vetra ili mokrog puta. Istovremeno su "odlične" da nakupe i zarobe kondenz imeđu njih i lima.
Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD
Karlheinz
Administrator
Like ukupno: 282
L&K ugled:
103
«
Odgovor #19 poslato:
21. Sep, 2015. 10:51 »
Pa ovo je odlično. Samo ne znam šta bi mene nateralo da uradim nešto ovako, tj. dignem sve iz auta i uradim izolaciju protiv buke?! Koji je dobar razlog za tako nešto?
Vozi: Yeti
zare
Laurin&Klement
Like ukupno: 28
L&K ugled:
18
«
Odgovor #20 poslato:
21. Sep, 2015. 16:32 »
Ludi Rusi
. Ali da to deluje, sigurno deluje. Mada je posao ogroman.
Bitumenske ploce sluze da "ubiju" vibracije i do nekle kao zvucna izolacija jer se zvuk ne prenosi vibracijom lima. Zato se preko njih stavlja Azmafon ili nesto slicno kao zvucna izolacija. Tek u toj kombinaciji se dobija maksimum prigusenja.
jovan.ilic.89
Laurin&Klement
Like ukupno: 22
L&K ugled:
51
«
Odgovor #21 poslato:
21. Sep, 2015. 18:24 »
Гледајући (раније) неке аутомобиле налетио сам на један у који су
ови
момци уградили брутално озвучење...логичан след догађаја је одлазак на њихову страницу гдје сам нашао да раде и тзв. "дампирање" врата ради звучне и (чак) топлотне изолације...
Кога интересује може погледати, наћи ће тамо више информација. Ево и кратки видео, не показује много али је занимљив - разлика између "дампираних" и "обичних" врата
https://www.facebook.com/654935357902128/videos/vb.654935357902128/917296548332673/?type=2&theater
Peja
Laurin&Klement
L&K ugled:
41
«
Odgovor #22 poslato:
21. Sep, 2015. 22:39 »
Evo ilustracija najkritičnijih pozicija gde strujanje vazduha ima najveći uticaj na generisanje šumova. A stubovi, početak krova, prozori sa strane...
Uz uvećanu lokalnu brzinu, nesavršenosti i "prekidi" na šasiji (prelaz vetrobran-A stub-vrata, ispupčenje B stuba..) su idealni generatori buke.
«
Poslednja izmena: 21. Sep, 2015. 22:43 Peja
»
Peja
Laurin&Klement
L&K ugled:
41
«
Odgovor #23 poslato:
02. Feb, 2016. 21:31 »
Danas provozah kolegin Touran VW sa istim 1.6tdi, gradska voznja. Utisak je za klasu iznad mog Octaviusa Ambiente po zvučnoj izolaciji
ИгоР
Laurin&Klement
Like ukupno: 1
L&K ugled:
6
octavia fl AMBIENTE vs ELEGANCE, zvucna izolacija
«
Odgovor #24 poslato:
03. Feb, 2016. 09:19 »
Свака Octavia-Skoda је "шупља" у односу на VW, то је тако намјерно остављено...ал свака. Баш од недавно сам почео тражити азмафон да обложим гепек, пошто код мене највећи шум иде са те стране, али нигдје га нема овдје, само Србија, а неће да шаљу преко границе на мале количине.
Peja
Laurin&Klement
L&K ugled:
41
«
Odgovor #25 poslato:
03. Feb, 2016. 09:39 »
Koliko sam gledao, Azma Kragujevac je u restrukturiranju, a bio i neki pozar pre oko godinu dana. Tako da i ako je ima po stovaristima, verovatno je to zaostala roba, a mozda i gresim.
Jeftinije resenje je "tapetarski filc"~10 mm, tamno sive boje, pristojnog kvaliteta ali nije bas kao Azmafon. Cena mu je oko 400 din duzni metar na sirini od 2m (200 din/m2)
Moji planovi za leto su da ubacim filc ispod fabrickog na haubi, podu, iznad neba i ceo gepek, jer ono sto je Skoda stavila je "kolko da je ima nesto" ( u gepeku nema nicega).
Dobra osobina filca je sto upija sumove, ima cela teorija, a sa druge strane ne stvara kondenz tj. upije ga pa se osusi.
Samolepive bitumenske ploce (Dynamat i sl.) jesu dobre za udarnu buku i NF vibracije lima, ali ja to nikada ne bih stavio na svoj automobil, tj. bih ali samo u fabrici pre farbanja. Posle DYI varijante te ploce se krenu odlepljivati kad-tad i najcesce sakupljaju vlagu. Druga mana ima je tezina.
Ali opet, ako sasija i lim nisu projektovani da budu imuni na buku i vibracije, moze se i 50 kg Dynamat i Azmafona staviti i nece opet biti perfektno, svakako bice bolje.
Filip
Laurin&Klement
L&K ugled:
51
«
Odgovor #26 poslato:
03. Feb, 2016. 10:31 »
pa dal su tdi traktori stvarno toliko bučni?
ja čak nemam ni izolaciju ispod haube pa je unutra baš tiho, prilično, toliko da ponekad poželim da se motor više čuje
Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip
ugi85
Laurin&Klement
Like ukupno: 4
L&K ugled:
53
«
Odgovor #27 poslato:
03. Feb, 2016. 10:34 »
Ukusi se razlikuju
Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance
Filip
Laurin&Klement
L&K ugled:
51
«
Odgovor #28 poslato:
03. Feb, 2016. 10:42 »
kao i količina decibela u kabinama
Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip
ИгоР
Laurin&Klement
Like ukupno: 1
L&K ugled:
6
«
Odgovor #29 poslato:
03. Feb, 2016. 12:25 »
Нисам дизелаш и немам примједбу на ауто, али је гепек го ко липа, а огромне је запремине, и дође као резонантна кутија.
Strana:
«
1
2
3
»
Gore