Autor Tema: Kupovina nove Oktavije 3: saveti, iskustva, preporuke  (Pročitano 147427 puta)

0 članova i 36 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Грега

• Ambition
  • Ugled: 0
Odg: Kupovina nove Oktavije 3: saveti, iskustva, preporuke
« Odgovor #600 poslato: 29. Jan, 2019. 13:36 »
Uzeo Style 2.0tdi, hatch, cappuccino beige boja.

Od dodatne opreme:
  • bolero
  • prednje parking senzore
  • front assistant
  • vestacka koza na zadnjoj... bla bla bla... zbog dece
  • SmartLink
  • Zadnji brisac

• Za isporuku ne znaju tacnu nedelju proizvodnje jos... okvirno je kraj marta, pocetak aprila.

Да ли је задњи брисач реално потребан?

Van mreže Грега

• Ambition
    « Odgovor #601 poslato: 29. Jan, 2019. 15:41 »
    Uspeo sam u Verovskovoj da se iscenkam, ali obici cu ih sve, pa cu onda odluciti kod koga :) imao sam prethodna dva dana na testu 1.5 tsi DSG i odusevio sam se, DSG radi lepo, lepo povlaci auto, bas mi deluje potentan auto, ne znam koja je razlika sa TDI, ali prijatno sam iznenadjen, recimo da mi deluje da ide bolje od 2.2 akorda koji imam i koji ima isto 150 konja.

Lezo, ja imam Accord-a benzunca 2.0, 155ks i razmisljam da cupim Octaviju 1.5TSI. Kakva su ti iskustva i utisci u poredjenju sa Hondom? Bojim se da ne predjem "sa konja na magarca".  ;)

Van mreže -nebojsa-

• Laurin&Klement
    • Ugled: 63
    « Odgovor #602 poslato: 29. Jan, 2019. 19:58 »
    Bolje ide tsi od 150 ks od vtec-a sa 155ks. Ili bolje receno lakse se vozi, vise upotrebljivog obrtnog momenta. Mada i Honda ima vrlina. Volim i Skodu i Hondu...
    • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
    • Ugled: 31
    « Odgovor #603 poslato: 29. Jan, 2019. 20:52 »
    Accord je klasa iznad,ali je i konstrukcijski mnogo stariji,sve to ima svoje prednosti i mane. Oktavija ce sigurno biti brza,neke tehnoloske igracke koje accord ne nudi,automatski menjac je mnogo bolii od onoga sto honda nudi itd,ali isto tako cenim da ce akord opet pokazati prednosti klase(izolacija,"masivnost" itd).

Van mreže -nebojsa-

• Laurin&Klement
    • Ugled: 63
    « Odgovor #604 poslato: 29. Jan, 2019. 22:20 »
    Accord je klasa iznad ali je i generaciju-dve stariji model. Takodje iako postujem Hondu, Toyotu, itd... oni tek od nedavno obracaju paznju na ono sto nama Evropljanima treba u pogledu zavrsne obrade, izolacije, detalja... Enterijer Accorda je jedan od boljih japanskih, ali ponuda prostora je na strani Octavije. Sto se zvucne izolacije tice, ni jedan od ova dva nije sjajan, ali mislim da nema drasticne razlike.
    • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Van mreže petarp031

• Laurin&Klement
    • Ugled: 25
    « Odgovor #605 poslato: 29. Jan, 2019. 22:46 »
    Accord je auto koji sam oduvek zeleo da kupim, privlacila me linija auta, dimenzije, motorizacija sve do trenutka dok nisam seo iz tsi skode, pa i moje stare 1.8t u atmo accord. Vise sam ocekivao od honde, nekako mi taj auto nije ostavio preterano dobar utisak u voznji. Takodje i kvarovi koji su bili prisutni na toj hondi od 0 km do 200.000 nisu bili zanemarljivi, rekao bih da nisu na nivou stare honde po izdrzljivosti i kvalitetu.
    Moje misljenje je da izbor skode nece biti pogresan, narocito sa unapredjenim tsi agregatom.
    Napravio bih par testnih km, a zatim odmah seo u accorda, ako je jos uvek kod tebe.

Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka

Van mreže Грега

• Ambition
    « Odgovor #606 poslato: 30. Jan, 2019. 10:49 »
    Accord je auto koji sam oduvek zeleo da kupim, privlacila me linija auta, dimenzije, motorizacija sve do trenutka dok nisam seo iz tsi skode, pa i moje stare 1.8t u atmo accord. Vise sam ocekivao od honde, nekako mi taj auto nije ostavio preterano dobar utisak u voznji. Takodje i kvarovi koji su bili prisutni na toj hondi od 0 km do 200.000 nisu bili zanemarljivi, rekao bih da nisu na nivou stare honde po izdrzljivosti i kvalitetu.
    Moje misljenje je da izbor skode nece biti pogresan, narocito sa unapredjenim tsi agregatom.
    Napravio bih par testnih km, a zatim odmah seo u accorda, ako je jos uvek kod tebe.

Ког акорда си возио? Оног до 2007. или новијег од 2008. ?

Не знам какве си ти имао то присутне кварове на Акорду до 200.000 ? Мени је до 200к само цркао соленоид на клими и брава на касети испред сувозача. Тек што сам прешао 200к, цркло ми је црево хидраулике волана, тачно како ми је мајстор и прогнозирао. Ламела квачила промењена на 160к. Остало ништа, само потрошни материјал. Општа мана Акорда : много троши задње плочице и дискове, нејасно зашто.

Бојим се помало ми прелаз са Акорда на Октавију не буде "с коња на магарца".

Кад кажеш да ти Хонда није оставила утисак у вожњи, интересује ме да ли мислиш на убрзања или лежање у кривинама? Акорд је просто "залепљен" за асфалт у кривини.

Код мене је Акорд и биће док не купим нешто ново, пробаћу Октавију.

Van mreže petarp031

• Laurin&Klement
    « Odgovor #607 poslato: 30. Jan, 2019. 11:25 »
    Vozio sam accorda 2006.godiste, 2.0 155ks. Meni auto izgleda odlicno, kompletna linija, zanimljiv motor ali neuporediv sa turbom. Osecajem u voznji nisam bio odusevljen, sediste nema neku potporu, za moj ukus nisko sedenje. Menjac odlican, upravljac isto. Kvarovi koje sam uspeo da zapamtim su sledeci: prednja sonda NTK 23.000 din i nema zamensku, samo original, menjan je senzor papucice gasa u motornom prostoru, prednje gornje kugle na trapu, zamenske ne traju kao prva ugradnja, kocnice su sistem bosch kao na golfu mk4 i bilo je zamena nekoliko garnitura diskova jer za ovaj tip auta moraju jace kocnice. Zadnje kandze znaju da blokiraju, jedna zadnja glavcina i lezaj su menjane jer se neki ispusni kanal napunio i zadrzavala se voda pa unistila lezaj. Set kvacila je menjan na oko 200.000 Blue print je fabricka ugradnja. Bilo je tu nekih redovnih zamena, generalno motor radi lepo, ne balavi, ne pusi, ide isto kao prvog dana, uz malo vecu potrosnju ulja nego prvog dana ali ne za zabrinjavanje.
    Ne kazem da je accord los, ali ne veruje da je ista kvalitetniji od octavie. Meni honda nije ostavila uzitak u voznji, cak sta vise nakon nje sam seo u O1 rs i nekako se osetio zadovoljnijim. Sad sve to moze biti subjektivno, ali veliki doprinos daje turbina. Recimo, vozim fabiu 2015.god 1.2tsi i uzivam u svakom km, a pre 2 meseca sam zaduzio najnoviju fabiu 1.0mpi, noviji auto, lepsi, ali ne pozelim da je upalim i krenem u voznju iako je razlika samo 15ks.
    U svakom slucaju, misljenja sam da bi trebalo pre kupovine i odluke napraviti par km sa motorizaciom koja ce biti upakovana u tvoj buduci auto.
    Srecno!
    Zaboravio sam, na hondi se steluju ventili, na skodi OHC, to jeza mene velika mana.

Van mreže Грега

• Ambition
    « Odgovor #608 poslato: 30. Jan, 2019. 11:48 »
    Vozio sam accorda 2006.godiste, 2.0 155ks. Meni auto izgleda odlicno, kompletna linija, zanimljiv motor ali neuporediv sa turbom. Osecajem u voznji nisam bio odusevljen, sediste nema neku potporu, za moj ukus nisko sedenje. Menjac odlican, upravljac isto. Kvarovi koje sam uspeo da zapamtim su sledeci: prednja sonda NTK 23.000 din i nema zamensku, samo original, menjan je senzor papucice gasa u motornom prostoru, prednje gornje kugle na trapu, zamenske ne traju kao prva ugradnja, kocnice su sistem bosch kao na golfu mk4 i bilo je zamena nekoliko garnitura diskova jer za ovaj tip auta moraju jace kocnice. Zadnje kandze znaju da blokiraju, jedna zadnja glavcina i lezaj su menjane jer se neki ispusni kanal napunio i zadrzavala se voda pa unistila lezaj. Set kvacila je menjan na oko 200.000 Blue print je fabricka ugradnja. Bilo je tu nekih redovnih zamena, generalno motor radi lepo, ne balavi, ne pusi, ide isto kao prvog dana, uz malo vecu potrosnju ulja nego prvog dana ali ne za zabrinjavanje.
    Ne kazem da je accord los, ali ne veruje da je ista kvalitetniji od octavie. Meni honda nije ostavila uzitak u voznji, cak sta vise nakon nje sam seo u O1 rs i nekako se osetio zadovoljnijim. Sad sve to moze biti subjektivno, ali veliki doprinos daje turbina. Recimo, vozim fabiu 2015.god 1.2tsi i uzivam u svakom km, a pre 2 meseca sam zaduzio najnoviju fabiu 1.0mpi, noviji auto, lepsi, ali ne pozelim da je upalim i krenem u voznju iako je razlika samo 15ks.
    U svakom slucaju, misljenja sam da bi trebalo pre kupovine i odluke napraviti par km sa motorizaciom koja ce biti upakovana u tvoj buduci auto.
    Srecno!
    Zaboravio sam, na hondi se steluju ventili, na skodi OHC, to jeza mene velika mana.

Хвала!

А лежање у кривинама?

Van mreže petarp031

• Laurin&Klement
    « Odgovor #609 poslato: 30. Jan, 2019. 11:49 »
    Nisam imao primedbe, ali ne verujem da ce multilink na skodi lose lezati.

Van mreže Грега

• Ambition
    « Odgovor #610 poslato: 30. Jan, 2019. 11:53 »
    Nisam imao primedbe, ali ne verujem da ce multilink na skodi lose lezati.

Али Октевија нема мултилинк, већ торзионо вешање. Или сам ја нешто погрешно схватио? Проверићу још једанпут.

Van mreže petarp031

• Laurin&Klement
    « Odgovor #611 poslato: 30. Jan, 2019. 11:54 »
    To treba proveriti, od 1.8tsi je imala multilink, ne znam 1.5 da li ima

Van mreže petarp031

• Laurin&Klement
    « Odgovor #612 poslato: 30. Jan, 2019. 12:03 »
    Izgleda da u liftback verziji ima multilink, tako pisu Česi.

Van mreže Грега

• Ambition
    « Odgovor #613 poslato: 30. Jan, 2019. 12:12 »
    Izgleda da u liftback verziji ima multilink, tako pisu Česi.

Из брошуре:

Front axle
    McPherson suspension with lower triangular
    links and torsion stabiliser

Rear axle
    Compound link crank-axle / 1.8 TSI; G-TEC; 4x4:
    multi-element axle, with longitudinal and
    transverse links, with torsion stabiliser

Да ли је ово мултилинк?

Van mreže petarp031

• Laurin&Klement