Autor Tema: Kupovina nove Oktavije 3: saveti, iskustva, preporuke  (Pročitano 69412 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže MiloshNbg

Odg: Kupovina nove Oktavije 3: saveti, iskustva, preporuke
« Odgovor #675 poslato: 05. Mar, 2021. 14:49 »
Treba mi savet, iskustvo i preporuka  :))  Dakle, vozio sam pre 5-6 godina Skodu Fabiu Sedan i bila je odlicna, prodata je jer je ulazila u godine kad je vreme, po meni, da je menjam. Sadasnji auto ima slicno godina kao tada Fabia i logicno je da razmisljam o promeni vozila.

Jedna od opcija je i Oktavia A7, sto bi se reklo. Konkretno pao mi je za oko oglas

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/17797308/skoda-octavia-14-tsi-ambition?ref=search-normal&position_ref=1

Da li je cena previsoka? Meni se cini da jeste i da moze do 9000e da se spusti lagano, pogotovo sto ima jedna ista takva, sa slicnom kilometrazom kod ovlascenog servisera Hyundaia za manje pare, ali u Kraljevu. To mi je vec daleko da putujem, samo da bih je video i provozao.

Osim komentara treba mi i info o servisima, najcescim kvarovima, na sta da obratim paznju kad je budem kupovao... Naravno da cu je voditi u Alpros ili Cirinac ili neki drugi ovlasceni na pregled, ovo je cisto savet za mene.

Hvala na odgovorima, a trudicu se da iscitam sto vise tema kao odgovor na pitanja koja sam postavio.

Svi saveti su dobrodosli  bravo2

Na mreži Baltazar

« Odgovor #676 poslato: 05. Mar, 2021. 20:23 »
Nije Kraljevo preko sveta. Za auto od prvog vlasnika sa tako malom kilometrazom cena je po meni dosta korektna.
  • Vozi: Škoda Rapid 1.2 tsi 2014

Van mreže vojkan85

« Odgovor #677 poslato: 06. Mar, 2021. 10:55 »
I ne bas neka oprema za ovu cenu.
  • Vozi: Škoda Superb 3 Combi L&K 2.0TDI

Van mreže pgoranrs

« Odgovor #678 poslato: 18. Apr, 2022. 23:52 »
Drugari, ako sve bude kako treba u subotu idem da naručim moj brm, brm.... Da li neko može da mi kaže iz iskustva na štatreba da obratim pažnju, šta da pitam, kažem, tražim .... Auto uzimam na kredit, cena je ugovorena, isporuka oko 1. maja.
Bez ambijentalnog svjetla u podu ne uzimaj  :). Mnogo dobra stvar a nije skupa (mene je 2014 kostala 20 eur). Imas jos te "sice" koja moze biti mnogo dobra. Npr grijanje mlaznice brisaca
  • Vozi: Octavia 1.4 tsi 140HP 2014g

Van mreže tmartin011

« Odgovor #679 poslato: 19. Jul, 2022. 17:39 »
Dragi forumaši. Hteo bih da zamenim felne 16ce sa alu 17cama. Da li treba da obratim pažnju na nešto i da li imate iskustva sa većim točkovima. Hvala

Na mreži AcoSk

« Odgovor #680 poslato: 19. Jul, 2022. 22:49 »
A 17" je veci tocak?
Obratis paznju na raspon rupa, centralnu rupu i ET (ET ne mora isti tj. nece ni biti jer je veci precnik felne)

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #681 poslato: 25. Jul, 2022. 20:58 »
Raspon rupa je svakako 5x112, centralna rupa je 57,1mm, obzirom da imaš Octaviu preporuka je da ET bude manji od sadašnjeg na 16" felni jer na veću felnu idu šire gume pa da bi izašle malo više vani, da unutra ne ulaze previše...

Recimo, fabrička 16" kod Octavie mk3 je ET od 46-48, ja sam stavio 17" sa ET 41 i širinom felne 7J, širina gume 225 umesto dotadašnjih 205 i sa tim ET je spoljna ivica gume izašla nekih 21mm ka spolja što je ispalo mnogo lepše nego na fabričkim i sam auto je dosta stabilniji prilikom ulaska u krivine...
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Na mreži MAKS

« Odgovor #682 poslato: 26. Jul, 2022. 09:37 »
Nemoj samo da se razocaras rokom isporuke.
Juce svratio na zrenjanincu  u skodu da pitam za rok isporuke recimo KAROQ-a. I kaze covek pa tu negde od 9-12 meseci. Uzas. Cini mi se da je skoda u ovom ludilu korene i zavisnosti od proizvođača čipova najgore prosla.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Van mreže vojkan85

« Odgovor #683 poslato: 26. Jul, 2022. 09:49 »
Logicno je da je tako. Audi, VW pa Skoda, mada uvek moze da se urgira ali za modele sa dodatnom opremom, ali i tu nastaje problem posto se desava da nema delova za dodatnu i ako korisnik zeli da plati sve.
  • Vozi: Škoda Superb 3 Combi L&K 2.0TDI

Van mreže fobia24

« Odgovor #684 poslato: 26. Jul, 2022. 11:10 »
Oktaviju 3 ne moze niko vec dugo naruciti, a oktavija 4 je gotovo tesko da ce neko docekati pre fl uopste ako je danas naruci. Skodine fabrike su do druge polovine avgusta zatvorene. A skoda jeste najteze pogodjen brend u Evropi sa proizvodnjom. A ima puno brendova koji ni u jednom momentu nisu osetili bilo kakav problem sa dobavljacima. Tako da se ne radi o globalnom problemu vec pre o nesposobnosti rukovodstva nemackih brendova da se prilagode realnosti i da reaaguju na vreme.

Van mreže juninho8

« Odgovor #685 poslato: 28. Maj, 2023. 16:08 »
Pozdrav svima,

Nov sam na forumu i hteo sam da zatrazim savet za jedan automobil. Pre nekoliko dana video sam jednu O3 FL, koja je kupljena nova u SRB, 2019. godiste  sa 115.000km,  1.5TSI 110KW u Style paketu opreme. Isao sam da je vidim, auto izgleda jako lepo i poprilicno je ocuvan. Minus strane su sto ima samo jedan set zimskih guma (18" felne) koje su izgleda vozene sve vreme pa mozda mogu da izguraju jos jednu sezonu i cinjenica da prodavac ne zna skoro nista o automobilu osim da mu se cini da je vracen sa lizinga. Ja sam potpuno zaboravio da trazim servisnu knjigu na uvid ili elektronsku servisnu pa ne znam sta je radjeno na autu a hteo sam da pitam ljude koji voze automobile sa ovim motorom nekoliko stvari:

Da li mozda neko ima detaljan plan odrzavanja za ovaj motor, sta se radi na odredjenoj kilometrazi ?

Na 120.000 treba da se radi sledeci servis interesuje me sta sve treba da se menja na tom servisu i koliko to kosta u ovlascenom a koliko u nekom neovlascenom servisu (koliko kostaju ulje i filteri...)?

Na kojoj kilometrazi se radi veliki servis i koliko kosta? Da li i dalje stoji ona prica da samo ovlasceni moze da radi veliki servis jer se koristi neki poseban alat koji je skup pa ga nema niko oslim ovlascenog ?

Kako vam izgleda cena od 14.800e, da li je to ispod cene za ovo godiste, opremu i kilometrazu ?

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/21736438/skoda-octavia-15-tsi-style-sw?attp=p0_pv0_pc0_pl1_plv0

Unpared hvala :-)
  • Vozi: Golf IV

Van mreže SuperB

« Odgovor #686 poslato: 28. Maj, 2023. 16:47 »
Odgovoricu na deo koji znam :) vozim Superb  1.4TSI 110KW znaci motor 99% isti. Verujem da je vozilo tog godista servisirano u ovlašćenom, traži da ti pošalje broj šasije i sa njim idi u bilo koji ovlašćeni Škoda servis da ti preko broja šasije provere kilometražu i istoriju održavanja. Meni ovlašćeni prepopručuje da radim mali servis na 15.000km, ali ja radim na 10.000km, cena malog servisa krajem 2022 u ovlašćenom servisu je bila 25.383din, uključivala je ulje7.500din (sinttetika), filter ulja 1695din, filter vazduha 3081din, filtert polena 4375din, usluga servisa sa kontrolnim pregledom vozila 8232din, sitan potrosni materijal 500din, naravno svi delovi su original sa oznakom Škode, nisu zamenski delovi...Da sam radio u neovlašćenom bilo bi mnogo jeftnije, rad sigurno ne bi bio 8232 dinara, ali onda gubim urednu elektronsku servisnu istoriju, pa je kod kasnije prodaje sumnjiva kilometraža....
Na servisu na 60.000 km (a to se radi i na 120.000km)  menjane su (osim napred navedenog) i 4 svećice, one se menjaju na 60.000 tako da te to čeka na toj kilometraži ako nisu menjane, fabika stavlja NGK svecice one su tu negde oko 1700 din komad....  Moj auto je prešao oko 80.000 km pa još ne razmišljam o velikom servisu, ali 120.000 km je recimo vreme za veliki servis, e to je već ozbiljnija suma u ovlašćenom servisu.... tu cenu možeš sazanti slanjem emaila sa brojem šasije ovlašćenom servisu, dobićeš kompletnu ponudu.
Stop se tiče kvaliteta motora tu nema ata da brines, dobri su, izdržljivi, a mali potrošači. Pogledaj šta ti sve treba oko opreme o kojoj se dosta pisalo u nekim temama i vodila polemika.... ova skoda nema kameru za lane assist, prednje parking senzore, mislio sam da u oktaviju ovog godišta stavljaju el.ručnu kočnicu, ali izgleda da ne, nema rikverc kameru što pomaže kod parkiranja, ali se može naknadno ugraditi za 300-500e, ima grejače prednjih sedišta što je plus, vidim da ima pepeljaru, pa ne znam da li je auto "pušački" ili ne... u svakom slučaju ako je kilometraža realna, auto nije udaran, farban itd  onda je auto prva liga....a cena može i ići dole jer za taj novac se čak može gledati i neki Superb.....

Van mreže juninho8

« Odgovor #687 poslato: 28. Maj, 2023. 17:53 »
Puno ti hvala na brzom odgovoru. Bogami ni malo naivna cena za mali servis pa me hvata blaga jeza pri pomisli koliko bi mogao da iznese ceh za veliki servis. A kada vec pricamo o velikom servisu zar nije za taj 1.5tsi ista prica kao i za 1.4tsi gde se tek na 210.000km radi veliki servis, tj. na toj km se proverava stanje kaisa i da li treba da se radi VS ?
  • Vozi: Golf IV

Na mreži MAKS

« Odgovor #688 poslato: 28. Maj, 2023. 18:46 »
Na ovom placu se prodaju samo vozila kupljena u srbiji u salonima.Znaci ovo vozilo je dato staro za novo, ili od rtenta cara. A druga vozila se uvoze od proverenog dilera iz inostranstva. Bar je tako bilo neko vreme.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Na mreži Mareska

« Odgovor #689 poslato: 28. Maj, 2023. 20:06 »
Dosta vozila imaju od Cargo-a sto su kurta i murta vozili, vodite racuna nije bas sjajan diler.
  • Vozi: Superb