Autor Tema: felicija 1.9 D prilikom kocenja pedala ne vraca do kraja!  (Pročitano 1626 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže milan88nisZapočeo temu

• Style
  • Ugled: 5
felicija 1.9 D prilikom kocenja pedala ne vraca do kraja!
« poslato: 13. Avg, 2014. 14:13 »
desava se to da kad nagazim kocnicu pedala ostane malo pri vrhu i auto koci. nema svaki put ali kad se  to desi probam da nadrukam kocnicu ali i dalje ostane tako , pa moram da je vratim sam do kraja  da  auto ne bi kocio .... u cemu je problem?

zadnji paknovi zamenjeni, ulje ima, diskovi i plocice su dobri...

Na mreži mihajloalasp

• AS Petrović since 2014
  • Laurin&Klement
  • Ugled: 72
  • AS Petrović
Odg: felicija 1.9 D prilikom kocenja pedala ne vraca do kraja!
« Odgovor #1 poslato: 13. Avg, 2014. 14:45 »
Možda ti glavi klip u glavnom kočionom cilindru. Juče smo drugar i ja rasturali jednu Asconu, isti problem kao kod tebe, ja rasturim glavni kočioni a on pun korozije. Jel ti pedala lako ide na dole, a u povratku zaglavi? Ako na dole ide lako a zaglavi u povratku mogu da budu i loša creva na prednjim kočnicama...
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

• Style
« Odgovor #2 poslato: 13. Avg, 2014. 15:24 »
pa glavi i na dole a kad vraca ne vrati do kraja ... ali nema  svaki put...  recimo jutros  se to desilo  a kasnnije  kad  sam seo u auto normalno swe ...

Van mreže FavoRAT

• Style
  • Ugled: 10
« Odgovor #3 poslato: 13. Avg, 2014. 18:00 »
Moguce da je vlaga u ulju,kociono ulje navlaci vlagu na sebe,jos pogotovo ako je neko lose ulje...npr,kruzila je prica po HR. forumima kako je neki momak imao prijatelja u stanici za teh. pregled,kupio bocu INA ulja za kocnice,odnio prijatelju,skupa je otvorili i ubacili onaj aparat koji se inace ubaci u posudu ulja na gl. kocionom cilindru,i nije proslo,imalo je tocku vrelista nizu od minimalno dopustene...navuce vlagu na sebe,pa ima nizu tocku vrelista i stvara koroziju...
  • Vozi: '98 Felicia LX 1.6

• Style
« Odgovor #4 poslato: 13. Avg, 2014. 21:41 »
gledao sam sa jednim prijateljem da otklonimo taj problem i on je dosao  do zakljucka da je u pitanju crevo koje  ide  iz pumpe u vakum ...  kako on kaze gumica je stradala  i uvlaci vazduh... sutra  menjam  tu gumicu ako nema boljitka  za vikend rasturam glavni kocioni cilindar da vidimo jeli problem ta korozija...