Autor Tema: Razlika u ceni Škode Srb/Ino  (Pročitano 1799 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže PejaZapočeo temu

Razlika u ceni Škode Srb/Ino
« poslato: 31. Mar, 2014. 12:59 »
Ja imam u planu uzeti Oktaviju 2010 sa 1.6 TDI motorom, mada u inotranstvu, ne "domacu".

Dodao bih samo da u Austriji i Nemackoj Octavia Activ TDI kosta oko 21.000 E a u Srbiji 16.000 E

Razlika nije mala, nadam se da nije na ustrb kvaliteta.
« Poslednja izmena: 01. Apr, 2014. 01:12 peđa »
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Odg: Razlika u ceni Škode Srb/Ino
« Odgovor #1 poslato: 31. Mar, 2014. 21:57 »
Dodao bih samo da u Austriji i Nemackoj Octavia Activ TDI kosta oko 21.000 E a u Srbiji 16.000 E

Kako objasniti razliku u ceni od 20%

Na mreži bugarin

« Odgovor #2 poslato: 31. Mar, 2014. 22:03 »
cena octy 1.6tdi activ u DE je 19.350e  ne verujem da je u pitanju kvalitet, pre ce biti da je do opreme. posto ja nisam sjajan sa nemackim evo link sa cenama i specifikacija u nemackoj, pa ako neko zeli naka uporedi pakete opreme i prezentuje nam dal ima razlike ili ne.
http://www.skoda-auto.de/sitecollectiondocuments/pdf%20prospekte/octavia_pua_2014_02.pdf
« Poslednja izmena: 01. Apr, 2014. 01:13 peđa »
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

« Odgovor #3 poslato: 31. Mar, 2014. 22:45 »
Oprema identicna, Active nivo.

Odredjena serija automobila se pravi za odredjeno trziste.

Jedino sto u Austriji postoji "NOVA" taksa, ali je za ovaj tip agregata 4-5%

Van mreže olajkris

« Odgovor #4 poslato: 31. Mar, 2014. 23:09 »
ovo vec prelazi u drugu temu, recimo cena skodinih vozila kod nas i preko.

ps: cena octy 1.6tdi activ u DE je 19.350e  ne verujem da je u pitanju kvalitet, pre ce biti da je do opreme. posto ja nisam sjajan sa nemackim evo link sa cenama i specifikacija u nemackoj, pa ako neko zeli naka uporedi pakete opreme i prezentuje nam dal ima razlike ili ne.
http://www.skoda-auto.de/sitecollectiondocuments/pdf%20prospekte/octavia_pua_2014_02.pdf

Malo je off i necu da kazem da se sa ovim ne slazem, sto si napisao. Ali znam da je jedan moj dobar prijatelj iz uljara u crnji bio pre 6 mozda 7 godina nesto sluzbeno u nemackoj. Sa sluzbenom fabijom su isli i crkne tamo auto. Odu na servis i receno im je da moraju da poruce deo jer nije za njihovo trziste. I da ima razlike. E sad ako su oni njih slagali i ja lazem vas.

Na mreži bugarin

« Odgovor #5 poslato: 31. Mar, 2014. 23:46 »
pa ako je vezano za motor, vrlo je moguce.

a sto se tice active opreme sa onog linka koji sam postavio, ja nadjoh zasad sledece razlike:
1.) kod nas nema kontrole pritiska u gumama u active opremi.  tek u elegance.
2.) kod nas nije naveden airbag za kolena vozaca
3.) drzac za prsluk ispod vozackog sedista (ne mnogo bitno :) )
4.) centralno zakljucavanje sa daljinskim (kod nas daljinsko tek od ambition)
5.) hill hold assist mi se cini da ima u nemackoj verziji ( u engleskoj ima sigurno :) )

verovatno ima jos razlika, al me ubi google translate :)
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #6 poslato: 01. Apr, 2014. 00:12 »
2.) kod nas nije naveden airbag za kolena vozaca
...verovatno ima jos razlika...
Негдје сам прочитао да аутомобили у Њемачкој морају у основном пакету опреме имати исти број ваздушних јастука као модели који се тестирају за NCAP, што ће рећи мин 6-9 у зависности од модела...док је то за Шкоду код нас = мисаона именица :) Можда и гријешим, али имам ту информацију у глави.

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #7 poslato: 01. Apr, 2014. 00:49 »
Kako objasniti razliku u ceni od 20%

Nije baš jednostavno za objasniti ali neke razloge bi trebalo tražiti u sledećem: stanje na auto tržištu, kupovna moć, cene automobila konkurencije, cene taksi i osiguranja, pozicija brenda na tržištu, marketing kampanje... jer u suštini O2 1.6tdi je manje/više skoro potpuno ista ovde i napolju, sišla sa iste trake.
  • Vozi: Yeti

« Odgovor #8 poslato: 06. Apr, 2014. 16:56 »
Kakve veze ima osiguranje sa cenom atomobila u salonu :)

PDV je isti i iznosi 20%, jedino psotoji ta NOVA taksa koja je oko 4-5%

Van mreže vlada320

« Odgovor #9 poslato: 06. Apr, 2014. 23:08 »
Generalno, sve Škode za zapadna tržišta imaju mnogo više bezbednosne opreme, a upravo ona nije jeftina. I svi paketi opreme su bogatiji nego za tržište SRB, čak i kada su zemlje u okruženju u pitanju. Ovo nije nikakva novost, to je tako bar zadnjih 15 godina. Nije Elegance paket isti za naše i za Nemačko tržište.
Druga stvar je (po meni) bolja pokrivenost garancijom na zapadu. I ako je ta garancija na papiru ista za sva tržišta, u praksi je mnogo teže ostvariti prava iz garancije kod nas, nego u razvijenim zemljama.
Zatim je tu i veća zarada dilera na tržištima sa višim životnim standardom, a i sam proizvođač automobila daje različite  nabavne cene za svaku državu ponaosob, negde zaradi više - negde manje, pa zatim troškovi transporta, itd.
Sve u svemu, ta razlika u ceni ipak jeste veća, nego što se realno čini da bi trebalo da bude.
Interesantno je i kada se uporede razlike u ceni istog modela - po nivoima opreme i tipu motora. Ispada da je kod nas Best buy kupovina osnovnog modela sa najmanjim motorom, a svuda u inostranstvu se najbolji odnos između uloženog i dobijenog postiže kupovinom srednjeg paketa opreme sa motorom srednje veličine.
Jedino, ako u SRB pokušate da kupite neku tehnološki napredniju verziju Škode, recimo Green Tec, nećete proći jeftinije nego na zapadu - oni za ekološki čistija vozila daju popuste pri kupovini, a kod nas je to luksuz.
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v