Autor Tema: More! Gde, kako, utisci, preporuke...  (Pročitano 60715 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Super 20

Odg: More! Gde, kako, utisci, preporuke...
« Odgovor #495 poslato: 09. Avg, 2021. 11:13 »
Sa obzirom da je Lefkada skoro ista ne znam koliko mi se daje plus 160eu na putni troskovi... Tako da videcu za sledece leto.
  • Vozi: Superb

Van mreže kod

« Odgovor #496 poslato: 09. Avg, 2021. 21:52 »
ne bih se slozio da je ista situacija na kefaloniji i lefkadi. lefkada jeste lepa ali je kvalitet turizma koji se pruza na kefaloniji na visem nivou u smislu ponude, raznolikosti, mogucnosti ...
  • Vozi: Skoda Octavia 2.0 TDI DSG Premium

Na mreži Mareska

« Odgovor #497 poslato: 09. Avg, 2021. 22:17 »
Sa obzirom da je Lefkada skoro ista ne znam koliko mi se daje plus 160eu na putni troskovi... Tako da videcu za sledece leto.
Ogromna je razlika izmedju Lefkade i Kefe, tako da je tih 160e zanemarljiv trošak.

Na mreži Mareska

« Odgovor #498 poslato: 10. Avg, 2021. 14:15 »
Trajekt ko trajekt bitna je destinacija :)

Van mreže Super 20

« Odgovor #499 poslato: 11. Avg, 2021. 13:41 »
Ogromna je razlika izmedju Lefkade i Kefe, tako da je tih 160e zanemarljiv trošak.

Sta je to ogromna razlika? Recimo koja je "ogromno" bolja plaza od Porto Kaciki ili Egremni ili Milos? Ko je veci grad od Lefkas na Kefaloniji pa da je to toliko ogromno bolje. Oba ostrova su na Jonsko more jedan do drug, prakticno sestrinski. Nije jedan gore drugi 100-200km udaljen pa da su uslovi ne znam koliko razliciti. Al dobro o ukusima se ne treba raspravljati, usput zelim ti lep odmor. Jonsko more je uvek mn bolje nego Egejsko.

Na mreži Mareska

« Odgovor #500 poslato: 11. Avg, 2021. 14:31 »
Za početak do svake možeš autom. Neću te ubedjivati, na oba sam bio i znam razliku, ali ako ti kažeš koji si bio samo na Lefkadi da su ista, verujem ti..

Van mreže Neba

« Odgovor #501 poslato: 11. Avg, 2021. 15:43 »
Такође је то и мој утисак, био сам од 2014 до 2016 два пута на Лефкади и једном на Кефалонији и да сам 2015 одлучио за Кефалонију свакако би било скор 2:1 за Кефалонију.
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže KarlheinzZapočeo temu

« Odgovor #502 poslato: 11. Avg, 2021. 22:24 »
Stigao pre neki dan sa Skijatosa, evo malo detalja u ovoj 2021 kovid sezoni.

BG-Volos ~800km. U MK besplatan autoput, traže zeleni i saobraćajnu. Do Volosa još 6 naplatnih rampi, ukupno 30eur tamo+nazad. Trajekt ANES je 270 eur povratna za: auto, i 3+1 dečija. Kreće oko 8h tamo, pri povratku oko 18h. Ide blizu 3h, plus iskrcavanje koje može da potraje. Postoji još jedan feri prevoznik, dosta veći brod i brže ide 30 min. Maske obavezne na trajektu. Mora da se popuni covid obrazac za svakog putnika za trajekt, koji se dobija od Anes-a, dokaz o vakcinaciji tražili u Volosu (ne i nazad), PLF samo na granici sa GR traže i naravno dokaz o vakcinaciji. Putovao noću i tamo i nazad, na granici nigde nikoga, autoput prazan.

Skijatos popunjen prilično deluje, grad uveče bez prevelike gužve, zanimljiv, pravi lavirint malih uskih popločanih uličica prepunih restorana, kafića i prodavnica. Cene u kafićima - nema ništa ispod 4-5 eur, kokteli 10+, giros pita 2,5-3. Pice 12-15, jagnjetina u Kozjakis-u 12-14. eur. Maske u radnjama obavezne, mada i na ulici ima onih koji ih nose svojevoljno. Neka je covid frka ispala sa Grčkim ostrvima ovog leta pa su pooštrili uslove za povratak na kopno, treba pratiti.

Plaže onako - osrednje pune, osim Kukunarije koja je mega velika i vrvi od ljudi, sve ležaljke oko 12h budu zauzete! (ima odličan prirodni hlad borovine u pozadini) stvarno je vrhunska plaža, more čisto - uglavnom. Osim nje, banana je slična i lepa plaža, plitka za decu i čista voda. Tuševi, kabine za presvlačenje skoro na svim. Ležaljke nismo videli ispod 10-12 eur za komplet a plaćali smo i 20. Piće na plaži, porodična tura 15-20 eur. Ostale plaže su takođe peščane, bili smo na 10-tak, sve su mahom sličnog opisa - peščane. Kolima može gotovo do svake, parking u prašini uglavnom. :-)
Zanimljivo ostrvo, malecko - 14 km do najdalje plaže od grada, prelep grad, vrlo dobre plaže ... preporuka!

Gorivo u odlasku natočio u Đevđeliji - Makpetrol - radi noću, Shellu u Volosu (noću retko koja pumpa radi u GR!), a u povratku u MK setim se ona dva Shella, pored autoputa ali me razočarao - nije mogao 10L da mi izvuče, kaže lik - sad baš nešto pretankujemo :-), ma bolje da nisam ni sipao a možda sam i naišao u pogrešnom trenutku - oko 1 noću. Posle dopunio na makpetrolu.
  • Vozi: Yeti

Van mreže Neba

« Odgovor #503 poslato: 12. Avg, 2021. 14:20 »
U MK besplatan autoput
Мислим да је ово до 15.08. или ти још који дан ?

п.с. Јел раде Грци насумичне ковид тестове на уласку ?
Јел има гужве на граничним прелазима ?

@сви јел неко био у Калитеи (Касандра, Халкидики) ? Добио сам с више страна препоруке за то место с малим дететом...
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Na mreži m@c|-|oR

« Odgovor #504 poslato: 12. Avg, 2021. 16:32 »

@сви јел неко био у Калитеи (Касандра, Халкидики) ? Добио сам с више страна препоруке за то место с малим дететом...
Bili mi 2018.
Mesto je lepo, voda takođe. Samo, smeštaj je malo daleko od plaže, osim ako nisi u nekom hotelu na plaži.
  • Vozi: Superb III FL, 2.0 TDI 4x4

Van mreže nemilose

« Odgovor #505 poslato: 12. Avg, 2021. 17:01 »
Grci nasumično testiraju, ali ne uvek. Bude perioda gde ni PLF ni zelene sertifikate ne gledaju. Samo lupaju pečate
U poslednje vreme su najveće gužve na ulasku u Srbiju. Naši imaju kamere na graničnim prelazima, pa može da se vidi. I Makedonci imaju. Grci nemaju kamere na Evzoniju.
  • Vozi: Škoda Superb III FL Ambition+ 1.5 TSI MT6

Na mreži Mareska

« Odgovor #506 poslato: 12. Avg, 2021. 18:27 »
Мислим да је ово до 15.08. или ти још који дан ?

Do 15.8 dele kartice, koje možeš kasnije da iskoristiš.

Ako već moraš na sever grčke idi bar na Sitoniju Kasandra je u suštini sr..

Van mreže petarp031

« Odgovor #507 poslato: 12. Avg, 2021. 22:34 »
@Neba moja preporuka je druga strana poluostrva, mesto Siviri udaljeno nekih 10 minuta od Kalitea gradica. Inace u Kalitei sam bio 2 puta, 2006. i 2011.god, ali smo svako popodne zbog brzog zalaska sunca bezali u Siviri, gde smo se kupali do pred mrak.
Pozdrav

Van mreže Filip BG

« Odgovor #508 poslato: 13. Avg, 2021. 10:32 »

Dobar dan Nebo,
Ako ćete biti smešteni u apartmanima u centru Kalitee onda ona možda i nije najbolji izbor za letovanje sa malim detetom, jer je prilaz plaži dosta strm. Ako mislite na hotele iza samog mesta oni su u nivou mora. Mi smo bili u sva tri koja čine kompleks: Pallini Beach, Theophano i Athos Palace.
Poslednjih godina su osetno poskupeli i mislim da više nemaju dobar odnos cena/kvalitet. Možda bih, ako iskrsne neki last minute popust, za boravak sa detetom preporučio Pallini jer je najbliži plaži.
  • Vozi: Superb mk3 1.5 TSI

Van mreže KarlheinzZapočeo temu

« Odgovor #509 poslato: 13. Avg, 2021. 21:26 »
Nisam primetio, prešao sam oko 1 noću, nema gužve tada.
  • Vozi: Yeti