Autor Tema: Škoda Octavia III 5E facelift?  (Pročitano 5196 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže KarlheinzZapočeo temu

Škoda Octavia III 5E facelift?
« poslato: 30. Maj, 2014. 20:58 »
Snimljena je totalno maskirana Octavia 3, za koju se pretpostavlja da se radi o facelift-u trenutnog modela.

http://www.autoevolution.com/news/spyshots-2015-skoda-octavia-facelift-spotted-photo-gallery-81905.html
« Poslednja izmena: 13. Avg, 2014. 16:11 pedja »
  • Vozi: OctaviA5 1.9TDI 2008 Elegance+

Van mreže nightrider

Odg: Škoda Octavia III 5E facelift?
« Odgovor #1 poslato: 31. Maj, 2014. 05:55 »
Ovo je izgleda bio test opterecenja...nesto je legla  :))
Nadam se da ce ulepsati gepek, jer na prvoj verziji je kao da ga je prvak crtao  :o

Van mreže FabiaRojo

« Odgovor #2 poslato: 31. Maj, 2014. 14:01 »
Ne, ovo je samo verzija jača od 220KS na kojoj ispituju za buduću Oktaviju kupe

« Odgovor #3 poslato: 01. Jun, 2014. 02:19 »
Dobro si primetio, to je RS...
Mada, ovo je 99% test-mule, a to znači da ispod šasije O3 može da bude neki novi auto iz VW koncerna, neki Audi npr. a to opet znači da je taj novi auto tek u ranijoj fazi razvoja i da do pojave ima još godinu dve... zavisi da li je novi model ili neka verzija tekućeg modela...

Ali ako je ovo ipak Škoda onda može da bude RS O3 - jača verzija (40 godina RS je ove godine, npr. neki special edition od 280ks o kojoj sam čitao), ili
po nekima može da bude i Hibrid O3, s obzirom da je legla dosta, možda ima "tonu" baterija u sebi, ili
se stvarno testira FL O3, mada ne vidim neke izmene ovako na prvi pogled...

ja tipujem da se ovo sprema specijalna edicija RS u 4x4 izvedbi, sa 280ks.

Van mreže vnov

« Odgovor #4 poslato: 13. Avg, 2014. 10:43 »
Kad pre facelift, nadam se da će da promene peta vrata, mada gledajući ovu fotografiju mislim da će da izbace one "crte"

I mislim da bi Filip bio zadovoljan sa ovom visinom  :P
  • Vozi: KAROQ FL, Ex KODIAQ, Ex Octavia A5 FL 1.4TSI ELEGANCE + RS LOOK

Van mreže Filip

« Odgovor #5 poslato: 13. Avg, 2014. 15:53 »
pa bila je zrela za facelift još prilikom izlaska :D

šalim se, samo kada bi popravili krupnije stvari, ali verovatno sve ostaje na estetici  ::)

a što se tiče visine one produkcijske neće dolaziti s džakovima peska pozadi  :P :))
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

« Odgovor #6 poslato: 13. Avg, 2014. 16:18 »
Ja ipak mislim da je to ili ovo:
http://forum.skodaforum.rs/octavia-2013/odg-skoda-octavia-rs-280-ks/
ili je mule od novog Superba III koga još tada (maj) nisu napravili ni jedan komad, tačnije gotovo sam 100% siguran da je ispod neki drugi auto.
Mada, bilo bi dobro da požure i sa FL O3, već mi je malo ostarila, mada ... to je verovatno zato što je mnogo gledam :-)))

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #7 poslato: 13. Avg, 2014. 16:33 »
Нека ставе више 4x4 у vRS верзију и све им је опроштено  ^-^ ^-^ ^-^ :P

Van mreže Turbo

« Odgovor #8 poslato: 13. Avg, 2014. 17:43 »
Teško u RS, ako planiraju jaču varijantu u rangu VW R serije, ta će imati 4x4, inače nema mnogo smisla, zaklaće joj ionako slabe performanse u krivinama.

Na mreži hakkler

« Odgovor #9 poslato: 13. Avg, 2014. 20:11 »
pa ima več u scoaut-u :)

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #10 poslato: 13. Avg, 2014. 22:22 »
Teško u RS
Не знам да ли је тешко, али чекам...до тада ћу можда и паре скупити  :)) :)) :)) Осим тога, није да се vRS води као ултра спортиста, више се хвале епитетима брзог аутомобила који може да буде и породична лимузина...даље, не видим препреку да тај систем има могућност као сада Yeti да на једној осовини буде до 95% снаге, а по потреби да се распоређује и на задњу, односно на сваки точак појединачно :) Нећу ни да спомињем могућност remap-a и лаганих 260ks и скоро 400Nm...по мени потенцијални 4x4 итекако има смисла :)

pa ima več u scoaut-u
Има и у Superbu, али нису то машине од 220ks, и далеко од тога да је Scout довољно "близу тла" за бржи пролазак кроз кривине...а таквој једној машини по мени треба 4х4, па да може нормално да се вози и зими, a да може да буде и спортиста љети :) У сваком случају...мислим да би то било уживање, уз DSG и потенцијални remap...хммм ;D (а до тада ће већ имати и 250ks фабрички :) )

Van mreže Turbo

« Odgovor #11 poslato: 13. Avg, 2014. 23:05 »
Не знам да ли је тешко, али чекам...до тада ћу можда и паре скупити  :)) :)) :)) Осим тога, није да се vRS води као ултра спортиста, више се хвале епитетима брзог аутомобила који може да буде и породична лимузина...даље, не видим препреку да тај систем има могућност као сада Yeti да на једној осовини буде до 95% снаге, а по потреби да се распоређује и на задњу, односно на сваки точак појединачно :) Нећу ни да спомињем могућност remap-a и лаганих 260ks и скоро 400Nm...по мени потенцијални 4x4 итекако има смисла :)

Ne kažem da je ultra sportista, ali po performansama zaostaje kod konkurenata, i pod perf. ne mislim na 0-100, nego na ukupni auto kao gotov proizvod. Jedini adut mu je stvarno neverovatna cena(kod nas, ne znam da li je tako i preko). Da ne bude zamene, vrlo rado bih posedovao jednu, iako je verovatno ne bih kupio pored konkurenata, da kupujem, što trenutno nije slučaj.
Napravila bi fabrika 260ks da tako nešto može da traje i da se koristi u punom opsegu upotrebe. Tom RS-u verovatno nedostaju kovani klipovi, ojačane klipnjače, radilica, bregaste, i ko zna koliko još stotina stvari, da bi taj motor mogao sa 260ks da radi kako treba i koliko treba, što sve imaš u duplo skupljem modelu sa "istim" tim motorom i 270-275ks. Verovatno si i sam upoznat o ogromnim razlikama između 2.0TFSI motora sa 220 i 270ks.

I dalje mislim da tom RS-u as is 4x4 ne bi doprineo, tj. više bi odmogao nego pomogao, u nekoj varijanti ~300ks svakako DA, posebno što VW generalno nije neki majstor da napravi dobar prednji pogon sa velikom snagom, a da to ne košta pet planina para, pa onda tura 4x4 i gde treba i gde ne treba, a i tu bi se slikali da nije Audija. Renou na primer to ide od ruke daleko bolje, i jeftinije, oni hendluju 200-300 ks na prednjoj osovini bez problema, čak i bez LS diferencijala :D

A i relativno je koliko je brza, BMW-ov 2.0 dizel sa 36ks manje diše za vratom po performansama, za ne toliko više para.

Van mreže robocoprs

• RallyeSport
  • Like ukupno: 0
  • L&K ugled: -8
  • Ако хоћеш победити, не смеш изгубити!
« Odgovor #12 poslato: 14. Avg, 2014. 03:37 »
Нека ставе више 4x4 у vRS верзију и све им је опроштено

... не видим препреку да тај систем има могућност као сада Yeti да на једној осовини буде до 95% снаге, а по потреби да се распоређује и на задњу, односно на сваки точак појединачно...

Amin!

Van mreže Filip

« Odgovor #13 poslato: 14. Avg, 2014. 07:59 »
ne ložite se, dobiće samo drugačije branike i to je to  :P :P :))
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže nebojsar

« Odgovor #14 poslato: 14. Avg, 2014. 09:12 »
ne ložite se, dobiće samo drugačije branike i to je to  :P :P :))

E nisi u pravu, otkljucace jos 15 konja i izbaciti jos neke antracit felne :)
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI