0 članova i 19 gostiju pregledaju ovu temu.
Jedan drugar je skoro kupio O3 (benzin ) i baš mi je bacio žišku da malo prečešljam cene nove O3. Uglavnom, neću da kupujem ali sam u nekom trenutku napravio Excel koji može i drugima da koristi. Pošto je cenovnik dodatne opreme sa Alpros sajta nepregledan, skinuo sam ga, zatim ga poluautomatski prebacio u Excel (znači može da bude grešaka!) i dodao par formula. Kada je u excelu, mnogo je lakše sakriti kolone koje me ne zanimaju, a ostaviti samo ono što je interesantno. Uz par formula mnogo brže čovek vidi kako par "sitnica" podigne cenu za par stotina evra . Dodavanje opreme se vrši tako što stavite + u A kolonu (u primeru je odabrana metalik boja i podizači).Naravno, excel ne zna da li neka kombinacije opreme zahteva i nešto drugo ili se sudara sa nekom postojećom stavkom, tako da možete da dodate tri različite vrste boje i pet kompleta felni što nema nikakvog smisla. Uvek imate konfigurator sa sajta ako hoćete baš da se igrate, ovo je više za prvu pomoć.Dakle, ako koristite ovaj fajl to radite na vlastitu odgovornost. Ne odgovaram za tačnost, ne garantujem da skidanje i korišćenje ovog fajla neće probušiti rupu u vašem hard disku ili izazvati globalno otopljavanje. Šta god da se desi, nisam kriv
Daleko bilo, samo se drži svog mesta u koloni iza šlepera i nema opasnosti.
Mislim da ljudi stvarno imaju problema sa snagom motora kao i neki muskarci sa duzinom svog vrsnjaka Moja O3 sa 1.2 TSI od 86 konja sasvim lepo obilazi slepere na Ibarskoj, cak i u varijanti sleper + auto (koji nisam snimio do pocetka preticanja) tako da stvarno ne shvatam komentar "vuci se iza slepera".Po meni, motori 2.0 TDI, 1.8 TSI i slicni snagatori sluze za brze preticanje kolone vozila, a samim tim i za brzu pogibiju, pa ko voli neka izvoli.Za one koji kazu "drzi se slepera" mogu da kazem "samo napred, pogini!"... NE BRZE OD ZIVOTA!!!
Upravo tako. Svako kaze da ne bi uzeo jace da moze ne govori istinu. Jak motor, po meni, najvise smisla ima na regionalnim putevima, tipa ibarska. Na autoputu ti ne treba, jer maltene svakim mozes nagurati 140 koliko je realno dozvoljeno. Po gradu skoro isto. Medjutim, ko vozi magistralom van grada e njemu je zaista ali zaista potrebniji sto jaci auto. Jedno vreme sam igrom slucaja cesto isao za Crnu Goru. Nekad sam vozio fiestu od 75 KS a nekad golfa 1.8 T od 150 konja. Fiestom sam par puta jedva ostao ziv, ne mojom krivicom dok u golfu koji je duplo jaci sam se osecao mnogo sigurnije i nikad nisam upadao u krizne situacije.