Autor Tema: Folije za stakla. Gde, šta, kako zatamniti...  (Pročitano 44554 puta)

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži AleksandarAca

Odg: Folije za stakla. Gde, šta, kako zatamniti...
« Odgovor #270 poslato: 01. Sep, 2021. 18:48 »
Da li pomaze lepljenje folija za zatamnjivanje na retrovizore protiv zaslepljivanja? Izbegao bih one kineske folije protiv kise itd...

Van mreže vojkan85

« Odgovor #271 poslato: 01. Sep, 2021. 20:49 »
Na koje misliš, sa strane ili onaj kod vozača? Kod vozača možda i imaš ono malo dugmence koje stisneš i onda samopotamni. Što se retrovizora tiče i tu ima samopotamnjivanje kao opcija za fabričke. Možda i folija pomogne ali ne znam kako se "ponaša" po zimi kada zaledi itd.
  • Vozi: Škoda Superb 3 Combi L&K 2.0TDI, Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Na mreži AleksandarAca

« Odgovor #272 poslato: 02. Sep, 2021. 09:14 »
Mislim na sve i spoljne i unutrasnji. Na svim automobilima sam imao fabricki tamna zadnja plus retrovizore sa zatamnjenjem i sad kad vozim gospodjinu Fabiu uvece hocu da oslepim, pa trazim neko lakse resenje od zatamnjivanja svih stakala, atesta itd..

Van mreže vojkan85

« Odgovor #273 poslato: 02. Sep, 2021. 10:17 »
Unutra bi mogao sam da odradiš neku foliju i nijansu, ali mislim i da spolja to možeš. Koliko znam ne postoji neko ko bi mogao da proveri stepen zatamnjenosti spoljašnjih retrovizora osim ako se ne pretera pa se vidi golim okom.
  • Vozi: Škoda Superb 3 Combi L&K 2.0TDI, Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Van mreže Bingodalton

« Odgovor #274 poslato: 15. Dec, 2021. 19:05 »
Malo informacija da se nadovezem na temu, mozda ce nekom znaciti.
Upravo sam merio propustljivost svetlosti na Superb 3 sa fabricki zatamnjenim zadnjim staklima.
Nazad je propusnost 31-32%, a napred 81%.
Tako da moze da se zatamni napred jos 10-tak % da se ostane u zakonskoj granici.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4

Na mreži AleksandarAca

« Odgovor #275 poslato: 15. Dec, 2021. 19:17 »
Ja sam zatamnio na Passatu B8 do tih fabrickih 30% prednja i  iskreno - malo mi je to. Bas se providi skroz. Uradio sam atest pa cu verovatno ta prednja da pojacam za nijansu naknadno. Bas dosta ljudi vidim da voze cca 80% tamna stakla napred, tako da kapiram da su malo popustili sa kontrolom i cimanjem.

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #276 poslato: 15. Dec, 2021. 19:41 »
To napred je providna folija tj 3%. Trazite da vam pokazu tamo gde lepite. Ukupno 50% napred je najbolja opcija ko zeli blago zatamnjeno, ne pita vas niko nista cak ni na tehnickom, ali se i to providi dosta. Evo kako izgleda 85 pozadi 50 napred na suncu i u hladu.

Ja sam izdrzao par meseci pa se vratio na 85 napred  :))

• Vozi: Octavia vRS mk1

Na mreži AleksandarAca

« Odgovor #277 poslato: 15. Dec, 2021. 19:51 »
Da 50% je vec dobra prica, tako bi nesto mozda moglo da prodje na atest.
Ovo je moja kombinacija 30% napred, 85% nazad. 50% napred bi cucnulo taman.

« Odgovor #278 poslato: 15. Dec, 2021. 19:53 »
To ti je sto kazu kulturica, nista preterano. Npr ja prednje nisam atestirao uopste, a prosao sam tehnicki, nisu ni videli, tek kad sam im rekao i bili su u fazonu, ma velika je razlika ne vidi se na kameri.

Jos ce na sivom autu lepse da izgleda 50 nego na crnom

Na mreži AleksandarAca

« Odgovor #279 poslato: 15. Dec, 2021. 19:58 »
Rece mi lik koji je radio ispitivanje za atest da je i policija dobila aparate za merenje propustljivosti svetla bas zbog tog naknadnog zatamnjivanja posle dobijanja atesta. Sta znam, do proleca imam fore da razmislim da li da rizikujem :)

« Odgovor #280 poslato: 15. Dec, 2021. 20:04 »
Ako ces iskreno ja sam rs vozio 2 god sa 85 napred, S3 god dana sa 85 napred niko me nista nije pitao za to.

Van mreže Bingodalton

« Odgovor #281 poslato: 15. Dec, 2021. 20:19 »
Kako to izgleda kod mene.
Prakticno 19% i 68% zatamnjenost.

Van mreže Bingodalton

« Odgovor #282 poslato: 15. Dec, 2021. 20:23 »
To napred sa 30% bi trebalo bez atesta da se ja pitam. Kao uv zastita i toplotna zastita.
Oprema se policija sada...to je brzi test da moze da te posalje na vanredni tehnicki, dovoljno da mu potvrdi sumnju, ne da bude dokaz na sudu.
Aparat u roku od odmah daje rezultat, nocu ili danju, svejedno.

Na mreži AcoSk

« Odgovor #283 poslato: 15. Dec, 2021. 23:04 »
Rece mi lik koji je radio ispitivanje za atest da je i policija dobila aparate za merenje propustljivosti svetla bas zbog tog naknadnog zatamnjivanja posle dobijanja atesta. Sta znam, do proleca imam fore da razmislim da li da rizikujem :)
Tako i meni covek rece, da su dobili aparatice i mere na licu mesta.

Van mreže dixon

« Odgovor #284 poslato: 16. Dec, 2021. 12:27 »
Ја сам након атеста прелепи напред буквално следећу нијансу фолије и добио оквирно неких 40-ак % што је и даље доста провидно, али осети се већ да штити од сунца што се са оних 30% ни не осети возио сам са њима пар дана. А са 40% немају појма, технички пролази глат итд.. назад сам на фабрички тонирана додао неких 60-65% и то изгледа скроз културишка, могло би напред још јаче али некако ми нема потрбе