Niko očigledno ne shvata poentu zakona. Nemojte se STALNO vaditi na to zašto neko drugi ne poštuje zakon. Ti zakoni su uvedeni da bi sačuvali živote. To što neko drugi ne poštuje zakon nije opravdanje da ga vi ne poštujete. Nemojte telefonirati u vožnji da ne biste VI nekoga ubili, i nemojte izbegavati vezivanje pojasa da ne bi VAS neko ubio. Lepo kaže naš narod "Čuvaj se i Bog te čuva". Slažem se ja da ima mnogo muflona koji svakodnevno ugrožavaju tuđe živote i da bi morala biti rigorozna kontrola i sprovođenje zakona, ali ako su vam već velike šanse da svakodnevnim učestvovanjem u saobraćaju doživite nezgodu - zašto povećavati sebi te šanse? Ako ima ludaka koji ne gledaju gde voze, bar vi uradite sve što je do vas da zaštitite sebe i svoje saputnike i izbegnete ludake. Upravo zato razgovor na mobilni ili kucanje poruke mogu oduzeti milisekundu (ne)pažnje koja deli život od smrti. Nažalost, mnogi ljudi su to shvatili tek kada je bilo kasno. Neki nisu doživeli da se pokaju, a drugi se kaju do kraja života. Zapamtite uvek da su u saobraćaju stradale hiljade mnogo boljih i spretnijih vozača od nas, sa istim ubeđenjem - "ne može to meni da se desi...".
Problem je što smo mi takav narod da uvek krivimo druge za svoje greške. Kada našeg čoveka zaustavi policija i uzme mu 1000 ili 2000 dinara mita, onda su "gov#a podmitljiva", a kada mu drknu kaznu i odbiju mito, onda kaže "mamu im je#em, neće da uzmu pare" pa onda ide po sudovima i laže i izmišlja svedoke kako ne bi platio kazne. Ako neko misli da je "džek", onda neka plaća sve kazne i neka snosi odgovornost za svoje postupke. Zakoni su pravila igre u saobraćaju, i ako se nekome ne sviđaju pravila i ne želi da ih poštuje-onda neka ne učestvuje. ja ne koristim mobilni u autu čak ni kada nosim handsfree slušalice, eventualno se nekada javim samo da kažem da vozim i da ću se javiti kasnije, ali apsolutno nikada ne bih zamerio policajcu koji bi mi i zbog toga pisao kaznu jer nije on kriv nego ja, bez obzira na to da li sam pričao 3 sekunde ili 3 sata.