Autor Tema: Kupovina nove Oktavije 3: saveti, iskustva, preporuke  (Pročitano 110460 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži varicakZapočeo temu

Odg: Kupovina nove Oktavije 3: saveti, iskustva, preporuke
« Odgovor #30 poslato: 23. Mar, 2014. 12:38 »
Pogledsj statistiku, koliko je prodatl vozila u Srbiji par meseci u nazad i koliko je od tog broja Škoda i biće ti jasno zašto nema beskamatnog kredita. Ja sam već dobio lep popust, tako da mi neće biti žao tih 40e da dam za torbicu sa opremom, koja ni u Tempu nije mnogo jeftinija, a ne liči ni na šta i leti mi po gepeku. Za Zeder mi je čovek cenu rekao u dinarima i jasno i glasno rekao da imam popust i nije spominjao ni račun ni keš, a meni svakako 200e odgovara kakvu god oni kombinaciju imali. Bar se ne cimam oko kursa. Za dekonzerviranje, jefnostavno volim da sam odmotam čokoladicu :-) mada neće biti problem i ako ne uradim to sam.

Sent from my GT-I9100  

Van mreže Filip

« Odgovor #31 poslato: 23. Mar, 2014. 19:26 »
Ako kupiš auto u toj kombinaciji koju nameravaš (spolja crn, unutra bež) kod preuzimanja ga slikaj i dobro zapamti jer ćeš već posle nedelju ili 10 dana korišćenja i prvog pranja primetiti prve tačkice, crtice i zareze spolja kada ga budeš gledao na Suncu, pa i onu čuvenu kao paukovu mrežu na laku, a unutra će još ranije da se isprlja.

Tu kombinaciju najbolje da izbegneš, ako želiš tamniju boju imaš onu lepu novu braon, pa tamno plavu ili onu miš sivu.

Crn auto posle 2 godine korišćenja izgleda kao srebrni posle 10. I veruj mi da NE preterujem.

Na sajmu sam se nagledao crnih automobila sa bojom na kojoj se već primećuju tragovi pranja i/ili motanja okolo, čak se i otisci prstiju vide pod onim sjajem reflektora, a na sunčevoj svetlosti se to još više primeti.

I tome ima spasa, nov auto se ceo izlepi u onu providnu zaštitnu foliju, mada to košta kao celo farbanje kola, ako ne i više.
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže nikola indjija

« Odgovor #32 poslato: 23. Mar, 2014. 20:03 »
Koja je to "metal grey metallic" boja?U katalogu ima ta boja,ali nigde nema slika.Ja nemogu da se odlucim za boju,volim srebrnu ali svaka nova oktavija je srebrna
  • Vozi: skoda oktavia 3 1.2 tsi 105hp+seat cordoba 1.9sdi+fiat ducato 2.8 jtd

Van mreže Filip

« Odgovor #33 poslato: 23. Mar, 2014. 20:19 »
Nova je metal grey, stara platinum grey, to je rekao bih jako slična boja, mislim da će nova biti za nijansu tamnija. Metal grey je zvanično dostupna od marta ove godine, i zato nema slika. Platinum grey je jako lepa boja, što se mene tiče, nema je puno, miš siva, video sam je na novoj Oktaviji već. Nemoj srebrnu i ti molim te.  :D

Platinum grey:

Van mreže nikolaj

« Odgovor #34 poslato: 23. Mar, 2014. 20:21 »
Možda misliš na Platin grey metallic ? To je boja mog yetia i vrlo je zahvalna u smislu zaprljanosti, ali nikako ne ide sa bež unutrašnjošću. Filip je u pravu, nova je možda malo tamnija, ali opet po meni ne ide sa bež.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

Van mreže nebojsar

« Odgovor #35 poslato: 23. Mar, 2014. 20:26 »
Ako kupiš auto u toj kombinaciji koju nameravaš (spolja crn, unutra bež) kod preuzimanja ga slikaj i dobro zapamti

Hvala Filipe, lepo si objasnio zasto nisam trebao da kupim superba u ovoj kombinaciji boja :) Elem, istina je sve sto kazes, crna spolja iritira jer se sve vidi, bez unutra isto. Poenta je da je ova kombinacija za ljude koji vole da se bave kolima i imaju novca i vremena da ih odrzavaju kako treba. Na kraju ne treba zaboraviti cinjenicu ko je koga kupio i koja je svrha auta. Dakle i u ovoj kombinaciji jedno kvalitetno poliranje u dve tri godine i dubinsko ciscenje ce resiti probleme.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže Filip

« Odgovor #36 poslato: 23. Mar, 2014. 20:30 »
Platin ili platinum grey, negde piše ovo prvo, negde drugo, ali to je ta. Nova je tamnija jer su izbacili svetliju steel grey kao ekskluzivu za (v)RS, ali moj glas ide Platin(um) ili Metal grey uz crnu unutrašnjost, praktično i lepo uz spoljašnju boju koja nije klasična, tamna je, a uz to i zahvalna kao što je lepo rekao kolega Nikolaj.

Nebojša, razumemo se, sve je jasno.  :)

Ostaje da se kolega odluči i da, ako želi, uvaži savete koji su iz iskustva, a i ima u opciji lepu boju koja bi ispunila kriterijume da bude tamnija, ređa  na Oktavijama, a u isto vreme i praktična.  8)

Van mreže nikola indjija

« Odgovor #37 poslato: 23. Mar, 2014. 20:48 »
Crvene i bele sam malo video i isto lepo izgledaju.Kod mene ce svakako biti crna unutrasnjost posto ce biti activ

Na mreži bugarin

« Odgovor #38 poslato: 23. Mar, 2014. 21:37 »
Ja sam već dobio lep popust, tako da mi neće biti žao tih 40e da dam za torbicu sa opremom, koja ni u Tempu nije mnogo jeftinija, a ne liči ni na šta i leti mi po gepeku.
Sent from my GT-I9100  

ako mislis na one sive torbice, ne bih ti preporucio. jeste da imaju cicak traku, ali se jako lako prljaju a jos teze ciste. ja sam je kupio kod skoda dilera i kostala je oko 3000rsd. pritom mi je i sam prodavac rekao da mi sijalice koje su unutra nece odgovarati, jer dobavljac kompleta ubacuje u sve torbice isti komplet sijalica. pored sijalica, u torbi su trougao, konopac za vucu i prsluk.
ja sam pored ove torbe u gepek ubacio jos jednu. crne je boje, materijal je slican materijalu kojim je tapaciran gepek, i takodje ima cickove sa donje i ledjne strane. cena prazne je oko 1000rsd.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

« Odgovor #39 poslato: 23. Mar, 2014. 21:55 »
Uh, mnogo korisnih saveta i mišljenja! Od bež unutrašnjosti sam skoro sasvim odustao (teška srca jer je stvarno po mom ukusu), a oko crne boje se još uvek lomim. Braon mi se ne sviđa, a sa prodavcem u Škodi sam se dogovorio da pokuša da mi obezbedi da vidim uživo auto u metal gray boji, tako da ću na licu mesta odlučiti o njoj. Na sajmu sam video samo pločicu sa tom bojom i nije mi se svidala. Sigurno da to sve sasvim drugačije izgleda na autu. Poslednja i najmanje verovatna opcija je metalik bela. Što se tiče torbice, ima vremena razmisliću, a sijalice mi ništa ne znače jer imam xenon farove. Boje u konfiguratoru nisu ni malo verne tako da je teško zaklučiti kakva je koja boja, a da se ne vide uživo.

Van mreže nikolaj

« Odgovor #40 poslato: 23. Mar, 2014. 22:24 »
Ja sam izgleda jedan od retkih koji je tu belu torbicu sa škoda znakom, pored još nekih stvari (metalik boja, bord kompjuter, bočne zaštitne lajsne, gumene umesto platnenih patosnica ) dobio na poklon pri kupovini auta u Auto centru Samardžić. Međutim taj čičak sa donje strane torbice mi ne koristi mnogo, jer sam stavio gumenu patosnicu u gepek. Metalik bela može da izgleda vrlo elegantno i interesantno sa nekim dobrim alu felnama.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

« Odgovor #41 poslato: 23. Mar, 2014. 22:32 »
Felne će biti Minoris 16". Na nekim forumima sam pronašao slike Metal Gray boje, mada i dalje dosta zavisi od ugla slikanja i svetla.

Ako ova boja izgleda uživo ovako kao na slikama, moja je  ;)

Van mreže nikola indjija

« Odgovor #42 poslato: 23. Mar, 2014. 23:13 »
Mislim da su mi rekli da nisu jos videli auto u toj boji

Na mreži bugarin

« Odgovor #43 poslato: 23. Mar, 2014. 23:21 »
na briskodi ima par slika na kojima je uporedjena metal grey sa drugim bojama. problem je sto nije ceo auto u pitanju vec samo plocica 20x20cm koja je prislanjana uz vozila.
http://www.briskoda.net/forums/topic/300095-metal-grey/page-2
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže Filip

« Odgovor #44 poslato: 23. Mar, 2014. 23:32 »
Šteta što Metal grey nije upoređena i sa Platin(um) grey.

Ali i dalje mislim da su jako slične.

Ja sam video Platin(um) grey u salonu pre skoro godinu dana i boja mi se odmah svidela.