Autor Tema: Folije za stakla. Gde, šta, kako zatamniti...  (Pročitano 48322 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže nkteam

Odg: Folije za stakla. Gde, šta, kako zatamniti...
« Odgovor #135 poslato: 27. Dec, 2017. 22:18 »
Bas tako, nemam nikakav problem da se kontrolisu vozaci, i za folije, a jos vise za ostale alkohol i sl.
Procedura za atest u AMSS je prilicno jednostavna i brza (cak i ne previse skupa, ali ajde, to je subjektivno).

Meni atest uvek stoji u kolima...
  • Vozi: Octavia 2.0tdi Style 2016

Van mreže Marjanke

« Odgovor #136 poslato: 27. Dec, 2017. 23:31 »
Pojasni sta se placa i nije skupo?

Послато са SM-J330F  

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #137 poslato: 28. Dec, 2017. 00:16 »
Koliko vidim ovo sve ispada oko 30.000 . Ako tebi to nije skupo svaka cast ti ai bogat covek . A drzavi da dajem jos 300e a vec nas deru za registraciju gorivo i porez nema teorije
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #138 poslato: 28. Dec, 2017. 00:21 »
I treba da terorišu majmune koji toliko zatamne auto da iza njega imam osećaj kao da vozim iza kombija. Samo naslućujem šta se dešava u saobraćaju ispred nas.

angry!

Taj kome smeta kombi ili zatamnjeni auto zarad preglednosti u saobracaju , ne zna da vozi i bolje da se ostavi volana i da pusti da voze oni kojima ne smeta ;)
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže Peja

« Odgovor #139 poslato: 28. Dec, 2017. 00:30 »
Ako platis folije, platis i atest. U cemu je problem?
Miran san i vožja do posla.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #140 poslato: 28. Dec, 2017. 06:40 »
I treba da terorišu majmune koji toliko zatamne auto da iza njega imam osećaj kao da vozim iza kombija. Samo naslućujem šta se dešava u saobraćaju ispred nas.

angry!

Ako cemo tako, ni tvoj auto nije samo malo zatamnjen :)

A realno, ne vidis sta se desava ni ispred kamiona, sta mislis da ih sklone sa puteva?

UIradi atest i nemoj da se sekiras, time pomazes drzavu i nase voljene politicare :)
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže dzon

« Odgovor #141 poslato: 28. Dec, 2017. 09:27 »
I kolika je globa ako krenu da te njakaju za folije? Meni su samo pozadi zatamnjena stakla nekih 70-80%, ja sam shvatio da nema veze ako se napred ništa ne dira. *ebeš ga, u autu pored obaveznih stvari držim i set za popravku guma uz rezervni točak, osnovni alat, kablove, PP aparat i lance, ako sam zbog zadnjih stakala nebezbedan, onda stvarno... >:(
  • Vozi: Octavia mk1 1.9 TDI Elegance & Fabia mk1 1.2 HTP 12V

Van mreže ugi85

« Odgovor #142 poslato: 28. Dec, 2017. 09:33 »
Odobrenje od Skode kosta 3000, a atest i takse izadju nekih 9000 ako se ne varam.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže Maksimus

« Odgovor #143 poslato: 28. Dec, 2017. 10:07 »
Ma bezi,stvarno prave problem nekome ko ne ugrozava nikoga. Pored silnih krseva sa rastelovanim farovima (jedan baca kao dugo,drugi kao maglenka),kseljonima,trajno upaljenim rikverc svetlima itd oni prave problem sto neko ima folije na prozorima...
Iskreno kad su krenuli sa kontrolom zimskih guma pre par godina bio sam bas zadovoljan,to je nesto sto je po meni 100% opravdano i direktno doprinosi bezbednosti saobracaja (e sad,ja bih uveo i obavezu letnjih leti al dobro).
Ja sam postedjen jer su sva kola fabricki zatamnjena,ali iskreno nabacio bih one termoreflektujuce na sva stakla (cuo sam da drasticno uticu na temperaturu u kabini leti) ali pored ove komplikacije-nema sanse.
Sto se tice ne videnja saobracaja ispred,sta znam,mislim da se ne vidi ni na fabricki zatamnjenim(u superbu fabricki tamno staklo,nema teorije da vidis ko sedi nazad) al rastojanje je majka(ali trebalo bi da uvek,i kroz najtamnije staklo,da se vidi upaljena stopaljka vozila ispred). Al ako hoces da gledas saobracaj ispred,kupi SUV  :B=)

Van mreže Peja

« Odgovor #144 poslato: 28. Dec, 2017. 10:12 »
Kamion.  =))

Termo reflektujuce folije?

Van mreže Maksimus

« Odgovor #145 poslato: 28. Dec, 2017. 10:31 »
Tako ih krste kod nas,u proncipu to su valjda one keramicke,vec kako se stvarno zovu. Fora je u tome sto to nisu folije samo da staklo bude tamno,vec nude najbolju zastitu od UV zracenja,najvise smanjuju temperaturu vozila itd. Ima tu i varijanti koje ujedno i zatamnjuju,ali u proncipu one imaju neku nijansu koja se razliva(tu nijansu cesto imaju npr s klase,pretpostavljam jer nude heat insulating glass kao fabricku opciju),izgleda odlicno ali ima i najbolju funkcionalnu primenu (ja vec imam tamna stakla tako da bi gledao sto providniju varijantu).
Evo kako to otprilike izgleda,na brzinu sam guglao:
http://elite-tint.com/portfolio/amg-s63-llumar-ctx/
I mislim da i ovaj benz na slici bas ima fabricki tamna zadnja,prednja su providna dok ova nazad nisu,a ista je folija.

Van mreže Peja

« Odgovor #146 poslato: 28. Dec, 2017. 10:41 »
Nema IC zaštite bez zatamnjenja. 99% UV zaštite može i sa 0% zatamnjenja.

Van mreže Maksimus

« Odgovor #147 poslato: 28. Dec, 2017. 10:45 »
Pa ja i pricam o uv,a auto je vec fabricki zatamnjen. I zapravo i ta fabricka znaci,mnogo je hladniji leti od oktavije koja je bila srebrne boje,ali je imala obicna stakla (na oba auta stavljam onu alu foliju na prednju soferku).

Van mreže Marjanke

« Odgovor #148 poslato: 28. Dec, 2017. 10:49 »
Atest kao atest treba da ima tezinu celog proces pregleda automobila i ispravnosti od strane odgovornog lica, a kod nas se sve u sustini svodi na to da se prvo uplati agenciji 9000 rsd, jer bez toga nece da pricaju sa vama, pa onda ostatak, a ostatak je lupanje pecata.
Iz principa ne bih dao novac za takvu stvar drzavi, kao sto neko rece ima vec dovoljno nameta sto mora da se plati. U Sloveniji je taj atest oko 25e ako se dobro secam.

Послато са SM-J330F  

Van mreže nelle

« Odgovor #149 poslato: 28. Dec, 2017. 11:16 »
Imao sam tu foliju što Maks spominje na šoferci. Zatamnjenja ima ali jedva primetnog, a pošto su ostala stakla bila sa običnim folijama od 30ak% zatamnjenja, niko nikada nije postavljao pitanja...

Skuplja je dosta u odnosu na obične folije. samo za šoferku je bila 100E, a ostatak auta je odrađen za 60E 2008. god.

Utisak: VREDI!

Inače Oktaviju bih danas trebao da preuzmem/registrujem i najverovatnije ću na proleće ceo auto oblepiti takvim folijama (s jedne strane da se ne cimam atestima, s druge zato što je moj utisak da baš radi posao).
  • Vozi: O3 fl 1.2 tsi