Autor Tema: Elektricni podizac stakla  (Pročitano 5561 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže srdijamiZapočeo temu

Elektricni podizac stakla
« poslato: 12. Maj, 2014. 11:25 »
Imam skodu feliciju 1.3 GLX , 1999 godiste sa elektricnim podizacima stakala. Na desnim vratima moze da se spusti staklo ali ne moze da se podigne. Skinuo sam komplet podizac stakla sa desnih vrata i stavio sam na leva vrata i funkcionise dobro. Znaci da nije u pitanju sam mehanizam. Menjao sam cak i prekidace desni na levi i funkcionisu dobro. Verovatno ne dolazi napon za podizanje motora. Pregledao sam osigurace i dobri su svi.
Da li zna neko sta bi moglo da bude ili da mi da semu osiguraca i releja za pomenuto vozilo.

Van mreže olajkris

Odg: Elektricni podizac stakla
« Odgovor #1 poslato: 12. Maj, 2014. 14:46 »
probaj da skines plastiku sa stuba kod leve noge. tu su ti konektori iz auta u vrata da mozda nije tu prekid. predpostavljam da su ti prekidaci kod menjaca. Pa nebi bilo lose da se vidi i taj deo da nije u prekidu. Ali on ulazi ispod table ako se ne varam.

« Odgovor #2 poslato: 14. Jun, 2014. 22:59 »
Skinuo sam plastiku pored vrata kako si napisao, kablovi su vizuelno bili u redu i nije bilo nigde nagnjecenja.

Van mreže dusko zemun

« Odgovor #3 poslato: 15. Jun, 2014. 06:11 »
dobar dan,
postoje dve vrste prekidaca a i dve vrste motorica podizaca prozora....
ovo jeste dosta cest kvar na skodama generalno ...
pionirski radovi na feliciji nisu se najbolje pokazali...
molim Vas kako bi mogli dalje da reagujemo pravilno posaljite ili postavite sliku prekidaca u Vasem vozilu i onda cemo znati u kom smeru mozemo da nastavimo dalje sa dijagnostikovanjem problema
sve najbolje
  • Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...

« Odgovor #4 poslato: 16. Jun, 2014. 07:35 »
Zdravo
Saljem slike elektricnog podizaca stakla i sliku prekidaca kod menjaca.
Pozdrav

« Odgovor #5 poslato: 21. Jun, 2014. 17:29 »
Zdravo
Kablovi od stuba do vrata nisu u prekidu to sam proverio.
Molim ako ima neko neku ideju sta bi moglo biti neka mi odgovori.
Unapred zahvalan

Van mreže dusko zemun

« Odgovor #6 poslato: 21. Jun, 2014. 21:09 »
treba kad su vec skinuti podizaci probati na plus minus da li rade...
onda krenuti redom ...
  • Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...

« Odgovor #7 poslato: 24. Jun, 2014. 08:28 »
Isprobao sam elektricni podizac stakla na drugim vratima i radi dobro. Na vratima gde je skinut elektricni podizac merio sam napone i dobio sledece.
-Na glavnim kablovima za napajanje motorica postoji stalni napon od 12.8 V
-Na drugim (tanjim) kablovima koji sluze verovatno za elektroniku kad se stisne prekidac za podizanje napon je 8.7 V, a kad sestisne prekidac za spustanje napon je 10.5 V.

Van mreže olajkris

« Odgovor #8 poslato: 24. Jun, 2014. 12:12 »
Ja bi ti sada predlozio na drugoj strani da uradis ista ta merenja i odma ces znati koja vrednost odstupa i koju zicu treba da pratis ako ima neki prekid ili pad napona.

« Odgovor #9 poslato: 29. Jun, 2014. 09:29 »
Zdravo
Izmerio sam napone na prekidacima podizaca stakla. Na levoj strani koja je dobra napon je 12.5 V, dok na desnoj strani koja nije dobra napon je 1.5 V.
Da li postoje neki kondenzatori i gde , jer kad je auto iskljucen moze se nekoliko sekundi podizati i spustati staklo, kao da se nesto ispraznilo. Kad ponovo das kontakt opet se napuni.
Da li postoji neki relej koji kontrolise levi i desni podizac stakla.
Pozdrav.

Van mreže olajkris

« Odgovor #10 poslato: 29. Jun, 2014. 13:22 »
Mislim da ide preko prekidaca samo. proveri kabel do prekidaca dal ima 12v uvek na toj strani?

« Odgovor #11 poslato: 29. Jun, 2014. 15:03 »
Napon koji dolazi do prekidaca je 1.5 V , dok na prekidacu na kojoj strani je ispravno 12.5 V
Proverio sam kablove koliko sam mogao da ih pratim i vizuelno su bili dobro. Kablovi od oba prekidaca su spojeni zajedno i dosta su jaki tako da ih je tesko pokidati.
Pozdrav

Van mreže olajkris

« Odgovor #12 poslato: 29. Jun, 2014. 15:48 »
probaj prodrmaj konektore na tabli osiguraca i vidi proveri osigurace. da nije oslabio negde kontaktprobaj nadji zicu koja je plus na konektorima kod osiguracke kutije pa vidi jel tamo 12v ako nije onda je najverovatnije problem na samoj kutiji osiguraca.

« Odgovor #13 poslato: 02. Jul, 2014. 12:47 »
Zdravo
Pregledao sam kutiju sa osiguracima i pregledao sam svaki konektor i osigurac (skinuo i stavio) i nije bilo nikakvih promena. Skinuo sam plastiku oko rucne kocnice gde su prekidaci za elektricne podizace i proverio sam kablove dok sam ih mogao pratiti i nisu bili nigde u prekidu.
Stvarno ne znam gde vise da pogledam, ako neko zna bio bih mu jako zahvalan.
Pozdrav

Van mreže olajkris

« Odgovor #14 poslato: 02. Jul, 2014. 12:57 »
moras naci taj kabel na ulazu u osiguracku kutiju da vidis jel tu imas 12v. Nema gde drugde.Ako tu imas kabel je u prekidu. Znaci nema druge.