Autor Tema: Zastareli prekršaj(i)...  (Pročitano 1633 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže fobia24Započeo temu

Zastareli prekršaj(i)...
« poslato: 01. Jul, 2014. 09:16 »
Prekršaj koji sam odugovlačio izmišljanjem svedoka i slanjem izjave o odlaganju u ime svedoka je zastareo! >:D Još mi policajac na motoru, vrlo neprijatan napakovao više prekršaja, kad se sve sabere dovoljno za poništenje dozvole. Dakle, zasterelo početkom juna. Drugi prekršaj koji me je mučio, prekoračenje brzine na Čukarici je takođe zastareo. Onda me pre mesec ipo dana navata policija kući, kao sa nalogom za privođenje zbog neodazivanja sudiji za prekršaje, ja ih naravno ubedim da ću se sam javiti ujutro i odem, kad ono slike prekršaja kako ne propuštam pešaka od 17.jula 2011.g. Sećam se kad je izleteo policajac sa aparatom ko paparaco. ;) Naravno, šta god da kažem, slika fabije sve govori i ja se skoncentrišem na cenkanje oko kazne. Ona reče, biće 6.500 din. Juče poštar donosi Presudu, dao mi da otvorim i ja vidim to i kažem da vrati, pa ću uzeti sledeći put kad bude već zastarelo. :)
Eto, malo i ja njih da zeznem, dosta su oni mene! C:-)

Van mreže zix

Odg: Zastareli prekršaj(i)...
« Odgovor #1 poslato: 01. Jul, 2014. 14:03 »
Prekršaj koji sam odugovlačio izmišljanjem svedoka i slanjem izjave o odlaganju u ime svedoka je zastareo! >:D Još mi policajac na motoru, vrlo neprijatan napakovao više prekršaja, kad se sve sabere dovoljno za poništenje dozvole. Dakle, zasterelo početkom juna. Drugi prekršaj koji me je mučio, prekoračenje brzine na Čukarici je takođe zastareo. Onda me pre mesec ipo dana navata policija kući, kao sa nalogom za privođenje zbog neodazivanja sudiji za prekršaje, ja ih naravno ubedim da ću se sam javiti ujutro i odem, kad ono slike prekršaja kako ne propuštam pešaka od 17.jula 2011.g. Sećam se kad je izleteo policajac sa aparatom ko paparaco. ;) Naravno, šta god da kažem, slika fabije sve govori i ja se skoncentrišem na cenkanje oko kazne. Ona reče, biće 6.500 din. Juče poštar donosi Presudu, dao mi da otvorim i ja vidim to i kažem da vrati, pa ću uzeti sledeći put kad bude već zastarelo. :)
Pa ti si car. ;-)
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI 2012.

Van mreže SuperB

« Odgovor #2 poslato: 01. Jul, 2014. 17:42 »

Novčana kazna koja se ne plati u zakonskom roku, mislim da je to 15 dana od dana pravosnažne presude biće zamenjena kaznom zatvora, svaki dan je 1000 dinara pa ti izračunaj koliko je to dana zatvora.
Računaj da će ti na kućnu adresu u međuvremenu doći i policajci sa nalogom za dovođenje do zatvora koji im je izdao sud za prekršaje.

« Odgovor #3 poslato: 01. Jul, 2014. 17:45 »
Zastarelo, tako da će postupak biti obustavljen.

Van mreže SuperB

« Odgovor #4 poslato: 01. Jul, 2014. 18:02 »
Kakva zastarelost, apsolutna ili relativna? Napisao si da ti je juče doneo poštar presudu sa iznosom od 6500 din, to nije zastarelost?!

Na mreži zare

« Odgovor #5 poslato: 01. Jul, 2014. 18:42 »
Presuda je doneta i to bar nekoliko dana pre nego sto ti je postar doneo. Tu nema zastarelosti.
Koliko se secam, postoji prica da u novom zakonu kazne nece moci da zastare.

I ne znam kako oni to tebe zezaju... kada si napravio prekrsaj??

« Odgovor #6 poslato: 01. Jul, 2014. 19:25 »
Apsolutna zastarelost po starom i novom zakonu nastupa kada protekne dve godine od učinjenog prekršaja do pravosnažne odluke. Odluka je pravosnažna kada protekne rok za žalbu po prvostepenoj presudi, ako se ne žalim. Rok za žalbu počinje teći počev od narednog dana od uručenja. Kako je nisam primio, dok se ona vrati do sudije i ona bilo šta preduzme povodom uručenja, kazna će apsolutno zastareti jer mi fali još 17 dana. Prema tome, postupak će biti obustavljen, a to znači i izvršenje odluke. Zastarela obaveza se pretvara u "prirodnu obligaciju", tj. postaje dobrovoljna, ukoliko obavezu izmirim nemam pravo na povraćaj datog, ali ako neću da je platim, ne mogu mi ništa!

Država nas zeza tako što nikad svoje obaveze, sudski utvrđene ne isplaćuje dobrovoljno. Kako oni prema meni, tako i ja prema njima.
« Poslednja izmena: 01. Jul, 2014. 19:31 fobia24 »

Na mreži bigor

« Odgovor #7 poslato: 01. Jul, 2014. 20:01 »
Samo zestoko, zub za zub. Ako te kojim slucajem i navataju nemoj da se brines, braca ce samo zbog tebe da organizuju iduci skup u Padinjaku ;D ;D ;D
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže dulefontana

« Odgovor #8 poslato: 02. Jul, 2014. 10:52 »
Država nas zeza tako što nikad svoje obaveze, sudski utvrđene ne isplaćuje dobrovoljno. Kako oni prema meni, tako i ja prema njima.
Slazem se sa ovim da nas drzava zeza, i da treba njih maltretirati na sve moguce nacine, pogotovu ako uzmu da te maltretiraju za neku glupost na kolima cisto da bi ispunili kvotu, ali ako su te zaustavili da si imao prekoracenje brzine u naseljenom mestu za npr. 50 na sat, ili alkoholisano stanje, e onda stajem na njihovu stranu. Bez ljutnje, ali toliko bahatih vozaca ima (da se ogradim, ne kazem da si jedan od njih) da prosto pozelim da imam nekog Tamica i da ih samo lupam.

Van mreže Turbo

« Odgovor #9 poslato: 02. Jul, 2014. 11:15 »
Kod nas najgore prolaze oni koji nisu bahati i poštuju zakon, što si bahatiji i bezobzirniji, to ćeš bolje proći. Ja npr plaćam stalno GSP markicu, i to me košta oko 110 eura godišnje(studentrska), a neko se švercuje dve godine, napakuje 30 doplatnih karata, i onda dođe GSP i kaže aj plati ti nama 3 i sve oprošteno(2 godine ja platim 220e, a on plati 3x1500din). I ko je onda lud? Treba im guzicu pomerati u svakom smislu. Žao mi je ono malo poštenih policajaca, i drugih državnih službenika, koji se ne vide od šljama.

Van mreže SuperB

« Odgovor #10 poslato: 02. Jul, 2014. 16:52 »
Svaki dan neko pogine na našim putevima, vozi se brzo, ne ustupa se pravo prvenstva prolaza, prolazi se na crveno svetlo na semaforu.... ginu i oni koji krše propise, a ujedno odnose sa sobom i one koji su vozili po propisu. Nije humano u celoj ovoj priči nesvesno svojim primerom "savetovati" naprimer nekog mladog vozača željnog brze vožnje da ako bude kršio propise može zbog zastarelosti prekršajnog postupka proći nekažnjeno i tako mu davati zeleno svetlo za povećanje brzine, za prolazak na crveno svetlo.... Policajce koje traže mito snimajte,  ukoliko imate kameru za snimanje saobraćaja uključite je i okrenite prema policajcu koji vas kontroliše i pri tome traži mito, to nisu policajci, to su izvršioci krivičnih dela kojima nije mesto u policiji. Poštujte saobraćajne propise jer jedan trenutak nepažnje može da vas košta kajanja celog života.....