Autor Tema: Ruter HUAWEI HG520C  (Pročitano 3619 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži URKE 80Započeo temu

Ruter HUAWEI HG520C
« poslato: 09. Apr, 2014. 21:06 »
Dešava se sledeće:uključim WIFI na ruteru i sve je ok, ali kada uključim i tablet i hoću da odgledam nešto na youtub-u ruter se resetuje.Kao da ga preoptereti.Ali u prvih 2 godine se to nije događalo. Ima li neko ideju šta bi moglo da ga zeza?
  • Vozi: Fabija 1.9SDI 2001god. ASY

Na mreži bugarin

Odg: Ruter HUAWEI HG520C
« Odgovor #1 poslato: 09. Apr, 2014. 21:45 »
jel telekomov ruter?
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže olajkris

« Odgovor #2 poslato: 09. Apr, 2014. 22:53 »
Jel si probao neki drugi uredjaj  na wifi i da pustis malo da vuce sto vise protoka?

« Odgovor #3 poslato: 11. Apr, 2014. 17:52 »
Jeste Telekomov ruter. Pustio sam i mobilni preko WIFI i ista stvar se dešava. NEVEZANO DA LI JE UPALJEN RAČUNAR ILI NE ISTA SVAR SE DEŠAVA.

Van mreže nebojsar

« Odgovor #4 poslato: 11. Apr, 2014. 18:32 »
Jeste Telekomov ruter. Pustio sam i mobilni preko WIFI i ista stvar se dešava. NEVEZANO DA LI JE UPALJEN RAČUNAR ILI NE ISTA SVAR SE DEŠAVA.

Jel imas IPTV?
Jel ti ruter na nekom mestu gde je moguce da se pregreva?
Jel imas nesto zakaceno na portove 1 I 4 (cable lan)?
Jesi probao da iskljucis ruter na neko vreme pa da ga ukljucis (2 min)?
Jel koristis telefonski spliter i jel sve prikopcano kako treba(tj da li si proverio sve konekcije da li su ok)?
Adapter od rutera da nije negde zavucen da se pregreva?
Da li imas neki sum kad podignes slusalicu telefona?

Ako nije nista od ovoga mozes se zakaciti na ruter administratorskom sifrom pa pogledati parametre. Ja bih mozda odradio reset podesavanja rutera, postavio ponovo enkripciju, na mobilnim uredjajima bi pobrisao profile pa se onda ukacio na mrezu.  :)

Nadam se da je od pomoci. P.s admin sifra za taj ruter je ZTONPK
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Na mreži bugarin

« Odgovor #5 poslato: 11. Apr, 2014. 19:11 »
sifra bi trebalo da je ZTONPK, kao sto je kolega napisao. ali to vec verovatno znas ako si sam podesavao ruter.
ako ti racunar preko lan kabla radi normalno, onda je problem u wi-fi sekciji.
probaj reset, i ako se ne promeni stanje zovi telekom da ti zamene uredjaj. najbezbolnije i najjeftinije, narocito ako si pod ugovorom.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

« Odgovor #6 poslato: 11. Apr, 2014. 22:06 »
Pozvaću telekom jer sve što je kolega nabrojao gore kod mene je ok. Tako da mi ne preostaje ništa drugo nego da se malo davim sa njima dok ne popuste i daju mi novi ruter. Kolege hvala na odgovorima!

Van mreže olajkris

« Odgovor #7 poslato: 12. Apr, 2014. 01:47 »
Jeste wifi ali ne sekcija. trazi da ti zamenu modem. wifi chipset ne valja, dosta slucajeva da vremenom otkazu. ali jos jedan slucaj vodi do takvog problema ako imas ti ili neki tvoj drugar unimer izmerite samo adapter koliki napon daje.

« Odgovor #8 poslato: 12. Apr, 2014. 08:19 »
Dali su mi nov adapter u telekomu ali ruter malo teže.Biću dosadan pa će i njega zameniti.

Van mreže zix

« Odgovor #9 poslato: 12. Apr, 2014. 08:39 »
I meni je crkao adapter posle godinu i po dana. Žale se u telekomu na grmljavine. Tada imaju pune ruke posla.
Da li si možda često koristio taster za uključenje i isključenje  wifi?
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI 2012.

« Odgovor #10 poslato: 12. Apr, 2014. 09:09 »
Ne nešto često ali recimo 2-3 puta u 10ak dana. Bukvalno samo kada mi treba.Dugme je ok i lampica od WIFI-a svetli ali čim pustim neki klip preko tableta ili mobilnog telefona ruter se restartuje.

Van mreže nebojsar

« Odgovor #11 poslato: 12. Apr, 2014. 09:30 »
Ne nešto često ali recimo 2-3 puta u 10ak dana. Bukvalno samo kada mi treba.Dugme je ok i lampica od WIFI-a svetli ali čim pustim neki klip preko tableta ili mobilnog telefona ruter se restartuje.

Postavi enkripciju i nemoj wifi da palis i gasis stalno, jednostavno ni to ne valja :) mislim taj mikroprekidac moze da crkne ili napravi problem.

Sto se grmljavine tice, ja se vise plasim kise jer su kod nas telekomovi podzemni vodovi i cim padne kisa dobijemo sum na liniji sto smanjuje propusnu moc pa se oseti i na protoku, sta reci, zemlja dembelija :)

Van mreže olajkris

« Odgovor #12 poslato: 12. Apr, 2014. 12:12 »
Postavi enkripciju i nemoj wifi da palis i gasis stalno, jednostavno ni to ne valja  mislim taj mikroprekidac moze da crkne ili napravi problem.

Necu da se rasprazvljam nije mi namera. Ali bih pitao jel to kazes zato sto znas ili zato sto si cuo?

Van mreže nebojsar

« Odgovor #13 poslato: 12. Apr, 2014. 13:01 »
Necu da se rasprazvljam nije mi namera. Ali bih pitao jel to kazes zato sto znas ili zato sto si cuo?

Rekao samo na osnovu iskustva sa kvalitetom uredjaja novije generacije, komponenti koje se u njih ugradjuju i svrhe prekidaca koji se nalaze na ruteru. Mislim da taj prekidac nije namenjen za cescu on/off funkciju i  da moze da se desi da zaglavi pa da pravi probleme. Da sam 100% siguran nisam, pricam na osnovu decenije i po iskustva u radu sa slicnim uredjajima i sa stotinama nespecificnih problema koje sam morao da dijagnostikujem :)

Van mreže olajkris

« Odgovor #14 poslato: 12. Apr, 2014. 22:12 »
I j a kazem po osnovu preko 10 godina debelog iskustva pogotovu na bezicnoj opremi i pruzanju usluge firmama inetrneta umrezavanja i itd.... Poznavajuci huawei opremu telekoma znam da je veliko nista po kvalitetu i falicnog firmware-a. To sto kazete nije predvidjeno za gasenje paljenje wifi opcije cemu onda njegova funkcija? I u takvim slucajevima reset i pravljenje nove enkripcije ne pomaze ili je privremeno resenje. Ovo pisem samo zato ako se neko razume, i jako je upucen u detalje ne treba da pise nepotrebne stvari i opterecuje nekoga necim koji nije toliko upucen u stvari. Tu smo da se pomazemo medjusobno koliko mozemo i polaksamo stvari jednim drugima. Njemu kvalitet tastera nista ne znaci modemu ne moze da popravlja jer nije njegova duznost niti vlasnitvo vec telekoma. A ako znas kao sto i ja znam slucajeve. Jednostavnije i bezbolnije je coveku posavetovati najbolji nacin nazoves i trazis resenje problema u ovom slucaju zamenom modema ako ne moze lepo malo se pocnes svadjati i zamenu ga. Ja licno tvrdim iz prakse da sam jednom drugaru izdejstvovao svadjom sa serviserom telekoma tri modema uzastopno da zamenu dok nije dobio jedan koji je radio normalno. A isto problem bio po opisu kao kod clana Urke. Jos jednom nije ovo svadja niti rasaprava, samo jako vrlo dobro znam kako ljudi mogu biti razocarani i ogorceni nekim stvarima npr. placa racun uredno i onda dobije polovicnu uslugu, pa jos sve tvrde nije to do njih niti njihovog uredjaja, a bas jeste pa tako vuku za nos. Urke zovi budi uporan i trazi zamenu modema tj uredjaja.