Autor Tema: luft u zadnjim tockovima  (Pročitano 5089 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže FavoRAT

• Style
  • Ugled: 10
Odg: luft u zadnjim tockovima
« Odgovor #15 poslato: 06. Avg, 2014. 21:01 »
tocan luft u prednjim kotacima ces naci tako da podignes kolo na dizalicu i drmas,ali ce ti tu trebati jos jedna osoba koja ce ti ili drmati kotac ili hvatati dio po dio koji moze otici da nade sta tocno ima luft...moze biti krajnik spone volana,spona volana,piksna u letvi volana,donja kugla na viljusci,lezaj kotaca ili gornji lezaj amortizera.
na zadnjem ovjesu nemas nikakvu piksnu,jedino cahure u mostu al kad one otidu onda cijeli zadnji kraj auta seta lijevo-desno
  • Vozi: '98 Felicia LX 1.6

Van mreže NemanjaZapočeo temu

• Laurin&Klement
  • Ugled: 2
« Odgovor #16 poslato: 07. Avg, 2014. 18:26 »
pa onda neznam sta moze nazad da ode da dobije lufta,a napred mi trese volan samo tako i vidim da ima lufta,neki mi kazu da mi je otislo nesto na trapu,jer mi trese od 105 do 120 i kad trese volan pri toj brzini osecam pod nogama da vibrira,skinuo sam teg sa osovine ali nista posto mi je setao.

Van mreže FavoRAT

• Style
« Odgovor #17 poslato: 07. Avg, 2014. 22:19 »
balans guma,kriva felga ili su popucala platna u gumi pa se deformirala,ali da je ovo zadnje treslo bi stalno...idi u nekog velikog vulkanizera da ti izbalansira,mozda tom kod kojeg si isao nije kalibrirana balansirka za gume...
a jesi li kojim slucajem imao nedavno kakvo naglo kocenje?
i koje gume imas,koliko su stare?i slikaj to ostecenje pa stavi tu sliku da vidim sta je to

• Laurin&Klement
« Odgovor #18 poslato: 07. Avg, 2014. 22:43 »
ok,felne su prave balansirao sam prosle nedelje ,miselin gume,stare dve sezone,nisam imao naglo kocenje,ali koliko sam gledao teg mi je stavio samo sa jedne strane felne,cak sam probao celicne felne da stavim ali isto se desava,zadnje nisam balansirao ,slikacu ti sutra

Van mreže FavoRAT

• Style
« Odgovor #19 poslato: 08. Avg, 2014. 01:23 »
odvedi ti auto u nekog "jakog" vulkanizera,sad je vrijeme kad u tom poslu nema puno guzve pa napravi krug s nekom od radnika da on osjeti tu tresnju,i neka dobro pregleda gume,felge,ovjes...moguce da je u samoj gumi problem,nije michelin sveta krava kako neki misle
a i nek pogleda i straznje gume,mada nebi smjelo zbog njih da trese ako nije neki veci defekt u pitanju...

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
  • Ugled: 23
« Odgovor #20 poslato: 08. Avg, 2014. 03:30 »
ako su zasdnje gume to osetis po ledjima kako seta i masira... :)

• Laurin&Klement
« Odgovor #21 poslato: 08. Avg, 2014. 19:03 »
koliko je ostecena guma

Van mreže FavoRAT

• Style
« Odgovor #22 poslato: 08. Avg, 2014. 21:27 »
stavljaj to na zadnji kraj ili promjeni gumu,prije nego ti to negdje eksplodira pri vecoj brzini!

• Laurin&Klement
« Odgovor #23 poslato: 08. Avg, 2014. 22:22 »
i danas sam probao sa celicnim,doduse ni njih nisam balansirao skoro,ali sve mi deluje da je problem ta guma,nije tresao volan dok je nisam ostetio,bila je pocepana na ivicnjak pa je vulkanizer radio sa peglom ali nije dobro pa je iskocilo to,videcu kad se vratim sa mora da uzmem dve polovne,mislite da zbog toga trese volan ?

Na mreži bigor

• Laurin&Klement
  • Ugled: 39
« Odgovor #24 poslato: 08. Avg, 2014. 22:41 »
Kakav ivicnjak,to si ti dobro zveknuo u nekakvu rupu, znam jer sam imao i ja takvu srecu :( Vulkanizer jeste okrpio ali su ti platna popucala i tu je guma meksa iz zato trese, a na balanserki ne mogu da otkriju. Ucini ti lijepo sebi uslugu i pocasti se novim gumama
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže FavoRAT

• Style
« Odgovor #25 poslato: 09. Avg, 2014. 06:52 »
ako su ti zadnje dobre balansiraj ih i stavi napred a nazad ili stavi te prednje ili nadi neke 2 dobre polovne...lako moguce da ti trese zbog toga

• Laurin&Klement
« Odgovor #26 poslato: 09. Avg, 2014. 16:44 »
nisam udario u rupu znam da sam skrenuo sa puta u voznji i zakacio o vicnjak neki koji je bio na tom delu puta i rasekao je,pa je on lepio peglom ali je posle izbacio nalonce,uzecu polovne kasnije kad se vratim sa mora,nazad su bas lose,i skoro da nemaju saru

Van mreže Jovas

• Style
  • Ugled: 5
« Odgovor #27 poslato: 10. Avg, 2014. 17:21 »
U vezi sa tim što trese od 105 do 120 km/h. I te kako je osjetljiva na oštećenja guma. Imao sam slučaj da su obje bile izvitoperene, borio sam se s volanom, nenormalno je treslo i pri manjim brzinama od ovih koje si naveo.
  • Vozi: felicia 1.3 lx TNG 1999; volkswagen golf IV 1.9 D 2001.

Van mreže FavoRAT

• Style
« Odgovor #28 poslato: 12. Avg, 2014. 22:37 »
kad se ovako krpa sa strane peglom to se ni slucajno ne stavlja na prednji kraj,imao sam na poslu slucajeve kad bi ljudi rasjekli neku veliku gumu sa strane,pa je daju krpat,ovaj nasere iznutra na tom dijelu pun qrac gume i zapece,pa nerijetko traze i po 150gr utega da se balansira

Van mreže milan88nis

• Style
  • Ugled: 5
« Odgovor #29 poslato: 13. Avg, 2014. 14:30 »
isti problem sam imao, izvitoperila se guma pa mi je cak i na 60 km/h treso volan. menjaj tu gumu obavezno, sa njom samo rizikujes da i trap ostetis...