Autor Tema: Kupovina nove Oktavije 3: saveti, iskustva, preporuke  (Pročitano 101305 puta)

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže batke

Odg: Kupovina nove Oktavije 3: saveti, iskustva, preporuke
« Odgovor #285 poslato: 18. Nov, 2015. 18:53 »
Pitanje je kolika je ležarina.   :P :B=)
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže Crash667

« Odgovor #286 poslato: 18. Nov, 2015. 19:05 »
A imas pravo.. Evo otvaram i svoju..
  • Vozi: 1.8 TSI O3

Van mreže klisko

« Odgovor #287 poslato: 23. Nov, 2015. 00:39 »
Jedan drugar je skoro kupio O3 (benzin  :bravo: ) i baš mi je bacio žišku da malo prečešljam cene nove O3. Uglavnom, neću da kupujem  :'( ali sam u nekom trenutku napravio Excel koji može i drugima da koristi.

Pošto je cenovnik dodatne opreme sa Alpros sajta nepregledan, skinuo sam ga, zatim ga poluautomatski prebacio u Excel (znači može da bude grešaka!) i dodao par formula. Kada je u excelu, mnogo je lakše sakriti kolone koje me ne zanimaju, a ostaviti samo ono što je interesantno. Uz par formula mnogo brže čovek vidi kako par "sitnica" podigne cenu za par stotina evra  wac1 .  Dodavanje opreme se vrši tako što stavite + u A kolonu (u primeru je odabrana metalik boja i podizači).

Naravno, excel ne zna da li neka kombinacije opreme zahteva i nešto drugo ili se sudara sa nekom postojećom stavkom, tako da možete da dodate tri različite vrste boje i pet kompleta felni što nema nikakvog smisla. Uvek imate konfigurator sa sajta ako hoćete baš da se igrate, ovo je više za prvu pomoć.

Dakle, ako koristite ovaj fajl to radite na vlastitu odgovornost. Ne odgovaram za tačnost, ne garantujem da skidanje i korišćenje ovog fajla neće probušiti rupu u vašem hard disku ili izazvati globalno otopljavanje. Šta god da se desi, nisam kriv  8)
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

« Odgovor #288 poslato: 21. Dec, 2015. 20:45 »
Da su ukljucim u diskusiju. Moj auto octavia 2013 sa  2.0 D 150 KS i mogu da kazem da se ne kajem nakon skoro 2,5 godine posjedovanja istoga. Sutra da kupujem auto opet bi bio najmanje 150KS. Vozio sam skoro sve modele nove Octavie ili vise razlicitih modela iz VW grupacije. Taj motor od 85 KS sam imao prilike da probam na Seatu Toledo i mogu da kazem da mi se uopste nije dopao jer nije imao dovoljno snage, octavia je veca i teza od Toleda. Taj motor od 85 KS nema u prodaji kod mene. Vozio sam novu fabiu sa 85 KS , sasvim je ok   ali to je vec drugi tip auta pa  se ne moze uporedjivati. 110 KS sam imao prilike da vozim na Seatu Ibiza i mogu reci da mi je svidio taj motor. Dobar odaziv na gasu, startan , fino povuce. Sasvim ok , mislim da je to minimum jacina motora za octaviu , po mome misljenju. Kad sam odlucivao za kupovinu dobio sam 2 modela na testiranje. 1.4 tsi sa 140 KS i provozao ga 1-2 sata i vratio i drugi model 2.0 D 150 KS automatski mjenjac; dobio sam ga na jedan dan. Naravno da nije bilo tesko odluciti. Malo sam bio nepovjerljiv  prema DSG pa sam uzeo manuelni. Ja mislim da je bolje uzeti auto sa srednjim paketom opreme ali sa jacim motorom, nego vise opreme a slabiji motor. 1.6 D greenline sa sestostepenim mjenjacem za mene je bila odlicna , zasto ne razmisljas u tome pravcu?

Skickat från min iPhone med Tapatalk
« Poslednja izmena: 21. Dec, 2015. 20:47 slavisa »

Van mreže mikip

« Odgovor #289 poslato: 22. Dec, 2015. 17:27 »
Ne volim dizele, to je jedno. Vec sam objasnio zasto mi ne treba jak motor. Godisnje predjem jako malo km i to jos manje na auto-putu. Ne znam gde je to "kod tebe", ali pretpostavljam da je neki zapad...da sam tamo, verovatno ne bih ni otvarao ovu temu, vec neku na BMW, Audi ili slicnom forumu. Mislim da sam bio jasan.

Van mreže mikip

« Odgovor #290 poslato: 22. Dec, 2015. 17:29 »
Da li je neko mozda skoro uzimao kredit za auto u evrima i poredio ponude banaka ?

Van mreže mikip

« Odgovor #291 poslato: 22. Dec, 2015. 18:20 »
Da dodam jos nesto. Iako mi performanse nikad nisu bile znacajne a toliko je bilo negativnih komentara na ovaj motor u Oktaviji odlucio sam da se malo vise pozabavim tom problematikom. Izvrsio sam neke testove, provere, gledao statistike ubrzanja, itd. i izveo sam zakljucak da to uopste nije trom motor za ovaj auto. Iako sam mogao uzeti i 2.0 tdi. Kad budem imao malo vise vremena obrazlozicu sve detaljno.

Van mreže GhOsT

« Odgovor #292 poslato: 22. Dec, 2015. 18:42 »
Ja sam bio u prici za kredit za Octaviju i kolko sam analizirao najpovoljniji je bio neki auto kredit u komercijalnoj banci:
http://www.kombank.com/akcijska-ponuda-auto-kredita-sa-deviznom-klauzulom

To je bilo pre dva meseca mozda se nesto promenilo proveri...

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #293 poslato: 22. Dec, 2015. 18:56 »
Ja sam uzeo u Findomesticu kredit jer kod njih je rata fiksna...
Tesko je proveravati kretite po kamatnim stopama, najbolje je traziti ponudu kredita od bankara jer se samo tako mogu videti svi skriveni troskovi...
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže klisko

« Odgovor #294 poslato: 22. Dec, 2015. 20:20 »
Upravo ovo što AZ kaže, tražiti ponudu jer se uslovi dosta razlikuju u zavisnosti od potreba. Nije isto da li uzimate na 3, 5 ili 7 godina, koliko je vaše učešće, da li je fiksna kamata ili je fiksna marža pa se dodaje euribor (koji je sada toliko nisko da teško da može niže, a i ako je u minusu verovatno će ga računati kao nulu), da li morate da plaćate životno osiguranje ili osiguranje za slučaj nezaposlenosti, koje dilove banka ima sa osiguranjima za kasko... Previše promenljivih za jedan internet kalkulator. Ako si dugo u nekoj banci, a dobiješ bolju ponudu negde dalje, pregovaraj sa svojom bankom jer postoji mogućnost da ti izađu u susret. Srećno.

Van mreže klisko

« Odgovor #295 poslato: 22. Dec, 2015. 20:46 »
Ma ti si uradio pravu stvar, seo u auto, vozio, pa izvodiš zaključke. Sve brojke i iskustva sa Interneta mogu da pomognu (ili odmognu) samo u postavljanju očekivanja. Ali uglavnom se ne rade merenja koja kažu koliko automobilu treba da ubrza u drugoj sa 1200  obrtaja (kada se vučemo u nekoj koloni gotovo na leru) do 50 ili 60 km/h. Koliko mu u trećoj treba od 40-50 do 90-100 (preticanje kamiona, bez teranja u crveno).
Ovo sa youtube gde ljudi ubrzavaju do 100, 150 ili 200 može biti neka indikacija, ali tu se redovno tera u crveno, a za dvadeset i kusur godina vozačkog staža mislim da u realnoj vožnji nisam ni tri puta došao do crvenog.
Od objektivne brzine često je bitniji subjektivan utisak, a on mnogo zavisi od prethodnih navika (težine i snage prethodnih automobila) i vrste puteva po kojima se vozi (grad, magistrala, autoput).
I naravno, na forumima uglavnom pišu zaljubljenici u miris benzina (ili dizela, TNG-a, CNG-a ) koji po pravilu uvek žele više od onog što trenutno voze

« Odgovor #296 poslato: 22. Dec, 2015. 22:43 »

Ne volim dizele, to je jedno. Vec sam objasnio zasto mi ne treba jak motor. Godisnje predjem jako malo km i to jos manje na auto-putu. Ne znam gde je to "kod tebe", ali pretpostavljam da je neki zapad...da sam tamo, verovatno ne bih ni otvarao ovu temu, vec neku na BMW, Audi ili slicnom forumu. Mislim da sam bio jasan.
. Da kod mene se samo vozi BMW  i Skodu je sramota voziti a pogotovo ni slucajno doci sa zapada sa Skodom dole. Ako nije Mercedes ili BMW ne priznaje se , jer sta ce da kazu prijatelji. A sto su svi ta auta na kredit i sto se za njih radi od jutra do sutra na 5 poslova to ne znaju "dole" . Radicu 11 mjeseci i onda cu mjesec dana da budem glavni baja u selu. Nije moja filozofija zivota , putujem avionom , koristim rentacar i ne dovozim Skodu u "moje selo" tako da seljaci nemaju cemu da se iscudjavaju. Umjesto toga putujem 4-5 puta godisnje na odmore od 7-15 dana. Ja ne mogu da kopiram moga direktora i vozim Mercedes od 200.000 eura , ali zato vozim Octaviju i mirno spavam i ne boli me glava. Mogao bih da kupim puno skuplje auto. Bolje?? Sta znaci bolje ? Ide na vodu? Ne! Jeftinije gume, jeftiniji porez ili osiguranje? Tesko, ako kosta vise para. I sta opet posle 3-4 godine izgubi 50% vrijednosti i onaj od 10.000 eura ili 100.000 isto. Ja sam mislio da je skromnost vrlina, a ne mana. Mislim da sam i ja bio jasan.

Skickat från min iPhone med Tapatalk

Van mreže mikip

« Odgovor #297 poslato: 22. Dec, 2015. 22:55 »
I dalje ne znam o kojoj zemlji je rec. Napomenucu samo da je prosecna plata u ovoj zemlji oko 400e, tako da to treba uzeti u obzir. Svaka cast tebi ako ti ispod 150ks nije zadoviljavajuce, ali mislim da se 90% ljudi u ovoj zemlji ne bi slozilo sa tim. Hteo sam da kazem da je Skoda ovde kao Audi negde na zapadu, pa uzmi ti novog A4 sa DSG menjacem i 2.0 tdi motorom. Ja sve ljude koje znam u ovoj zemlji voze automobile ispod 100ks osim jednog. Samo kazem da treba uzeti sve faktore u obzir. Mislim da bi te na Briskoda bolje razumeli, definitivno.

Van mreže voyager

« Odgovor #298 poslato: 22. Dec, 2015. 23:34 »
Po potpisu bih rekao da je Švedska.

Sve je to relativno. Svi meni bliski ljudi trenutno voze 100+ KS a većina njih nije uopšte opterećena autom. Svi su izabrali te motore jer su komforniji u vožnji i bezbedniji u normalnom preticanju a ne zbog divljanja.
  • Vozi: Octavia A7 vRS 2.0TDI 6M

Van mreže mikip

« Odgovor #299 poslato: 23. Dec, 2015. 07:37 »
Moracu onda da razmislim da prodam ovu Skodu i kupim neku vRS, ako mi je bezbednost vec toliko ugrozena.