0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.
Pa ja i pricam o uv,a auto je vec fabricki zatamnjen. I zapravo i ta fabricka znaci,mnogo je hladniji leti od oktavije koja je bila srebrne boje,ali je imala obicna stakla (na oba auta stavljam onu alu foliju na prednju soferku).
Tako ih krste kod nas,u proncipu to su valjda one keramicke,vec kako se stvarno zovu. Fora je u tome sto to nisu folije samo da staklo bude tamno,vec nude najbolju zastitu od UV zracenja,najvise smanjuju temperaturu vozila itd. Ima tu i varijanti koje ujedno i zatamnjuju,ali u proncipu one imaju neku nijansu koja se razliva(tu nijansu cesto imaju npr s klase,pretpostavljam jer nude heat insulating glass kao fabricku opciju),izgleda odlicno ali ima i najbolju funkcionalnu primenu (ja vec imam tamna stakla tako da bi gledao sto providniju varijantu).Evo kako to otprilike izgleda,na brzinu sam guglao:http://elite-tint.com/portfolio/amg-s63-llumar-ctx/I mislim da i ovaj benz na slici bas ima fabricki tamna zadnja,prednja su providna dok ova nazad nisu,a ista je folija.
Kako ljudsko oko vidi promene intenziteta svetlosti po logaritamskom zakonu, to zatamnjenje od 23% oko primeti kao ca. 12%.