Autor Tema: Kocnice i paljenje kod Fabie 2008 g  (Pročitano 5526 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži bigor

Odg: Kocnice i paljenje kod Fabie 2008 g
« Odgovor #15 poslato: 21. Maj, 2014. 20:50 »
Ako imas cim izmjeriti,ne bi trebalo da ima manje od 12.3V kada je ugasen. Mada ako dobro verlgla nema razloga da baci slabu struju na svjecice. Moze tu sto sta da bude,ono sto mozes pogledati da ti i filter od vazduha nije mnogo prljav,probaj bez njega upaliti
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže sava84Započeo temu

« Odgovor #16 poslato: 21. Maj, 2014. 21:12 »
Oba puta kad je bio na dijagnostici su mi rekli da je akumulator pri kraju i da je za zamjenu, probacu to sa unimerom, nije mi palo na pamet, filter vazduha sam promijenio prije 10 dana.
  • Vozi: 1.2 HTP

« Odgovor #17 poslato: 21. Maj, 2014. 21:40 »
Ne mogu da editujem post, sad sam mjerio, dobijam 12.38V napon kad je auto ugasen. To mi se cini ok?
« Poslednja izmena: 21. Maj, 2014. 21:48 sava84 »

Van mreže Neba

« Odgovor #18 poslato: 21. Maj, 2014. 22:07 »
Ima na forumu par tema o akumulatorima, neki clanovi su pisali i preporuke. Pogledaj temu:
http://forum.skodaforum.rs/fabia-1999/akumulator-skoda-fabia-1-2-htp/msg12684/#msg12684 mislim da ima i jos neka tema o akumulatorima.

Napon akumulatora u praznom hodu (ugasen automobil i potrosaci) ne mora skoro nista da znaci. To sto je veci od 12.3V nije mnogo korisna informacija o ispravnosti akumulatora. Akumulator moze imati i 13V u praznom hodu i da opet ne moze da da dovoljnu jacinu struje (snage) starteru...

Da li si pogledao skinute paknove? Jel na njima vidljiva/prekinuta zica za nivo debljine? Da li si siguran da ugradjene plocice takodje sadrze zicu da ne kazem senzor debline ?
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Na mreži bigor

« Odgovor #19 poslato: 21. Maj, 2014. 22:45 »
Akumulator moze imati i 13V u praznom hodu i da opet ne moze da da dovoljnu jacinu struje (snage) starteru...
Moze biti i nov akumulator,a da starter (alnaser) lose verlgla ali to je do startera. Mislim da uopste nije do akumulatora jer on sa samim verglanjem i nema problem,bar nije napisao ili ja nisam procitao.

Na mreži hakkler

« Odgovor #20 poslato: 21. Maj, 2014. 22:50 »
izmjeri unimjerom napon prilikom startanja..paljenja...nakon što auto odstoji određeno vrijeme.
padne li ispod 10..aku je doviđorno :)
a i ovo dok miruje sa 12.3V je malo.

sent from my right thumb

Na mreži bigor

« Odgovor #21 poslato: 21. Maj, 2014. 23:08 »
To sa akumulatorom sam pomenuo kada auto nije upaljen, ne bi smjeo da gubi struju. Kada je upaljen, regler kontrolise koliko struje dolazi akumulatoru a to bi bilo od 14V, opet zavisi od modela. Necu dalje da sirim temu jer Savi tim ne pomazem da rijesi svoj problem

« Odgovor #22 poslato: 21. Maj, 2014. 23:20 »
Sa verglanjem definitivno nema problema, samo malo duze vergla prije nego sto sastavi i nekada se ugasi par sekundi nakon sto sastavi. Akumulator i svjecice cu svakako da mijenjam jer je vrijeme, samo kontam sta bi jos moglo da me zeza.

Van mreže Turbo

« Odgovor #23 poslato: 22. Maj, 2014. 09:48 »

Koliko sam vidjao uglavnom koriste long life ili premium oznake za te najduzeg veka.
Jesu PremiJum :-)

A što ne zameniš svećice, ionako si trebao, a mooožda ti to i reši problem.

Huawei P6 via TT

« Odgovor #24 poslato: 22. Maj, 2014. 16:05 »
Nisu ih u servisu imali na stanju, cekao sam da nabave. Inace izgleda da je sad ok. ovako, jutros se stanje pogorsalo iznenada, na svakom semaforu je bila borba da se ne ugasi, ne prima gas kako treba, isto se ponasa i na benzin i na plin. Ja nakon procitanih savjeta krenem redom. Mislio sam da mijenjam svjecice, akumulator, da ocistim dizne i da promijenim filter plina (ima on alarm za zamjenu, nije se jos oglasio, ali uskoro ce). Jedva dodjem do servisa (onog sto su mi mijenjali kocnice) srede mi senzor sto se palio od plocica i zamijene svjecice. Nakon toga auto kao nov (za sada). Dijagnostika u redu, nema vise greske na senzoru, pali cim dirnem kljuc i motor fino radi. U voznji je isto ok, i na benzin i na plin. Izgleda da su mi svjecice sve to napravile. Kazu da akumulator ne diram, jer moze jos dosta da posluzi i da malo pratim stanje. Uglavnom sad je sve super. Sreca da sam krenuo od svjecica a ne od akumulatora

Van mreže Turbo

« Odgovor #25 poslato: 22. Maj, 2014. 17:24 »
Odlična vest. Zato sve menjati po fabričkoj preporuci. Kao što rekoh, neko pametniji je mislio umesto nas, pa mi ne moramo bar o tome da mislimo :-)

Meni je pre zamene svećica krenuo da vergla 1-2 kruga više nego obično, a posle zamene se vratilo u normalu.

Koliki je ceh na kraju i koje svećice?

Huawei P6 via TT

« Odgovor #26 poslato: 22. Maj, 2014. 17:35 »
Ovako, svjecice su NGK, koliko sam vidio identicne sa fabrickim koje su bile unutra. Sa zamjenom oko 18 Evra. 5 Evra je zamjena i svjecice oko 4.5 po komadu (idu 3)

Van mreže Neba

« Odgovor #27 poslato: 22. Maj, 2014. 22:41 »
edva dodjem do servisa (onog sto su mi mijenjali kocnice) srede mi senzor sto se palio od plocica i zamijene svjecice. Nakon toga auto kao nov (za sada). Dijagnostika u redu, nema vise greske na senzoru
Mozes li napisati sta je bio problem oko senzora kocnica?
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

« Odgovor #28 poslato: 22. Maj, 2014. 23:23 »
Nije bio dobro skopcan kako su mi rekli pa se palio. Sad je ok, malo su samo ocistili konektore na njemu.

Van mreže djordje48

« Odgovor #29 poslato: 19. Jun, 2014. 21:53 »
to je znak za debljinu kocionih obloga na plocicama...mislim da je lampica ukinuta na fabiji mk2 FL