Autor Tema: Kupovina nove Oktavije 3: saveti, iskustva, preporuke  (Pročitano 110692 puta)

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže terza

Odg: Kupovina nove Oktavije 3: saveti, iskustva, preporuke
« Odgovor #360 poslato: 28. Apr, 2016. 11:40 »
Ja sam skoro ima slicnu dilemu i citao bas puno po netu. Posto kupujem nov auto kao i ti, smatrao sam da ima smisla uzeti dizel ali svi novi dolaze sa DPF-om i na njega treba obratiti paznju. Ono sto sam uspeo da zakljucim, je da DPF-u ne smeta cak ni mala kilometraza vec kako koristis auto: mozes mesecno da pravis samo 500km ali kao 5 voznji od 100km(u tom slucaju neces ni da znas da imas DPF u kolima) a moze i 100 voznji od 5km (ovo drugo je moj slucaj) i to je onda zagarantovan problem sa DPF. Cak sam nasao zvanicni Toyota blog koji navodi da ce stani-kreni voznja kratkim relacijama po gradu gotovo sigurno da pravi problem. U tu jednacinu mozes slobodno da dodas i nase gorivo...

Imas ovde ljudi koji se mnogo bolje razumeju u problematiku od mene, pa ce ti bolje objasniti...
  • Vozi: Mondeo MK3 2.0 Benzin

Van mreže Miljankg

« Odgovor #361 poslato: 28. Apr, 2016. 14:49 »
Zdravo ljudi, hvala pre svega na brzim odgovorima i ponudjenoj pomoci.

U medjuvremenu sam probao 1.2 TSI (doduse, Golfa 7) i to je znatno, znatno bolje od dizela. Bolje iskustvo. Iako 1.2 solidno je vukao a kola su bila puna i pod klimom. 1.4 150ks verujem da vuce za sve pare :)

E sada, pitanje za vozace TSI motora, da li su imali neke konkretne probleme na koje treba da obratim paznju? @Zarko, @aleksandarzlatic i ostali :)

Van mreže Zarko

« Odgovor #362 poslato: 28. Apr, 2016. 14:59 »
Ajd ja prvi ja sam nov u ovom autu podigao sam ga pre nedelju dana a pre toga sam vozio isti auto sa drugom opremom ( dali su mi auto dok sam cekao moj ) skoro dva meseca sam vozio nikakvih probelema nije bilo lepo vuce i jos lepse prima gas ocas posla dodjes do 120-130, probao sam pre njega 1.6 isto dsg ali mnogo velika razlika ali bas se primeti, potrosnja je oko 6 litara bila po gradu sa tim zamenskim mada ovde nema puno semafora ali je lepo odradio posao start stop, sa ovim novim je malo veca potrosnja ali kazu dok se ne razradi malo auto ono sto sam se ja zeznuo kada sam uzimao je paket opreme t.j. Mnogo je velika razlika izmedju kesnona i obicnih ali bas tako da ako mozes uzmi ih neces se pokajati ovde u finskoj su mi rekli da su resli probem sa lancem pre nekoliko godina tako da je to ovde best buy motor

Sent from my iPhone  

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #363 poslato: 28. Apr, 2016. 15:17 »
O3 ima 1.2TSI sa kaisem a ne lancem.
Za nekih 7 meseci i 12.000km nisam imao nikakvih problema, auto lepo ide, motor dobro vuce, zivahan je, lepo se ponasa...
Potrosnja u Beogradu (u normalnim spicevima) je 8,5 lit, van spiceva osetno manje, na Ibarskoj magistrali sa voznjom od 60-90km/h trosi ispod 4,5 litre a na auto putu uz dobro gazenje pri brzinama od 120-160km/h, gore dole, brze-sporije, potrosnja je oko 6,5 lit/100km.
Po meni, za razliku od dizela, daleko isplativiji motor za godisnje kilometraze do 30.000km... Razlika u potrosnji, po meni, 1 litra maksimalno na 100km...
Inace, ja dosta vozim po gradu, mozda cak i 90% tako da je meni prosecna potrosnja oko 7,7 lit/100km, poceo sam da vodim evidenciju na sajtu spritmonitor.de nakon predjenig 2.500km otprilike...
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže Miljankg

« Odgovor #364 poslato: 28. Apr, 2016. 15:31 »
Hvala mnogo, bas mi se svidja to sto cujem. Sacekacu da vidim sta ce jos ljudi da kaze, ali TSI je moj izbor.

:) :)

Van mreže Miljankg

« Odgovor #365 poslato: 28. Apr, 2016. 16:42 »
Dodao bih jos jedno pitanje, sta koristite za zastitu automobila? Koji alarm i / ili zeder?

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #366 poslato: 28. Apr, 2016. 17:01 »
Za ovo pitanje potraži sličnu temu (npr. ovde: http://forum.skodaforum.rs/briga-odrzavanje-oprema/) ili otvori slobodno novu temu sa odgovarajućim naslovom jer u ovoj temi bi trebalo da se diskutuje o kupovini O3.
Dobrodošao na Škodaforum.RS.
  • Vozi: Yeti

Van mreže vlada320

« Odgovor #367 poslato: 28. Apr, 2016. 19:17 »
Mislim da nema mnogo vremena za cekanje, ko hoce novu Skodu sa 1.2 TSI moze je naruciti sad ili nikad i to ako vec i sada nije kasno. Malo smo zaboravili da ce za 2 meseca sa proizvodne trake sici poslednja Skoda sa 1.2 TSI motorom. Za one kojima je pouzdanost na prvom mestu, bolje je uzeti auto sa motorom koji je preboleo decije bolesti, nego rizikovati sa novim 1.0 TSI koji ima cilindar manje i za koji niko ne zna kako ce se pokazati.
Izvinjavam se na upedu u temu, eto samo se setih da za MY 2017 vise nema 1.2 motora.
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #368 poslato: 28. Apr, 2016. 20:36 »
Ne znam za vas drugari, ali ja ni ženi ne bih kupio auto sa tri cilindra. Jednostavno, negde treba povući granicu :)... recimo baš kod ovog našeg 1.2TSI (mikromotorčića).

Van mreže Peja

« Odgovor #369 poslato: 28. Apr, 2016. 20:42 »
Cudno, ali ovde kod mene u Ö izbacili iz ponude O3 1.2tsi 110hp, ima u ponudi samo onaj od 63kW i to samo u prva dva nivoa opreme. O motoru 1.0 tsi ni traga ni glasa u najavi bilo gde.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #370 poslato: 28. Apr, 2016. 22:48 »
Mislim da nema mnogo vremena za cekanje,

Trebalo bi da 1.2TSI sa 86KS ostane u ponudi. 1.0TSI sa 115ks menja 1.2TSI sa 110ks koji verovatno više i ne može da se naruči.
1.0TSI i nije neki rizik, tj. nije baš nov-nov motor jer "odavno" se vozi npr. u Golfu 7.
  • Vozi: Yeti

Van mreže Peja

« Odgovor #371 poslato: 28. Apr, 2016. 23:12 »
Ja tu ne vidim logiku, ne u tvom postu nego u filozofiji VW-a
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

« Odgovor #372 poslato: 14. Avg, 2016. 23:09 »
Pozdrav svima. Ovo je moj prvi post na forumu. Malo sam "naopako" poceo. Narucio octaviu pa tek onda dosao na forum :)

Narucio sam octaviu 2.0 tdi sa style opremom.
Na to sam dodao jos:
Dodatna oprema:

Unutrašnje osvrtno ogledalo auto zaslonjivo
Senzori za pomoć pri parkiranju nazad
Tempomat
Produžena garancija
Alu felge TERON 7J x 17 - 4 kom
Bi-Xenon svijetla i AFS s LED dnevnim svjetlima i dinamičkom kontrolom ugla nagiba i sistem za pranje prednjih svjetala

Mali kožni paket (3 kraka MF upravljač obrubljen kožom s komandama za radio i telefon, kožna ručica mjenjača i ručne kočnice)

Nav. uređaj COLUMBUS sa int. mapama Europe, kolor MAXI DOT , Apple konekcija, MIRROR LINK

Priprema za telefon, bežična antenska konekcija, s glasovnom kontrolom, Wi-Fi

Elektro podesiva,grijana i preklopiva vanjska ogledala , auto zasjeniva, s memorijskom funkcijom i tačkama za ukrcavanje
Svjetla za maglu u crnoj boji sa CORNER funkcijom
LIGHT ASSISTANT , dnevno svjetlo i senzor za kišu

SOUND SYSTEM CANTON (10 zvučnika, digital equalizer, subwoorfer)
HHC - sistem pomoći pri kretanju uzbrdo

Sport paket DYNAMIC (tekstilne presvlake, komforna sportska prednja sjedišta, kožni upravljač, nasloni za glavu na prednjim sjedištima, letvice na pragovima vrata)

Nisam uzeo dsg zato sto je to prwko bidzeta. Mogao sam poizbacivati columbus isl pa uzeti dsg ali me bas ne privlaci.
Gledao sam i RS ali auto je ipak sluzbeni :)
Mislio sam da na ovu verziju ide multilink a ne torzija ali izgleda da sam se zeznuo :(
« Poslednja izmena: 14. Avg, 2016. 23:19 ferdinand »
  • Vozi: Škoda Octavia 2.0 tdi Style MY2017 Audi A4 2.0 2009.

Van mreže voyager

« Odgovor #373 poslato: 15. Avg, 2016. 00:08 »
Ide torzija. Ostalo je odlično ali ti u tom nivou opreme preporučujem ACC (adaptive cruise control) umesto običnog tempomata. Odlična stvar za putovanja.
  • Vozi: Octavia A7 vRS 2.0TDI 6M

« Odgovor #374 poslato: 15. Avg, 2016. 08:17 »
Hvala na odgovoru :)
Nadam se da ce torzija biti ok. Bio sam ubijedjen da je multilink :(
Nisam vise imao prostora za dodavanje opreme pa ni za adaptivni tempomat. Skuplji je cca 500eur od klasicnog tempomata.
Najvise sam se oko boje dvoumio (arhitekta sam....) :)
Sveo sam na bež i na antracit. Na kraju uzeo bež. Putujem puno i laksa je za odrzavanje.
  • Vozi: Škoda Octavia 2.0 tdi Style MY2017 Audi A4 2.0 2009.