Autor Tema: saobracajni prekrshaji  (Pročitano 13910 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže nikolaj

• Laurin&Klement
  • Ugled: 20
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

Na mreži zare

• Laurin&Klement
  • Ugled: 18
Odg: saobracajni prekrshaji
« Odgovor #106 poslato: 16. Apr, 2016. 00:19 »
Nisam znao da ugrozavam bezbednost drzanjem telefona u ruci dok stojim na semaforu. Pa me interesuje da li je dozvoljeno da drzim flasu piva u ruci dok stojim na semaforu?

Van mreže djordje48

• Laurin&Klement
  • Ugled: 16
  • Na isuzu sinhron 3 brzine, kod megana letva volana
« Odgovor #107 poslato: 16. Apr, 2016. 12:08 »
Ok, trebalo bi svako da ima blut slusalice ili parrot ako je vlasnik vozila. A sta cemo sto neke firme ne daju zaposlenima pravu opremu i ne zele da investiraju u logistiku?  Necu da dajem sam pare za slusalice, nek mi firma kupi. Nek zakon obaveze poslodavca da zaposlenom da opremu u skadu sa rangom u firmi, pa nek pljuste kazne posle ko nema opremu  O0

Na mreži zare

• Laurin&Klement
  • Ugled: 18
« Odgovor #108 poslato: 16. Apr, 2016. 15:08 »
Ma potpuno se slazem da treba kaznjavati sve koji kucaju poruke ili pricaju dok voze. Ali kaznjavati zato sto drzis telefon u ruci dok stojis na semaforu je totalno kretenski.

Pesacima je prvo bilo zabranjeno da razgovaraju telefonom dok prelaze ulicu pa im je posle toga dozvoljeno. Potpuno se slazem. Pricao telefonom ili sa nekim pored sebe dok prelazim ulicu potpuno je nebitno. I gluvi prelaze ulicu ali gledaju kada prelaze.

Van mreže nebojsar

• Laurin&Klement
  • Ugled: 14
« Odgovor #109 poslato: 16. Apr, 2016. 21:06 »
Ma potpuno se slazem da treba kaznjavati sve koji kucaju poruke ili pricaju dok voze. Ali kaznjavati zato sto drzis telefon u ruci dok stojis na semaforu je totalno kretenski.

Prvo treba da krenu od zaposlenih u saobracajnoj policiji koji nikad ni pojas nemaju vezan. Najveci problem kod nas nisu propisi neko ko ih i kako selektivno primenjuje. Oni najbahatiji, dno dna saobracaja najbolje prolaze, samo obicni gradjani uvek nadrljaju.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže djordje48

• Laurin&Klement
  • Ugled: 16
  • Na isuzu sinhron 3 brzine, kod megana letva volana
« Odgovor #110 poslato: 16. Apr, 2016. 22:11 »
Za kolegu nebojsur plus LiK, policja em sto vozi kante, em sto ih ne odrzava u ispravnom stanju, kome daju primer?! hearcut

Van mreže vlada320

• Laurin&Klement
  • Ugled: 42
  • Škoda - best for money
« Odgovor #111 poslato: 16. Apr, 2016. 22:30 »
To sto su im sluzbena vozila kante i nije tolika krivica onih koji ih voze - to je opste stanje u drzavi (off: Juce sam prvi put video policijsku Skodu Rapid).
Problem je sto policija privatno vozi vrlo bahato, prolaze na crveno, kao da su iznad zakona. Stupaju u konflikte sa drugim ucesnicima u saobracaju i onda vade (zloupotrebljavaju) znacku. Tek ako ih cukne neki nesrecnik odmah insceniraju povrede, stavljaju kragnu i traze odstetu... Izvinjavam se ako ima pripadnika policije na forumu, ali znam gomilu ljudi koje su policajci van duznosti i razni pripadnici sluzbi bezbednosti napali verbalno i fizicki u saobracaju.
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

Van mreže Beli82

• Laurin&Klement
  • Ugled: 13
  • Putting the laughter back into manslaughter
« Odgovor #112 poslato: 17. Apr, 2016. 00:04 »
Niko očigledno ne shvata poentu zakona. Nemojte se STALNO vaditi na to zašto neko drugi ne poštuje zakon. Ti zakoni su uvedeni da bi sačuvali živote. To što neko drugi ne poštuje zakon nije opravdanje da ga vi ne poštujete. Nemojte telefonirati u vožnji da ne biste VI nekoga ubili, i nemojte izbegavati vezivanje pojasa da ne bi VAS neko ubio. Lepo kaže naš narod "Čuvaj se i Bog te čuva". Slažem se ja da ima mnogo muflona koji svakodnevno ugrožavaju tuđe živote i da bi morala biti rigorozna kontrola i sprovođenje zakona, ali ako su vam već velike šanse da svakodnevnim učestvovanjem u saobraćaju doživite nezgodu - zašto povećavati sebi te šanse? Ako ima ludaka koji ne gledaju gde voze, bar vi uradite sve što je do vas da zaštitite sebe i svoje saputnike i izbegnete ludake. Upravo zato razgovor na mobilni ili kucanje poruke mogu oduzeti milisekundu (ne)pažnje koja deli život od smrti. Nažalost, mnogi ljudi su to shvatili tek kada je bilo kasno. Neki nisu doživeli da se pokaju, a drugi se kaju do kraja života. Zapamtite uvek da su u saobraćaju stradale hiljade mnogo boljih i spretnijih vozača od nas, sa istim ubeđenjem - "ne može to meni da se desi...".

Problem je što smo mi takav narod da uvek krivimo druge za svoje greške. Kada našeg čoveka zaustavi policija i uzme mu 1000 ili 2000 dinara mita, onda su "gov#a podmitljiva", a kada mu drknu kaznu i odbiju mito, onda kaže "mamu im je#em, neće da uzmu pare" pa onda ide po sudovima i laže i izmišlja svedoke kako ne bi platio kazne. Ako neko misli da je "džek", onda neka plaća sve kazne i neka snosi odgovornost za svoje postupke. Zakoni su pravila igre u saobraćaju, i ako se nekome ne sviđaju pravila i ne želi da ih poštuje-onda neka ne učestvuje. ja ne koristim mobilni u autu čak ni kada nosim handsfree slušalice, eventualno se nekada javim samo da kažem da vozim i da ću se javiti kasnije, ali apsolutno nikada ne bih zamerio policajcu koji bi mi i zbog toga pisao kaznu jer nije on kriv nego ja, bez obzira na to da li sam pričao 3 sekunde ili 3 sata.
« Poslednja izmena: 17. Apr, 2016. 00:07 Beli82 »
  • Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.

Van mreže krcaerdoglijaZapočeo temu

• Laurin&Klement
  • Ugled: 54
  • ERDOGLIJA KINGDOM
« Odgovor #113 poslato: 14. Jun, 2016. 23:43 »
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Van mreže aleksandarzlatic

• Laurin&Klement
  • Ugled: 27
« Odgovor #114 poslato: 15. Jun, 2016. 09:21 »
Oduzima se sa 18 poena...
Zabunu pravi mogucnost skupljanja 250 poena ali se gubi sa 18.
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket